Dette smaker faktisk EKTE Nugatti, og ser akkurat ut som ekte Nugatti - ikke bare enda et sjokoladepålegg med hasselnøttsmak, altså!
150 g cottage cheese
75 g usaltet smør/margarin
50 g hasselnøttsmør
3 ss Natreenpulver
3 ss Tagatesse
1 ss nøytralt proteinpulver
1/3 ts vaniljepulver/ekstrakt
3-3,5 ss kakaopulver 2-3 ss fløte
Smelt smøret, og mos alle ingrediensene unntatt fløten med stavmikser e.l. til en glatt klumpefri krem (det kan ta en stund å få den helt glatt). Vent gjerne med det søte til sist, og smak til hvor søtt du vil ha det, men for at det skal smake ekte Nugatti skal det såpass mye søtning til som er i oppskriften. Hvis du har en god food prosessor kan du sikkert bruke hele hasselnøtter uten skinn istedet for nøttesmør, men har ikke prøvd det selv, så kan ikke garantere at det blir like vellykka. La stå i kjøleskapet en time eller mer, da blir den best. Rør inn en skvett fløte hvis Nugattien blir for tykk etter den er avkjølt.
Dette så spennende ut :D
Sikkert en innertier også som sjokoladekrem til kake (kanskje blandet med pirsket fløte).
Må spørre om noe da, hasselnøttsmør. Lager du eller er det noe jeg får kjøpt ? (I tilfelle kanskje helsekost eller Iherb ?)
Man kan helt sikkert lage det selv med food processor, men det har ikke jeg, så jeg kjøpte mitt på helsekost.. Vet de har det på kinsarvik, tipper iherb har det også, de har jo det meste. Hadde helt sikkert funka som fyll i kake, ja!
Det skal jeg gjøre. Har tenkt å teste ut en brownie oppskrift i helgen, og tenker at dette kanskje kunne bli bra topping. Men, må finne hasselnøttsmør først. På Iherb fant jeg bare hasselnøttsmør som er blandet med sjokolade :eek:
har sendt en melding til røtter på facebook om de har rent hasselnøttsmør, valnøttsmør og chiasmør nå, kommer tilbake med svar. Life har ikke valnøttsmør men røtter har flere å bestille fra, tror jeg
Godt å høre at den falt i smak! :)
Vurderte å bruke kremost selv, så bra at det også ble vellykka. Blir litt mer karbo og mer salt da, tror jeg. Jeg anbefaler iallefall å bruke usaltet smør, syns selv det ble veldig stor forskjell på første porsjonen hvor jeg tok feil smør og brukte vanlig, og andre forsøket hvor jeg brukte usaltet smør.
Her i Storbritannia er cottage cheese salt og fullt av karber mens saltet smør bare er halvparten så salt som meierismør. Men ja, tror nok det muligens blir usaltet smør neste gang.
Åherre som jeg savner Tines cottage cheese.
Uansett var det kjempegodt! Strever med å ikke ta meg en jafs hver gang jeg er ved kjøleskapet. :p
jeg er forresten spent på hempsmøret de har på iherb,jeg.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.