< Tilbake til oversikten

Søtstoffer - oversikt


#2

Dilly sa for siden:

Denne oversikten er jo feil. Eller kanskje det er informasjonen om Tagatesse på tagatose.no som er feil?

Dagbladet skriver at Tagatesse er kunstig, mens tagatose.no skriver at det er 100% naturlig.


#3

ftdmia sa for siden:

Og jeg som alltid har trodd at farin bare var et gammeldags ord for sukker! (I pepperkakebakevisa synger de jo om farin om jeg ikke husker helt feil!)


#4

Marella77 sa for siden:

Ja, dette lurer jeg også på... Noen som vet med 100 % sikkerhet?


#5

shailene sa for siden:

Tagatesse er kunstig, tagatose er naturlig. Tagatesse inneholder jo Splenda...


#6

Marella77 sa for siden:

Trodde at det var det samme jeg! Får man kjøpt tagatose i Norge?


#7

nellie sa for siden:

Du finner nok ikke ren tagatose, nei. Tagatesse består av ca 40% tagatose, 40% isomalt, inulin og oligosakkarider også 0.02% sucralose (splenda)


#8

Dilly sa for siden:

Altså: Tagatesse = Splenda = som vi ikke vil ha, siden det ikke er naturlig.

Heia Stevia da :)

Jeg kjøpte meg forresten en boks med stevia søtningstabletter på ebay i går....


#9

Dilly sa for siden:

.. og forresten, når man har vendt seg av med å spise søte ting, så skal det ikke mye til.


#10

shailene sa for siden:

Nei, kan ikke skjønne hvorfor de valgte å bruke Splenda av alle ting, hvis de først skal gå inn for å skryte av hvor naturlig tagatose er.


#11

Marella77 sa for siden:

Nå er jeg overrasket! Jeg trodde tagatesse var noe av det beste å bruke jeg!! Hm... Er stadig forvirret over dette. Jeg bruker litt på jordbæra ellers så bruker jeg det i en kake, suksessterte. At det var det samme som splenda, er heeeelt nytt for meg.

Men er det ikke slik at Stevia er forbudt i Norge da? At det ikke er 100 % ok med Stevia? Har lest noe om det, men husker ikke hvor...

Bruker dere Stevia i kaker?


#12

shailene sa for siden:

Tagatesse er ikke det samme som Splenda! Men den inneholder flere søtstoffer, blant annet det samme som er i Splenda (var det sucralose?). Tror det var 0.02% eller noe sånt, og sucralose er jo 6-800 ganger søtere enn sukker. Altså får du sucralose tilsvarende rundt 15 gram Splenda per 100 gram Tagatesse, tror jeg det blir. Så det kommer jo an på hvor streng man skal være da. Men det blir jo uansett feil å si at Tagatesse er et 100% naturlig produkt da, her har de jo helt klart bare ødelagt for seg selv...


#13

smgj sa for siden:

Nå er jo ikke 0,02% store mengder da.... Og igjen - det er som regel mengdene som avgjør hvor bra/ille en ting er.

Stevia er ikke tillatt brukt i mat for salg i Norge "fordi vi er usikre på om det er egnet til menneskeføde". Man har da valgt å se bort fra at det tilsettes Cola i Japan i stedet for aspartam. Ikke at det er en anbefaling i seg selv, men japanerne har iallfall regnet det som rimelig ufarlig over lengre tid.

en.wikipedia.org/wiki/Stevia


#14

nellie sa for siden:

Stevia har vel nettopp blitt godkjent i EU og er på vei inn i Norge etterhvert?


#15

shailene sa for siden:

Sant det, smgj. Bruker tagatesse, selv om jeg egentlig hadde bestemt meg for å unngå Splenda. Jeg bare skjønner ikke hva den Splendaen gjør der, jeg.. Regner med de måtte tilsette et mer konsentrert søtningsstoff for å få tagatesse mest mulig likt sukker, eller akkurat 50% så søtt som sukker, men de kunne jo brukt noe annet, syns jeg.


#16

smgj sa for siden:

50% så søtt? Jeg har aldri smakt, men flere steder mener jeg at jeg leste dobbelt så søtt? Altså "bruk halv mengde i forhold til sukker?"


#17

smgj sa for siden:

Håper jo det, men iflg Kitt her i en annen tråd så er det ikke tillatt ennå.


#18

shailene sa for siden:

Ja, skulle såklart stå 200% så søtt! Jeg som surrer... :rolleyes:


#19

Lillemy71 sa for siden:

Tagatose er naturlig, men Tagatesse søtning er tilsatt bl.a 0,02% sukralose som også splenda inneholder. Er litt drøyt å si at tagatesse er det samme som splenda på det grunnlaget, men ja det inneholder et kunstig stoff.

Grunnen til det er at tagatose i seg selv er mindre søtt enn sukker så for å få det søtere er det tilsatt bl.a sukralose. Tilsats av andre stoffer til tagatosen har nok med både smak, konsistens og andre egenskaper å gjøre.

Tagatesse lages av et Belgisk selskap og vi kan jo håpe på at nå som Stevia er tillatt i EU at de tilsetter det fremfor sukralose. Vi kan jo lage en liten mailstorm kanskje??


#20

shailene sa for siden:

Var det meg den var til? Var jo akkurat det jeg skrev.. Sier at Tagatesse ikke kan defineres som naturlig, selv om tagatose er naturlig, siden den INNEHOLDER Splenda, ikke at Tagatesse ER Splenda..


#21

Lillemy71 sa for siden:

Ikke skrik, den var ment som generell informasjon ikke "retta" mot noen spesielt. Dessuten var det vel ikke du som påstod at tagatesse=splenda;)

Bare generell info og synsing i et diskusjonsforum, men jeg kan godt ta vekk innlegget dersom du av en eller annen grunn ikke liker at noe bli gjentatt :D


#22

shailene sa for siden:

Hehe, greit det. Trodde den var sikta til meg, var ikke meningen å skrike :p


#23

Mear sa for siden:

Hvordan er det med Stevia da, for dere som bruker litt av det. Får man tak i stevia helt uten den ekle bismaken? Har forsøkt litt i pulverform, men samme hvor lite jeg bruker blir det bare bismak. :/


#24

Charlott sa for siden:

En løsning kan være å blande stevia og sukrin:)



#26

shailene sa for siden:

Jeg syns ikke SweetLeaf fra iherb har noe bismak. Har kun prøvd Vanilla Creme hittil, men syns jeg kan bruke veldig mye av den før det blir bismak. Den er litt dyr da, men flaska holder jo ei stund.



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.