< Tilbake til oversikten

Brie ost

#1

hansolo sa for siden:

Kjøpte sånn Brie ost Paris på Ica i dag. Den var rund og lå i en hvit pose.

Så lurte jeg på, skal man spise "skallet" til osten, eller skal man bare spise det som er inni?


#2

Charlott sa for siden:

Spiser alt jeg :D


#3

smgj sa for siden:

Mange liker ikke skallet fordi det smaker "mer", og legger det unna, men spiselig er det. Brie-veteraner spiser hele. :)


#4

Alynna sa for siden:

Det er jo bare en blanding av tørr mugg og ost, ikke noe farlig i det hele tatt, jeg spiser alt. Om du ikke liker konsistensen kan du jo skjære av.


#5

aslaug sa for siden:

Spis alt!!!:D:D


#6

senka sa for siden:

Ja,man kan spise alt,godt det:D


#7

hansolo sa for siden:

Perfekt :-)
Hele greia var godt det, og fint å få bekreftetet at det ikke er farlig :-)


#8

Dietta sa for siden:

Hvis jeg kjøper brie, spiser mannen alt. (Les: jeg må nesten fjerne papiret før han kaster deg over den, for hvis ikke så er det fare for at det går med i dragsuget :eek:)


#9

Yonah sa for siden:

Aldri hørt om noen som "skreller" brie o.l. Er det vanlig?

Og ja, hvitmuggoster er kjempegodt! Bruker de som dessert jeg,kjempegodt!


#10

hansolo sa for siden:

Imse: Nei, har bare ingen aning om dette :-) Startet med lavkarbo i dag etter og ha lest en bok som heter Matrevolusjonen så må spørre meg frem!!

Spiste brie ost, oliven og salt skinke til dessert i dag


#11

smgj sa for siden:

Da jeg ikke "likte" brie skrellet jeg den. Nå elsker jeg brie -men har blitt fryktelig kresen etter at jeg fant en som er laget på upasturisert melk...
Jeg spiser den med et tynt strøk appelsinmarmelade på.


#12

Dietta sa for siden:

Eller legg den mellom 2 skiver av en lys lavkarbo brød/rundstykke variant, smør på litt lavkarbo syltetøy etter smak (jeg digger aprikos), og putt den i toastjern :sikle:


#13

nellie sa for siden:

Skjærer av det hvite på to av sidene jeg.:) Blir for mye med alt "skallet" på for meg..


#14

Yrla sa for siden:

Jeg har spist skorpa på port salut og ridder, jeg. sikkert ikke like smart


#15

shailene sa for siden:

Jeg skjærer vel av sånn ca. halvparten av skorpa. Godt med litt, det inni smaker jo ingenting, men jeg liker ikke tydelig muggsmak i maten.


#16

sylwester sa for siden:

Kona mi (som er fransk) sa til meg at jeg kunne skrape av litt med kniven da jeg spurte om det samme for lenge lenge siden, men jeg gjør ikke det idag.

Jeg foretrekker Chevre fremfor Camembert fremfor Brie.

Kittoster, som Ridderost, kan en jo spise det hvis kitten er vasket vekk som på den vanlige ridderosten, mens jeg ikke tror det er greit å spise det brunrøde skallet på Ridder Classic som du får i løsvekt på Meny/Ultra.


#17

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Jeg er ganske pinglete på oster utover Norvegia, men har nå lært meg å like brie. Jeg kutter vekk mesteparten av det hvite utenpå, samboeren som er noe mer hardbarka enn meg, gjør det ikke. Brie smaker godt på osteknekkis, med valnøtter eller stangselleri. Lenge siden sist det, kanskje jeg må handle litt på mandag...


#18

bligravid? sa for siden:

Så enig!! DE me upasturiserte er en drøm!! Brie de Meaux er kjæmpe god!!

Har btw sett en person skjære det bort, men tror ikke hun egentlig likte det.. å personlig syns jeg det er å kaste bort penger. Liker man det ikke, ikke spis det :rolleyes:


#19

Carisma sa for siden:

Jeg skjærer ofte vekk det hvite, fordi jeg ikke liker konsistensen. Ikke redd for smaken, men det er noe med det gummipapiraktige.... Har egentlig aldri vært glad i sånne skortper. Da jeg var liten var jeg livredd for å få "filla" som jeg kalte det i sausen (det stivnede på toppen når den begynte å kjølne) :D


#20

Mariann S sa for siden:

Snerk kalte vi det... og det var det beste eg viste på graut og kakao feks :D


#21

Yrla sa for siden:

Da jeg var liten, opptil jeg var 12 eller noe, fantes det en ost som man fikk kjøpt med trekantfasong og med sølvpapir rundt med en hvit merkelapp på. Den minner litt om snøfrisk i smak g konsistens, den er ikke sånn bløt inni som camembert og brie, men det var ikke snøfrisk, den var lagd av kumelk. Den var frisk i smaken men mer søt enn snøfrisk. Trist at den forsvant fordi camembert og brie er ikke like gode som den. Husker jeg tok av den da det var ostefat ved kjeks.Noen som husker den og kjenner en erstatning bedre enn snøfrisk?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.