< Tilbake til oversikten

Gratinert tomatsuppe med bakte tomater... (med bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

En spennende vri på tomatsuppen...
Grillsmaken fra tomatene gjør virkelig denne tomaten til en smaksopplevelse - noe en trygt kan si posesuppe ikke akkurat er :)

Oppskrift

6 store plommetomater
2 - 3 fedd hvitløk
ca 2 dl vann
olivenolje
salt og pepper
Revet Parmesan

Del tomatene i 2 og ha dem med snittsiden opp i en ildfast form. Ha over godt med olivenolje og salt/pepper.
Pakk inn hvitløksfeddene i alufolie og legg med i formen.
Grill tomatene i ovnen ved 200 grader i ca 1 time.

Når tomatene er ferdig grillet har du de og hvitløken over i en blender, og kjører til en glatt fin masse. Tilsett vann til ønsket tykkelse, og smak til med olivenolje, salt og pepper - og kanskje litt chili dersom du ønsker litt mer "spark".

Ha suppen over i ildfaste porsjonsformer - Creme Brulee former f. eks.
Ha over godt med parmesan og gratiner suppen i ovnen ved 200 grader til osten er gylden og fin.

Server med litt godt lavkarbobrød...

Se bloggen min for flere bilder :)


#2

Karrbis sa for siden:

Denne så helt nydelig ut :)
Skal prøve i nærmeste fremtid.


#3

Gracella sa for siden:

Så og hørtes kjempegodt ut!!


#4

Momse sa for siden:

Jeg skal ha suppe i morgen, og inspirert av denne skal jeg gratinere den :)
Og så prøve denne ganske snart ;)


#5

Mat for sjelen sa for siden:

Takk takk alle sammen :)

Ha en super duper helg!!


#6

Sivensvans sa for siden:

Jeg vil også takke - både for denne og mange andre inspirerende oppskrifter du legger ut! Og, mens jeg er i gang vil jeg også skryte av bloggen din som jeg synes aldeles super-delikat!;)


#7

Mat for sjelen sa for siden:

Tusen tusen takk :love:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.