Mat for sjelen sa for siden:
En spennende vri på tomatsuppen...
Grillsmaken fra tomatene gjør virkelig denne tomaten til en smaksopplevelse - noe en trygt kan si posesuppe ikke akkurat er :)
Oppskrift
6 store plommetomater
2 - 3 fedd hvitløk
ca 2 dl vann
olivenolje
salt og pepper
Revet Parmesan
Del tomatene i 2 og ha dem med snittsiden opp i en ildfast form. Ha over godt med olivenolje og salt/pepper.
Pakk inn hvitløksfeddene i alufolie og legg med i formen.
Grill tomatene i ovnen ved 200 grader i ca 1 time.
Når tomatene er ferdig grillet har du de og hvitløken over i en blender, og kjører til en glatt fin masse. Tilsett vann til ønsket tykkelse, og smak til med olivenolje, salt og pepper - og kanskje litt chili dersom du ønsker litt mer "spark".
Ha suppen over i ildfaste porsjonsformer - Creme Brulee former f. eks.
Ha over godt med parmesan og gratiner suppen i ovnen ved 200 grader til osten er gylden og fin.
Server med litt godt lavkarbobrød...
Se bloggen min for flere bilder :)