Fettman sa for siden:
Forrige gang jeg prøvde å lage bearnaise saus, gjorde jeg det helt feil og endte opp med en slags suppe som sprakk (men den smakte da litt bearnaise).
DENNE gangen tentke jeg å gjøre det riktige måten, og teksturen, eller konsistensen eller hva det kalles, ble denne gangen som ordentlig bearnaise saus.
...desverre hadde jeg ikke mer smør når jeg skulle steke biffen, så jeg endte opp med å steke i kaldpresset olivenolje, og den spruta noe j*ævlig i panna, så jeg måtte skru ned varmen, og dermed ble det roastbiff av fine biffen x) (foretrekker hvertfall medium)
Så tenkte jeg 'jaja jeg har hvertfall skikkelig bearnaise saus til', inntil jeg smakte på den, og den var så salt at jeg vurderer å hive den i søpla :S
Det eneste jeg brukte var 200 gram smør, 3 eggeplommer, og estragon krydder. Det smøret jeg brukte var økologisk Røros smør, for det skal jo være både sunt og miljøvennlig og dyrevennlig, men det viste seg at det hadde 2,5 g salt per 100 g. Jeg vet ikke hva som er normal salt mengde i maten hos folk flest, men for meg ble den på kanten til uspiselig. Jeg spiser riktignok ikke veldig mye salt, bruker så og si aldri bordsalt.
Så dette ble litt av en flopp igjen, men nå lurer jeg på om det finnes noe usalta økologisk smør, for jeg har ikke sett noe i butikken.
Hvis ikke mener jeg å huske at Tine har noe usalta meierismør.
Det er vel ikke noen ulemper med usalta, i forhold til f.eks matlaging? Ettersom jeg forstår så spiser folk flest for mye salt, så det kan vel ikke være noe problem?