Mat for sjelen sa for siden:
Nydelige Scones med Hvitløk og Parmesan...
Passer perfekt til en god varmende suppe, chili, gryterett eller til lavkarbo lasagne...
Eller de kan rett og slett spises som de er med litt godt pålegg på.
Oppskrift
7 - 8 scones
1 1/2 dl kokosmel
1/2 dl finmalte solsikkefrø
1/2 dl finmalte linfrø
1 knivsodd bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts fiberhusk eller xanthan gum
1 ts tørrgjær
4 egg
5 ss olje eller smeltet smør
1 ts honning eller sukker (blir spist opp av gjæren)
1 dl lunket vann
ca 1 dl revet parmesan
1 hvitløksfedd - finhakket
1 ss finhakket gressløk
Rør ut gjæren i vannet.
Bland sammen alt det tørre.
Visp sammen egg, olje og honning i en bolle. Tilsett gjærblandingen. Sukkeret i honningen vil bli spist opp av gjæren.
Tilsett de tørre ingrediensene, og bland alt sammen til en jevn luftig røre.
Tilsett revet parmesan, hvitløk og gressløk.
Bruk en spiseskje og sett sconesene på en bakepapirkledd plate. Røren rekker til ca 7 - 8 passe store scones.
Stekes ved 175 grader i 25 - 30 minutter.
Sconesene kan gjerne fryses :)
Se bloggen min for flere bilder...