< Tilbake til oversikten

Finnes det en oppskrift på vaniljekrem?

#1

FrkMarge sa for siden:

Jeg savner vaniljekrem... sånn som er inni napoleonskaker eller i midten av skolebrød .slurp

Jeg har sett mange kakekremer her som kalles vaniljekremer, men som egentlig er smørkrem (sånn som skal på suksessterte), men det er IKKE det jeg leter etter.


#2

Furine sa for siden:

Lag tjukk vaniljesaus og bland med piska fløte? Det skal finnast ei kjapp og enkel vaniljesausoppskrift her inne med heile egg...


#3

FrkMarge sa for siden:

Ok får søke videre da... Men skulle helst hatt den kremen uten pisket fløte i da, jeg pleier å skrape vekk kremfløten i napoleonskaka og bare spise den gule kremen:rolleyes: (kjøper ikke napoleonskake med blandet krem, bare slike med 2 lag...) Tine har slik krem på "putter", men den er jo med sukker såklart...:(


#5

Furine sa for siden:

Då lagar du enda tjukkare vaniljesaus.. Når det blir kjølt ned så blir den ganske tjukk, i alle fall den eg har laga tidlegare. Det går nok det også, heimelaga vaniljesaus er berre seriøst godt :)


#6

frøken sa for siden:

Vaniljekrem:
7 eggeplommer
2,3 dl fløte
Frø av ei vaniljestang ev vaniljepulver
Søtning, (40 g sukrin, 1,5 ss splenda, 25 dråpar flytande natreen)
eller smak deg frem med den søtningen du liker å bruke.

Bland eggeplommer, fløte, søtning og vaniljefrø i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Rør til det tykner. Avkjøl kremen.


#7

synsegulla sa for siden:

Stupid question: Skal man ha i all den søtningen eller velge ett alternativ?


#8

smgj sa for siden:

Jeg synes det er best å bruke pekefingermetoden: dypp, smak og tilpass med søtstoff. Gjenta til passe søtt... :)


#9

Yonah sa for siden:

Det er nok ment enten eller. Jeg ville blandet sukrin med natreen, men det er fordi jeg synes sukrin har en grusom ettersmak. Som Smgj sier: Smak deg frem!


#10

Dietta sa for siden:

:ja: sukrin og natrreen er en fin kombinasjon. Da blir den kalde sukrinsmaken borte :)

Som en nødløsning, går det an å bruke de ferdige posene med vaniljesaus fra Eldorado. Oppskrift på vaniljekrem bak på pakka (mindre væske).
Hjemmelaget er absolutt best, men de er greie som en nødløsning.


#11

FrkMarge sa for siden:

Desverre er jeg ikke enig når det gjelder hjemmelaget vaniljesaus i allfall... liker det ikke rett og slett:( Jeg ønsker meg en som smaker akkuratt som den til Piano jeg...:o

Nå har jeg ikke testet ut oppskriftene her enda altså, og det skal jeg, men om de miner om slik hjemmelaget vaniljesaus så blir jeg skuffet:(


#12

Yonah sa for siden:

Vel, da blir du skuffet, hjemmelaget er og blir hjemmelaget.

Den fra piano er det mye rart i, så konsistensen blir anderledes, det er hverken egg eller vanilje i den. Og alt sånt ferdig inneholder maisstivelse, noe som sender blodsukkeret rett til himmels.


#13

FrkMarge sa for siden:

Det er ikke konsistensen, men den sterke smaken jeg synes er så viktig. All hjemmelaget vaniljesaus jeg har smakt har hatt altfor lite smak rett og slett, vandig liksom:(

Jeg har ikke smakt hjemmelaget vaniljekrem da...:o


#14

Dietta sa for siden:

Da hadde jeg spandert på meg en pose fra Eldorado, kanskje du blir mer fornøyd med den.
Og til orientering - jeg synes den er veldig god :D


#15

shailene sa for siden:

Oppskriften min som jeg la ut link til over her blir en tykk og fyldig vaniljesaus hvis du dropper johannesbrødkjernemel, og en tykkere pudding/krem slik oppskriften er.. Det er en litt modifisert oppskrift av engelsk "custard", vet ikke om vi har et ord for det på norsk? For den blir ikke som typisk hjemmelaga norsk vaniljesaus.. Mer sånn som fyllet du får i ordentlige berlinerboller. Jeg syns ihvertfall den er sykt god og har veldig mye smak, hvis du syns den smaker for lite er det jo bare å ha i mer vanilje og eventuelt mer søtning. Ville absolutt prøvd den hvis jeg var deg :)


#16

FrkMarge sa for siden:

Skal definitiv gi den en sjanse ja :) Er fortsatt noen uker til konfirmsjonen jeg trenger den til... helgeprosjekt blir det vel tenker jeg :D


#17

Yrla sa for siden:

Takk!! kan sikkert brukes i en napoleonskake til 17 mai


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.