< Tilbake til oversikten

Marianns nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping

#1

Mariann S sa for siden:

[LEFT] Nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping

Nydelig nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping :)

[/LEFT]
[LEFT] [/LEFT]
[LEFT]
Viktig å lese heile oppskrifta før du setter i gang.
Sjokoladekremen må lagast dagen før kaka skal lagast.

Sjokoladekrem
60 g sjokolade
Eg har brukt Tagatose Milk Lait, ferdig søta
2 dl fløte
Brukar du anna sjokolade må du søte etter behov
feks til 86 % sjokolade treng du ca 22-24 g tagatesse
Brukar du mørk sjokolade blir selvfølgelig også kremen mørkare på smak.
Kremen her smakar som nydelig melkesjokolade.

Varm opp fløten og ta panna av plata. ha sjokoladen oppi i bitar. rør til sjokoladen er smelta.
Sett til avkjøling i kjøleskap. Lat det stå til dagen etter. Pisk det opp med
mixar før du skal bruke den. Luftig og lett sjokoladekrem.

Nøttebotn:
4 eggekvitar
65 g tagatesse
knapt 135 g malte mandler
ca 2 ss smør
15 g bakepulver

[/LEFT]
[LEFT] Pisk eggkvitar og tagatesse til det er heilt stivt og luftig, ca 5 minutt.[/LEFT]
[LEFT] Bland inn mandlar og bakepulver. Bland til slutt inn smøret.[/LEFT]
[LEFT]
[/LEFT]
[LEFT] Haes i ei smurt, rund form - 24 cm, [/LEFT]
[LEFT] helst med bakepapir i botnen.[/LEFT]
[LEFT]
[/LEFT]
[LEFT] Steik på 160 grader, ca 35 minutt. (Tagatesse tåler ikkje over 160 grader)[/LEFT]
[LEFT] Avkjøles på rist. Har du bakepapir i botnen, er det lett å fjerne kakeforma.[/LEFT]
[LEFT] Kaka er lett å få delt i to, saftig og god.

[/LEFT]
[LEFT] [/LEFT]
[LEFT]

Oppskrift på vaniljekrem.

Greit å lage den først, so den blir kald.
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 20 g tagatesse

Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.

Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den
avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når
den er kald. Voila, nyyyydelig vaniljekre.

Lat den gjerne stå ei stund i kjøleskapet når den er
ferdig blanda før du har den på kaka.

Ett godt lag med vaniljekrem som fyll :)[/LEFT]
[LEFT]
[/LEFT]
[LEFT] [/LEFT]
[LEFT]
[/LEFT]
[LEFT] Ha sjokoladekremen på som topping. Lage fine riller med en gaffel.

[/LEFT]
[LEFT] [/LEFT]
[LEFT]
Mmmmm, nydelig kake :)[/LEFT]
[LEFT]
[/LEFT]
[LEFT] [/LEFT]


#2

akas sa for siden:

Wow, så god den så ut! :ja:
Takk for at du deler oppskriften!


#3

Ziltoidia sa for siden:

Herregud. O_O

NAM!


#4

Dietta sa for siden:

Du vet virkelig å sette viljestyrken min på prøve unge dame :realmad::realmad:
Legge ut så fristende oppskrifter da gitt - ikke bra.
Jeg tester ut litt forskjellig for å ha et par lavkarbokaker til konfirmasjonen. Den ene blir ostekaken din. Hm..... kanskje dette blir nr. 2. Hadde egentlig tenkt på en saftig sjokoladekake, men dette så altfor fristende ut.


#5

Mariann S sa for siden:

Hihi :sikle:

Då vil eg anbefale denne, den var sinnsykt god (syns også min høgkarbe halvdel som plutselig hadde trykt i seg halve kaka :D
Kaka vert til ved en feiltagelse, sjokoladekremen vart aldeles mislykka til det den skulle brukes til, men perfekt til ei sånn kake.


#6

Tiki sa for siden:

Tror det må bli denne lavkarbokaka på bordet sammen med et par høykarbokaker til samboers bursdagsselskap til helga.
Såg meget innbydende ut, og ser at høykarbofolk kan like denne veldig godt også. Og det er greit, for kan ikke sitte igjen med for mange rester ;)


#7

Bathory sa for siden:

Hvor mye sukrin/sukrin melis må jeg bruke slik at det blir like søtt som når du bruker tagatesse?


#8

Mariann S sa for siden:

Veit faktisk ikkje kor mykje sukrin en må bruke.
Har ikkje brukt det på lenge, og når eg brukte det, hadde eg også splenda oppi for å kamuflere den kalde smaken.
Men iallefall dobbelt opp vil eg tru.
Prøv deg fram :)


#9

Bik sa for siden:

Kan man bruke vaniljepulver i stedet for bourbon vanilje? Vet ikke hva det er og har det ikke i huset.


#10

Mariann S sa for siden:

Det er det samme :) ett svart pulver


#11

Bik sa for siden:

Supert. Da blir dette årets 17.mai kake :)


#12

Bik sa for siden:

Skulle lage denne i dag, men så fikk jeg en veldig metallisk smak av vaniljekremen. Skjønner ikke hva som gikk galt. Brukte ikke sukrin, og det er ikke sånn kald smak, men heller nesten som når man spiser med sølvbestikk, bare mye kraftigere. Kremen ble også brunaktig på farge.
Noen som har opplevd det?


#13

TrillTrall sa for siden:

Mener å huske, dog meget vagt og usikkert, fra min tid på husmorskolen, at man ikke skal bruke metallredskaper i metallkjele når man varmer melkeprodukter? Kan det være årsaken?


#14

Tiki sa for siden:

Eller er det JBKM som lager saken?
Jeg har laget denne en gang, ble god syns jeg, men tror jeg dropper JBKM neste gang. Tror jeg brukte tresleiv i teflonpanne da.


#15

Mariann S sa for siden:

Eg har brukt både tresleiv og visp, men har aldri fått metallisk smak. Kjedelig at det vart sånn. Brunfargen veit eg ikkje :confused:
Men om eg ikkje har opplevd det med metallvisp, so kan det kanskje vere det som er grunnen. Prøv tresleiv neste gong :)

Eg brukar heller ikkje JBKM i vaniljekremen lenger, eg endra oppskrifta her 14.mai :)


#16

Tiki sa for siden:

Å så bra med revurdere oppskrift, for kaka i seg selv var kjempegod synes jeg.


#17

Bik sa for siden:

Skal forsøke med tresleiv neste gang :)


#18

r.o sa for siden:

Denne kaken fører deg direkte til lavkarbo-himmelen! Beste kaken jeg og vennene mine har smakt på evighter. Og de andre er vanlige høykarbo folk. Om du baker bare en enste kake; la det bli denne!
Tusen takk for oppskriften Marianne!


#19

surrai sa for siden:

Eneste jeg får tak i er natreen og sukrin. kan jeg bruke det? evt hvor mye bør jeg bruke?


#20

Karrbis sa for siden:

Sjokoladekremen ble perfekt på sjokoladekaka jeg tok med i barnedåpen :)

Nydelig :p


#21

Moogie sa for siden:

Den ser kjempe godt ut! Jeg må lage en slik en gang snart! At jeg ikke så denne oppskrifta før... Har jo bursdagsbarn i huset og hun kunne sikkert vert glad for en slik kake :)


#22

Moogie sa for siden:

Merkelige greier..... bakte denne kaka igår og bunnen var jo kjempe god på smak, men den smuldret i små biter når jeg prøvde å ta den på kakefat. Hva i alle dager som er feil?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.