< Tilbake til oversikten

Den store grilltråden!

#1

gamlebyen sa for siden:

Da er vi ferdig med påsken, og det betyr at grillsesongen er rett rundt hjørnet. For de som ikke startet i februar allerede da.

Hva griller du? Hvordan griller du? Hva slags grill har du? Griller du på kull, briketter, tre, gass?

Del tips, oppskrifter, erfaringer!



#3

Yonah sa for siden:

Griller på kull/bål.

Liker å grille mye rart, fisk griller jeg i folie sammen med grønnsaker som purre, paprika, selleri, løk, brokkoli el.l. Biff er jo veldig godt da, koteletter eller fylt kyllingfileet.
Det enkle er ofte det best, på tur er det ofte noe kjøtt eller pølser som grilles på spyd og nytes med tilbebør rett fra pinnen.

Anbefaler absolutt å lese tråden fra i fjor ja!


#4

Charlott sa for siden:

Denne er lekkert tilbehør til mye :sikle:

Feta og chillikrem

200 gram fetaost
2 hvitløkfedd, hakket
Ca ¼-½ rød chili, hakket
Litt hakket persille
2-3 ss creme fraiche

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor, til alt er godt blandet. Ha kremen i en skål, pynt gjerne med litt chili og persille, og server som tilbehør til grillmat, for eksempel.


#5

gamlebyen sa for siden:

Den kremen virker veldig god!

Her i gården brukes bålpanne og ved. Den gamle kulegrillen skal gjøres om til røykeovn. Har to eple- og to kirsebærtrær som er hogget opp og skal benyttes.


#6

Alynna sa for siden:

Grillspyd! Man trer bare på kjøtt og grønnsaker/sopp vekselvis på spyd, og pensler med olje. salt og krydder etter ønske.

Pleier å servere med tomatchutney (skal se om jeg klarer lage lavkarboversjon av denne), hjemmelaget pesto og aioli :sikle:


#7

Kanutten sa for siden:

Vi har elektrisk grill, men drømmen er å lage et koselig område i hagen med bålpanne med grillrist. Jeg synes maten smaker bedre på kull eller ved fremfor strøm og gass.

Vil ha en slik en!!!!


#8

gamlebyen sa for siden:

Vi har en slik! Med en jæskla stor kaffekjele også. Skal nok kjøpe en gryte til å henge på den også. Anbefaler den på det varmeste (bokstavelig talt)


#9

Gerd sa for siden:

Vi har slik:


#10

nellie sa for siden:

Vi har en kulegrill vi!:) 89.90 på Europris.:p Og jeg eeeelsker den.


#11

gamlebyen sa for siden:

Vi har en slik en vi også. Den skal gjøres om til røykeovn i år.


#12

Carisma sa for siden:

En bærbar turgrill, en kulegrill og en gassgrill. Og endelig en svær veranda å grille på! :D Og halve er overbygd så vær er ingen hindring. I sommer skal ALT grilles!


#13

Yrla sa for siden:

Om jeg skulle grille ville jeg grillet ørret i folie og store biter av løk, squash og paprika på spyd. Men jeg har ikke grill.


#14

Carisma sa for siden:

Gassgrillen har forresten sidebrenner, så satser på litt skikkelig wokking også.


#15

Klara sa for siden:

Her må jeg få gode tips! Vi skal flytte til et sted med stor nok terrasse til grill, så har planer om å bli grilldronning i sommer!

Det er bare tillatt med gass/elektrisk der vi skal flytte, så blir nok en gassgrill på oss!

Noen som har prøvd spon på gassgrill for litt mer autentisk smak?

Noen tips til gode budsjettgriller? Ikke såå avansert som Gerd sin :p


#16

AntoniaM sa for siden:

Jeg er veldig glad i å grille scampi - de blir nydelige på grillspyd. Fint som forrett!

Jeg kjøper de rå og bruker de av og til "naturell" og av og til lager jeg en egen marinade (gjerne med sitrus/dill).


#17

Dietta sa for siden:

Vi griller bare på gassgrill vi :o
Ikke noe tvil om at det er en egen kos med kull, bålpanner etc, men for oss så er det mest praktisk med gass. Vet aldri når mannen kommer hjem, og da er det sabla enkelt å grille på veldig kort varsel :)
Grillmat er nam-nam. Håper bare tempen stiger litt så vi kan begynne snart.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.