< Tilbake til oversikten

Suksessterte

#1

BenteR sa for siden:

4 eggehviter
150 gram mandler
3/4 dl sukinmelis
1 kn.odd stevia

Mandler, sukrinmelis og stevia blandes/knuses godt i foodprosessoren og blandes så forsiktig med 4 stivpiskede eggehviter.
Has i smurd 24 cm form og stekes ved 190 grader i ca 25 minutt

4 eggeplommer
1 dl fløte
1/2 dl sukrin
1 kn.odd stevia

Gis ett oppkok og bland så inn 100 gram meierismør i biter.

Når krem og kake er avkjølt, bres kremen over, og det er klart for kos!


#2

vaskeklut sa for siden:

funker det å gjøre det samme med bunnen til moccakaka di som med denne? bare dele den på midten når den har kjølnet? jeg har ikke kakefat som passer til en firkantet kake :p


#3

BenteR sa for siden:

Jeg har også hatt moccakaka på rundt fat; da stekte jeg den i langpanne, og skar av hjørnene og brukte de som lag nummer to, og plutselig passet den på et stort rundt fat :D


#4

vaskeklut sa for siden:

Jamen, jeg har ikke et STORT rundt fat :o Jeg har ønska meg kakefat i bursdagsgave, men fram til da så må jeg bruke de der platene til springformene mine :rolleyes: Eller et middagsfat :p


#5

BenteR sa for siden:

Hvis du skal steke moccabunnen i liten rund form, må du nok steke den lenger og sjekke når den er ferdig, men det skulle nok gå helt greitt.
Lykke til!
Kaka er så god at jeg kan ikke forstå at om bunnen blir stekt litt for mye/lite skulle dempe opplevelsen.


#6

senka sa for siden:

Lagde den på lørdag,den var nydelig.Takk:)


#7

dorthelie sa for siden:

Ganske ny her, så lurer på hva 1 kn.odd stevia betyr, vet hva stevia her, men om det er vanlig stevia man skal bruke eller ikke forsto jeg ikke helt:) Vil heller spørre en gang for mye, enn en gang for lite. Har lyst å prøve meg på denne!


#8

vaskeklut sa for siden:

En knivsodd! Stikk kniven i pulveret og fisk opp litt på tuppen :)


#9

vaskeklut sa for siden:

Og ja det er vanlig steviapulver!


#10

dorthelie sa for siden:

hehe, okei :) da vet jeg det!


#11

sylwester sa for siden:

"gis et oppkok" er vel feil? Man har vel ikke lyst til at eggeplommene skal koagulere slik at det smaker kokt egg?


#12

BenteR sa for siden:

Jeg rører hele tiden, og lar akkurat de første boblene komme før jeg trekker det til sides.
Kremen blir ikke koagulert om man rører hele tiden og tar den til sides akkurat når den koker, iallefall ikke hos meg.


#13

Nemo78 sa for siden:

Må man ha stevia i med tanke på at det er så lite?
Får jeg evt. kjøpt det og sukrinmelis i vanlig butikk?
Jeg har vanlig sukrin. Kan jeg bruke det?


#14

vaskeklut sa for siden:

Nei du må ikke ha stevia, du kan erstatte det med f.eks sukrin, men det blir et helt annet mengdeforhold som jeg ikke orker å regne ut. Du kan få kjøpt stevia i hvert fall hos helsekostforhandlere, om det finnes i dagligbutikker avhenger av hva butikken tar inn og ikke. Canderel sin stevia(blanding) finnes i hvert fall på Rema, men den er en del utblandet så vidt jeg vet. Noen større kjeder som Meny selger sukrin og sukrinmelis.
Ja du kan bruke vanlig sukrin, men du må sannsynligvis ha mer enn det som står pga at melisen er tyngre og fiiiiinmalt. I tillegg bør du være nøye på at den løser seg opp i sausen. Om du ikke vil knaske sukrin da.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.