< Tilbake til oversikten

hjelp til is i ismaskin?

#1

uhan sa for siden:

Er en stund siden jeg var her inne nå men så leser jeg litt rundt - og kommer dere virkelig til Bergen??????????????????????++
Ingen steder er vakrere enn byn nå i mai :D
Er dette kanskje bare for noen privat?
I alle fall må dere kose dere glugg ihjel ;)

Vel, likevel har jeg et spørsmål til... Jeg kjøpte meg ismaskin forleden og vel innstallert skulle jeg lage meg (og de andre) en prøve på lavkarbois :o
Men skovlene føs fast og alt ble ikke helt til is :confused:
Jeg pisket egg og søtstoff +smak og blandet dette med pisket krem før jeg hadde det hele i maskinen - Noe galt her??????
Skal jeg kanskje ikke piske kremfløten???
Noen tips og råd mottas med takk.:)
klem


#2

Aline sa for siden:

alle som vil kan komme :) den blå sten kl 14.30 på lørdag :D
om ismaskiner har jeg null peiling...

:)


#3

mofe sa for siden:

Uhan, hvis du vil ha hjelp om ismaskiner, er det nok fint om du spesifiserer det i tittelen på tråden.


#4

uhan sa for siden:

Takk for rådet mofe er ikke helt stø ennå :)
og
Aline takk for svaret. Kommer jeg bare fra stiller jeg gjerne :D Vet litt mer senere
Klem


#5

Aline sa for siden:

jeg kan navne om tråden og flytte for deg om du vil :)


#6

uhan sa for siden:

Jatakk :) det hadde vært fint - det var kanskje ikke slik jeg skulle rette dette :o
Klem


#7

Iset sa for siden:

Jja du må selvsagt piske fløten først. :D Pisk eggeplommene med søtstoffet til lett eggedosis, og så fløten til halvstiv krem, og SÅ blander du det sammen, tilsetter ønsket smak og har i ismaskinen FØR du setter den på!!!

IKKE HELL RØREN I ISMASKINEN FØR DU SETTER DEN PÅ, FOR MASSEN FRYSER MED EN GANG DU HELLER DEN I. Du må skru på maskinen og SÅ helle røren i. :)


#8

Iset sa for siden:

Oj så nå at du jo HADDE pisket fløten hehe. Men du har nok satt på maskinen etter at du hadde massen i. Da fryser det med en gang.


#9

uhan sa for siden:

Yes - du høres ut som om du kan dette :D men jeg hadde nok makinen i gang før jeg helte i. Ca 5min eterpå var det bråstopp og skavlene hadde ikke plass til å gå rundt lenger :(

Allikevel, kanskje jeg bare trenger litt mer øvelse :)
PS. Eeeelsker oppskriftene dine :p

Klem fra Unni


#10

Iset sa for siden:

Hmm da aner jeg ikke hva som kan ha skjedd...


#11

Daizy sa for siden:

Jeg har samme problem som deg... Kanskje vi har lik ismaskin? Setter du hele bollen i fryser'n? Jeg diskuterte dette med Anne (tror jeg) en gang.... men fant ikke noe løsning. Min bolle står i fryser'n fortsatt...


#12

Muskat sa for siden:

Sønnen min har tatt på seg rollen som ismaskin. han rører, og han går ikke varm og sitter ikke fast. Tenåringer er VELDIG nyttige! :D

Muskat


#13

uhan sa for siden:

Heisann - jeg har en Kenwood og ja jeg lar bollen stå i frysen . Har fremdeles ikke funnet ut av dette men har ikke tenkt å gi meg ennå :)

og heldige deg Muskat - min sønn har aldri tid (han er 20 ) så det er gjerne ikke så rart :rolleyes:

Klem til begge
Unni


#14

Iset sa for siden:

Jeg gav bort min helt nye ismaskin (brukt 2 ganger) fordi jeg ikke hadde plass i fryseren (burde jo ha tenkt på det før hehe) og vi skulle flytte, så da bare gav jeg den bort. Angrer LITT nå men jeg syns den var litt liten uansett. Vil ha STOOOR bolle!!! Skal kjøpe en dyr og svær senere.

Lager ofte iskrem nå, og smaksetter med feks sitronolje (dødsgodt!!!), litt nøtter, grovhakkede Atkins-barer (blir sånn cookies 'n cream-aktig) og litt kakao, eller hakket/smeltet mørk sukkerfri sjokolade.

Så rører jeg i bollen ca hvert kvarter, setter en klokke på ringing så jeg ikke glemmer det av, og da blir isen sååå myk og fløyelsaktig. NYDELIG!!! :sikle:

Hmm tror jeg snart må lage litt is...


#15

Daizy sa for siden:

Skal jeg bake sjoko-soyaproteinkake eller lage is :confused: :confused: :confused:

Nå ble jeg skikkelig i tvil her :sikle:


#16

Iset sa for siden:

Ikke sjokoladesoyakake, men is og Iset's ostekake, da er festen i boks. :D:D Hihi.


#17

Daizy sa for siden:

:stortsmil:


#18

Vikki sa for siden:

Nå har jeg fått ismaskin til jul, og satte igang med stor iver !

Men så stopper maskinen, fordi vispen fryser fast på et vis.. :confused: Ser flere her som har opplevd det samme.

Noen som har funnet en løsning ?
Noen andre med god erfaring fra ismaskin ?

Takknemlig for svar !! :)


#19

Iset sa for siden:

Jeg må bare spørre, for jeg kjenner mange som har gjort denne feilen, inkludert meg selv første gangen jeg prøvde en ismaskin: helte du massen oppi FØR du skrudde på maskinen eller skrudde du den på etter at massen var helt nedi maskinen? For maskinen MÅ gå rundt før og mens du heller massen nedi, ellers fryser det bånn fast i løpet av sekunder. :)


#20

Vikki sa for siden:

Jeg satte maskinen igang og så hadde jeg kremblandingen i mens maskinen gikk. Leste at det var sånn det skulle gjøres. :) :)


#21

Iset sa for siden:

Hmm da har du iallefall gjort det riktig. Merkelige ismaskiner dere har. :P
Men kanskje det er samme modell dere to har (du og hovedinnlegger), at det er en dårlig modell eller at det er noe feil på den?


#22

Vikki sa for siden:

Merkelig dette ! Det er en Krups-maskin, og den eneste jeg har funnet i salg i butikkene..

Kanskje jeg ikke skal piske kremen først ?

Det virket som om kremen frøs fast i bunnen, og dermed gikk ikke vispen rundt...


#23

Iset sa for siden:

Hmm det var Krups jeg og hadde... Merkelig. Min funket helt fint, men jeg solgte den fordi den var så liten, jeg fikk liksom ikke plass til mer enn en halv liter ferdig is om gangen omtrent, vil ha en med myye større bolle!
Jeg pisker alltid kremen først ja. Massen er ganske "eggedosis"-aktig før jeg heller den i maskinen. Men det står jo at man kan lage melkebaserte iskremer også, og de er jo nesten helt flytende.
Jeg ville sendt en mail til produsenten, de har sikkert fått lignende henvendelser før.


#24

Vikki sa for siden:

Det står at mengden øker under tilberdning, så den kan tåle ca. 1 kg. saftis og ca. 1 liter fløteis...Grei størrelse det, om jeg bare hadde fått den til å virke...

Pisket fløten til " myk " krem, samme som du beskriver..

Får lese mer i bruksanvisnigen, eller som du sier , sende en mail til produsentene..

Takk Iset ! :) :)


#25

Helene sa for siden:

si i fra om du får det til, for jeg har lyst på ismaskin og, og nå har jeg større frys en i sommer!


#26

Vikki sa for siden:

Det skal jeg, Helene ! :)

Har lest mer i bruksanvisningen, og der står under " råd og forslag " : " Til å begynne med må enhver tilberedning som helles i kjølebegeret, være flytende. IKKE bruk faste ingridienser som feks. pisket krem eller væsker som allerede er blitt til is ....."

Dette gir jo endel svar. Fløten må da være i flytende form.
Kan det bli is da ? :confused: Og frosne bær, kan det brukes ?

Jeg må kjøpe mer fløte jeg, for dette skal jeg finne ut av.:) :)


#27

Anne sa for siden:

Jeg er redd de frosne bærene eller feks nøtter-/sjokoladebiter...kan sette seg fast, kile seg under skovlene, så den stopper opp akkurat så mye at isen fryser i bunnen. Så ta i de frosne bærene eller "sjokoladen/annet fast masse" helt mot slutten av pisketiden eller etter at du tar den ut av ismaskinen.

Fløten kan piskes til lett krem,det samme med egg og fløte...

Lykke til:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.