Nå er jeg bra stressa! Er invitert på middag til min kjære tante i dag, og har lovet å lage dessert. Problemet er at hun har ganske mange allergier, hovedsaklig egg, gluten og laktose, som gjør ting litt komplisert (heldigvis spiser hun også tilnærmet lavkarbo, som gjør ting litt greit for oss. ;) ).
Jeg hadde planlagt å lage lavkarbo brownies, men fant ikke laktosefritt smør på butikken, så nå står jeg fast. Har eggeerstatning, men har hørt at det funker dårlig om man trenger mer enn tre egg, og det begrenser ting veldig...
Er det noen som har et forslag til hva jeg kan lage??
Slett ingen dum ide. Jeg var innom tanken, og skulle kanskje festet meg ved den litt lengre. :rolleyes:
Jeg endte opp med å prøve meg på valnøttmarsipan (som ble helt forferdelig med eggeerstatning), sitronfromage (som også ble helt forferdelig med eggeerstatning, og det burde jeg virkelig skjønt på forhånd), og sitronmuffins (fant ut halveis at jeg hadde brukt opp kokosen). Alt tar virkelig dobbelt så lang tid når man skal være effektiv...
Jeg endte til slutt opp med å improvisere en enkel sjokolademousse/krem/fromage av mørk sjokolade, laktoseredusert fløte, appelsin og litt gelatin. Ble veldig god på smak, så gjenstår det å se hvordan konsistensen blir. Men jeg har trua. :)
Mye godt du kan lage selv om hun ikke tåler egg,gluten eller laktose.
Fløte får du laktosfri, eller soyafløte kan brukes til pannecotta som er nydelig og enkelt
Hva med å piske krem( laktosefri eller soya) og smake til med sukrin og vanilje, ha skåler med bær ( bringebær,jordbær,blåbær), nøtter og hakka sjokolade som kan drysses over.
Skjokolademousse, ja mange ting du kan lage, men nå er det vel heller tiden som begrenser deg.
Yrla, jeg tror de fleste her inne har erfart at når man må tenke litt annerledes i matveien blir man bare mer kreativ - og lager desto bedre mat. Jeg kjenner få mennesker som disker opp med så spennende og gode retter som min tante! Utfordringen er min, siden jeg må tenke utenfor boksen. :)
Sjokolademoussen ble kjempegod, og som en ekstra bonus: med laktoseredusert fløte i var den evig søt nok uten noen form for søtning. Sånt kan man like!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.