< Tilbake til oversikten

Gode punchboller (moderat)

#1

smokkedoris sa for siden:

disse har jeg savnet og nå klarte jeg å lage noen like gode:D
ble litt høyt karboinnhold pga agave, men jeg blir lett litt kvalm av mange av de andre søtstoffene.
for å redusere karboinnholdet kan man sikkert bytte med noe annet.

jeg brukte 10 små stykker av nannahs brownies som basis, men kan sikkert bruke en annen type ferdiglaga lavkarbkake.

Min oppskrift ble som følger;

-nannahs brownies kjøres i mix til det blir smuler, mine var kalde fra frysen. (brukte mengde ferdigkake tilsvarende 15 KH)

Bland i ;
-25 g kakaopulver (3,4 KH)
-50 g syltetøy (brukte lerum uten tilsatt sukker, bringebær) (5 KH)
-7,5 ml agavesirup (8 KH)
-en hel dråper rom-essens, smake seg fram
-en dæsj sukrin for å få litt knasende sukker-følelse....:rolleyes:

Og kna sammen til deig..

lag kuler og dypp i smeltet sukkerfri eller 70% sjokolade.
rull i kokkos for den som liker det.

Selve massen; 31, 4 KH, og jeg fikk 30 stk med 1,04 KH pr stykk uten sjokoladetrekk og kokkos, så det vil jo bli mer avhengig av hva du bruker rundt. jeg brukte 70% kokesjokolade og ikke kokkos, ble 20 KH ekstra men det tåler jeg på disse:D


#2

Echo sa for siden:

He he, jeg trodde du mente moderat gode, men etterhvert demret det for meg også:D


#3

senka sa for siden:

Hva kan jeg bruke istedenfor agavesirup??:(


#4

smokkedoris sa for siden:

hahaha, ja jeg ser nå at det kan missforstås ja:D
de er alt annet enn bare moderat gode altså:D

endret overskrifta:)


#5

smokkedoris sa for siden:

Trenger overhodet ikke agavesirup altså, er bare at jeg lett blir litt småkvalm at splenda/natreen/sukrin osv.. og ettersom jeg har mye av dette i brownisene, så brukte jeg heller agave når jeg laga punchen.

må ha litt søtt i deigen, men visst du liker det så bruk heller sukrin eller sukrinmelis:) Da slipper du billig unna på karbene også:)

eller natreen, stevia eller splenda eller annet søtt. bare å smake seg fram:)


#6

senka sa for siden:

Flott:)Tusen takk for svar:)Da blir det punchboller:D


#7

Dietta sa for siden:

Jeg bruker bestandig noen dråper/litt flytende natreen sammen med sukrin. Da blir den kalde ettersmaken borte :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.