< Tilbake til oversikten

Magen er i total ubalanse

#1

seffa123 sa for siden:

Etter at jeg gikk på lavkarbo i to måneder i fjor sommer, så har magen vært i total ubalanse i snart ett år. De to første månedene var jeg plaget med sinnsykt mye luft, ikke artig å sitte i timene når alle er stille å man hører bulder og brak fra sin egen mage. Etter dette begynte jeg få ganske normal mage igjen med avføring 1-3 ganger i uken, som var normalt for meg. Deretter snudde det rett vest, så nå har jeg hadd løs avføring, mye luft og avføring 5+ ganger om dagen og dette har vart i 3-5 måneder.

Hvordan kan jeg få det normalt igjen?
Fikk utskrevet immodium comp av legen, men det virker ikke på meg lengre og en normal mage var der bare i noen dager før jeg fikk tilbakefall.

Har også prøvd å gått på nycopro for en roligere mage en stund, men det virker ikke heller.
Er forferdelig lei av å stikke på do så ofte å sliter veldig mye med magen.


#2

senorita sa for siden:

Jeg blir også dårlig i magen når jeg ikke spiser lavkarbo.. eneste som funker for meg er å spise lavkarbo :)


#3

shailene sa for siden:

Mange oppever at de ikke lenger tåler hvete eller meieirprodukter hvis de har unngått dette lenge, fordi kroppen slutter å produsere enzymene som er nødvendig for å fordøye disse matvarene. Kan det være du har utviklet en intoleranse for hvete/gluten? Har du prøvd å unngå hveteprodukter en periode, for å se om det hjelper? Ellers kan jo eliminasjonsdietten kan jo være noe å prøve, hvis legen din er til like stor hjelp som det høres ut.. Har du forklart for han hvor store og langvarige problemer du har hatt med magen? At han ikke gjør annet enn å skrive ut Imodium til deg høres merkelig ut, hva med prøver eller koloskopi for å få satt en diagnose? Det kan jo også være irritabel tarm du har, hvis du/dere ikke finner noen spesifikke intoleranser..


#4

ToreH sa for siden:

Din mage høres ut som min til tider.
Jeg har i det siste forsøkt medisinsk kull istedetfor immodium (immodium er knallhard kost for magen og kan gi enorme magesmerter. men fjerner diare da)

I tillegg bruker jeg Dolphilcillus bakterier (tror det heter det) i form av tabletter som gir en god tarmflora. Bruker også Kefir og eller Biola som hjelper godt på.

Jeg tror rett og slett du må tenke mer langsiktig og forebyggende. Bruke kull til å renske opp og binde (samme som immodium gjør, men snillere)
Deretter spise ris i en periode for å binde mageinnholdet og samtidig begynne ta disse tarmbakterietablettene.
Så gå over på lavkarbokost igjen.

Dette har jeg måttet gjøre nå etter 4 døgns helvete med diare og helvete ifm lungebetennelse. Men oppskriften hjalp.
Så nå tar jeg kun bakterietarmtablettene og er over på normal steinalderkost igjen. Og da har jeg det man kan kalle fast, fin poop og normalregulert mage uten luft ut over det normale.


#5

ToreH sa for siden:

Ja, dette er også noe jeg har testet litt og det virker. Særlig hveteprodukter og glutenprodukter samt overdreven melkedrikking/produkter.
Høres ut som gode tips Shailene kommer med her ja.

Immodium er noe dritt ifølge kona som er helsesøster, men det er en rakettkur som fikser symptomet der og da, men ikke årsaken til problemet.


#6

Nerthus sa for siden:

Juster kostholdet ditt i lavkarboretning. Kutt de verste karbohydratkildene. Du kan fint spise mer moderat lavkarbo hvis du ønsker det heller enn ketogent (nå vet ikke jeg hvordan du spiste på lavkarbo da...).

Jeg har chrons og MÅ spise lavkarbo, ellers blir jeg veldig dårlig i magen.

Ellers burde legen henvist deg til spesialist for kolonskopi og andre prøver for å se om du kan ha noen tarmsykdommer. Sannsynligvis om de ikke finner noe spesielt, får du diagnosen irritabel tarm. Den eneste måten å bli symptomfri (som jeg vet om), er å spise lavkarboish...

Jeg ble symptomfri på 4 uker bare, og var ekstremt syk før den tid.

Anbefaler at du forsøker 4-8 uker på ganske strikt lavkarbo før du ber legen om å gå videre. Merker du bedring etter en mnd, så har du sannsynligvis et fordøyelsessystem som ikke tolerer karbohydrater i særlig grad... Husk at korn bla inneholder antibeitestoffer som ødelegger fordøyelsessystemet ditt, så begynn med fjern korn og melmat og se om det hjelper. Kutt all sukkerholdig mat og brus. Reduser fruktinntaket, øk på med grønnsaker og spis gode rene proteinkilder.

Det er IKKE lavkarbokostholdet som har "ødelagt" fordøyelsen din, men sannsynligvis fikk kroppen din 2 mnd "pause" fra mat den ikke tolererer særlig godt, og når du så begynte å spise silk du gjorde før igjen - ble det en voldsom overgang til kroppen din og du merker nå i mye klarer grad at dette LIKER ikke kroppen din...


#7

shailene sa for siden:

Selv om hun merker bedring av lavkarbo, er det jo ikke nødvendigvis slik at hun MÅ spise lavkarbo for å holde seg frisk? Det kan jo være en eller flere høykarbo matvarer hun reagerer på, uten at hun nødvendigvis må kutte ut all høykarbomat av den grunn.. Hvis lavkarbo fører til bedring kan hun jo forsøke å gjeninnføre en og en matvare, til hun finner ut hva hun reagerer på, og om det eventuelt er all høykarbomat.


#8

Yrla sa for siden:

spiste du maltitol da du hadde mye luft i magen? eller mer grønnsaker ellr frø enn du var vant til?


#9

seffa123 sa for siden:

Jeg er en han :)
Jeg spiser egentlig helt vanlig, en brødskive med leverpostei til frokost kl 8, lunsj kl 11 kan være enten to brødskiver med eggsalat, eller salat med en brødskive med salami til. Til middag er det mye forskjellig hver dag går i fra alt fra klubb og dubbe til laks :)
Kveldsmat går i brødmat igjen :)


#10

shailene sa for siden:

Ah, beklager :o

Ser du spiser mye brød. Hvis du ikke har særlig lyst å spise lavkarbo igjen, ville jeg rett og slett prøvd å kutte ut brødet og andre kornvarer i første omgang, for å se om det kan være "synderen".


#11

ToreH sa for siden:

Jepp, ville også prøvd med noe mindre megde brød. Er det mye melk også til alle måltider? Jeg fikk vesentlig bedret mageregulering når jeg kutta ut melk til alle måltider.

Hadde visst melkeintoleranse (lett versjon). Mindre melk=mindre luft og vondt i magen ;)

Jeg levde lykkelig på normal sunn kost jeg og ble kvitt mage/tarmproblemer med mindre justeringer av produkter jeg spiste. Helt uten lavkarbo tanker.


#12

Nerthus sa for siden:

Nei selvfølgelig er det ikke det. Jeg deler bare av min erfaring, samtidig som at TS sier han var symptomfri på lavkarbo. Da er vel det det beste utgangspunktet for å finne ut hva han reagerer på? Jeg forsøkte pre-lavkarbo å kutte enkeltmatvarer for å finne ut hva JEG reagerte på, men det ga ingen resultater. Siden TS allerede er vant med og har kjennskap til lavkarbo, antar jeg at han med de problemer han har i dag veldig gjerne vil forsøke det meste for å finne en løsning, til og med å starte på lavkarbo igjen.
Han kan jo da når han har stabilisert symptomene forsøke seg på enkeltmatvarer for å se hva han reagerer på.

Han ber jo pent om råd til å bli "normal" igjen, og da antar jeg at vi alle kan komme med våre innspill og erfaringer uten at vi skal bruke tid på å kritisere hverandre? Han klarer helt sikkert selv å plukke ut de råd som han ser kan være relevante :)


#13

smgj sa for siden:

Det er to store syndere når det gjelder ukjente intoleranser.

  1. melintoleranse.
    Denne blir som regel bedre/bra når man går over til lavkarbo rett og slett fordi de aller fleste kutter det aller meste av mel. Da blir det lettere å oppdage hva som utløser problemet.

  2. melkintoleranse.
    Denne blir ofte verre på lavkarbo da mange begynner å spiser mer melkeprodukter. I tillegg bør man finne ut om det er melkesukker eller melkeproteinet man reagerer på.

Videre kan man ha en mage som ikke tåler stress.... eller kunstig søtning. Det siste er veldig vanlig ifht sukkeralkoholer.

Med den kosten du har så ville jeg ha satt meg på 1-2 måneder uten melk og mel. Om du så blir symptomfri fortsetter du med å teste melvarer en uke. (F.eks spist brød til hvert måltid.) Når du så har avgjort om mel fungerer/ikke fungerer går du tilbake til en melk&melfri diett til du igjen er symptomfri. Test så med melkevarer som melk, ost osv til hvert måltid i en uke.

Etter dette bør du ha svaret ditt.... Ellers kan du dra til en lege som gjennomfører en intoleransetest og ser på den og gir deg en lengre liste over hva som bør unngås for så å teste ut disse tingene på samme systematiske måte.

Men - mel og melk er altså de vanligste ... om man ikke har direkte allergier.


#14

shailene sa for siden:

Jeg mente det da på ingen måte som kritikk til deg, beklager hvis du oppfattet meg sånn. Ville bare påpeke at TS ikke nødvendigvis må leve på lavkarbo resten av livet for å holde magen i sjakk, hvis det nå er slik at det bare er hvete eller en eller annen matvare han reagerer på, som tilfeldigvis er blant de man utelukker på lavkarbo. Virket som han helst ville unngå det, ellers ville han vel fortsatt med lavkarbo :)


#15

smgj sa for siden:

Det holder forresten på å bli en del (private) leger med bra kompetanse på mage-tarm. Om du har råd kan jo det være en mulighet? Uansett så er det greit å ta tak i det når det ikke ser ut til å rette seg selv.


#16

Vibeke-67 sa for siden:

Jeg har også hatt mange problemer med magen i maaange år, alt fra 5 ganger om dagen til en gang i uka, masse luft, oppblåst osv.
Da jeg hadde sterk diare tok jeg idoform og kalium i noen måneder (anbefalt av legen), og det hjalp. Og til den oppblåste og vonde magen tok jeg i en preiode på 2 uker planteenzymer til hvert måltid, det hjalp faktisk veldig bra.
Men nå viser det seg at jeg har gallestein og kronisk galleblærebetennelse, og det er kanskje hoveårsaken til all magetrøbbelet.

Jeg lever på moderat lavkarbo, men det har forøvrig hjulpet da jeg tilførte noe mer fett i kostholdet enn jeg spiste før. Dvs meierismør på brødskiven (lavkarbobrød), oljer osv.

Ønsker deg lykke til!


#17

Photobscura sa for siden:

Har slettet innlegg og redigert vekk tekst som ikke har noe med trådtema å gjøre. Sånn drittslenging og personangrep kan vi virkelig holde oss for gode for!

-Mod


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.