< Tilbake til oversikten

Reaksjoner på naturlig søtning

#1

Åssi sa for siden:

I det siste har magen min oppført seg ekstremt likt som før jeg la om kostholdet. For min del vil det si ekstremt(!!!) oppblåst. I går etter middag hadde jeg så vondt i magen. Jeg prøvde å tenke over hva jeg har gjort annerledes i det siste, og kom frem til at det eneste er at jeg har brukt mer søtning enn vanlig. Sukrin er det jeg har brukt, jeg bakte krydderkake igår, og spiste store deler av den. Har i tillegg i det siste spist yoghurt og bær med sukrin på, mer enn tidligere i min lavkarbotid.

Er det noen som har opplevd lignende?

(Jeg reagerer veldig på kunstig søtning som Malitol, men har ikke tenkt over sukring og annen naturlig søtning på samme måte)


#2

TrillTrall sa for siden:

Sukrin er jo også et sukkeralkohol (erythritol) så det er ikke utenkelig at du kan bli oppblåst om du spiser en del av det.


#3

L@dy jojo sa for siden:

Jeg får kjempe vondt i magen og hodet, blir oppblåst og får diare med blod og slim :(. Eneste som går bra i små mengder er Natreen tablettene.


#4

Åssi sa for siden:

diare med blod og slim? Du har sjekket det hos legen? Kan jo også være en indikator på langt mer alvorlige ting, som tarmkreft og ulcerøs kolitt. (Ikke for å skremme nå altså)


#5

L@dy jojo sa for siden:

Neida du skremmer ikke,,,,jeg har kolitt, men blir nesten helt fin når jeg går på lavkarbo...så sant jeg holder meg unna disse søtningsstoffene. Jeg tenker at det ikke kan være så bra for andre friske heller når jeg får en slik reaksjon av det.:eek:


#6

Yrla sa for siden:

Nei, natreen er usunt som bare det, mens sukrin er mye bedre. DEt er ingen advarsel om max inntak på sukrin, men natreen kan man ikke innta store mengder av før ADI av glutamat er overskredet. Men om du reagerer på sukrin og maltitol tror jeg deg selvsagt på det.

Jeg merket det første gangen jeg brukte sukrin, men har ikke merket noe etterpå. Bruker ikke så store mengder heller, og bruker stevia i tillegg når jeg baker med det for å redusere mengden.


#7

Livsglede sa for siden:

Jeg får også luft i mage av sukrin, malitol er ennå verre, virker josom en hel gassfabrikk inni magen min da, å huff å huff så malitol holder jeg meg borte ifra.

Det er mye skummelt "sukker" der ute på markedet. Det jeg tåler best er stevia både i pulver og flytende. Litt sukrin går bra, men i en hel kake blir det fort for mye for min mage. Men blir kun oppblåst og luft i magen:p


#8

Newstart sa for siden:

Kan være lurt før du konkluderer med at du ikke tåler sukrin at du spiser det en gang til. For det kan faktisk være et magevirus du fikk. :) Her rundt så går det mange langvarige magevirus. Vet ikke helt hvor lenge du har hatt det jeg?


#9

Åssi sa for siden:

bruker fortsatt sukrin til dessert, litt over bærene mine, men ikke så mye som det var i den kaken jeg spiste :)


#10

Lollo sa for siden:

Jeg reagerer også på sukrin, men enda verre på tagatesse og malitol. Blir oppblåst og dårlig i magen. Litt går bra, men jeg bruker stevia dråper og pulver i tillegg til det blir passe søtt. Har en venninne som også reagerer på sukrin, så helt uvanlig er det vel ikke..


#11

Momse sa for siden:

Jeg har ikke reagert på noe søtning - naturlig eller ei, men du verden for en reaksjon jeg fikk av tagatesse :eek:
Massevis av luft og romstering i magen stinkbombe :o
Med mindre mengder går det fint, da ;)


#12

Happy girl sa for siden:

Jeg får skikkelig vondt i magen og diare når jeg har spist noe med sukrin eller malitol :(
Så når jeg må ha søtning bruker jeg splenda, natreen og skal nu prøve meg litt på bjørkesukker samt jeg har bestillt Stevia for det annet holder jeg ikke til i lengden, det er for vondt og ukontrollerbart :(


#13

psychgeek sa for siden:

Jeg har reagert på kunstig søtning i mange år. Verst er aspartam som bare ender opp med enorme magesmerter og så masse luft, men jeg reagerer på malitol og xylitol også, og de som pleier å følge med disse, da får jeg ofte masse luft.
Sukrin er jo lakserende ved høyt inntak, så det er kanskje ikke så rart du reagerer?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.