[color=#0000ff][/color]
Tusen takk :D for mange fine oppskrifter. Trenger dem, da jeg ikke klarer å sette sammen noe middager selv som er lite karbohydrater i.
[color=#0000ff][/color]
men dette var kjempebra.
[color=#0000ff][/color]
Jeg var veggis i 6 år, fra 1997 til 2003, og her er den beste middagen min, dette var faktisk julemiddagen vår, en skikkelig festmiddag som tilogmed KJØTTETERNE i familien spiste tilogmed på julaften fordi den er så utrolig god:
FALSK VILTGRYTE
1 pakke tinte mørke vegebiter ("biffstrimler" fra fryseren på helsekosten)
1 stor løk
1 stor boks skivet sopp
1 boks seterrømme
1 pk Snøfrisk (gjerne med sopp- eller einerbærsmak)
ca 5 dl h-melk
Maizenna
Sukkerkulør
Stek vegebitene og ha dem over i en stor gryte.
Stek løk og sopp og ha det i gryten med vegebitene.
Ha rømme i stekepannen og la det surre godt sammen med sjyen fra det andre i ca 3-4 minutter mens du rører hele tiden.
Ha rømmen over i gryten og ha melk i. La det koke opp og småkoke i ca 10 minutter før du har i sukkerkulør og maizenna til ønsket tykkelse. Spe evt med mer melk og maizenna for større mengde og ønsket tykkelse.
Server med tyttebær og rosenkål (og kokte poteter til de som ønsker det, eller feks blomkålstappe for lavkarbovariant).
Når sluttet fisk å være kjøtt? Har den blitt en grønnsak?
Neida, men man kan jo ikke kalle seg vegetarianer og samatidig spise fisk!
Det er jo som den derre vitsen: ''Jeg røyker ikke, jeg banner ikke, jeg drekker ikke... å nei faen i helvete, jeg glemte igjen røyken min i baren''
Hadde den ikke vært like morsom slik: ''jeg er vegetarianer...satan! denne biffen var tørr..''
legger ut denne til ære for aline:)
jeg trodde vitterlig den lå her inne fra før, men finner den ingen steder. den er veldig god på smak, den er lett å steke og faller ikke fra hverandre. man kan godt fryse den ned halvstekt, og steke opp senere, eller slenge på grillen:
Bløtlegg kikertene over natten. Kok dem etter anvisning, avkjøl og mos.
Finhakk hvitløk og vårløk og krydder og bland.
Falaffel skal vanligvis friteres. Disse burgerne stekes i smør i panne. Enjoy!
Jeg steker i smult jeg...men som hovedregel skal fett man steker i være mest mulig mettet, de er mye mer stabile enn umettede, så smør, kokos- eller palmeolje eller smult er de beste valgene.
Man kan steke i olivenolje, men det er først og fremst for å gi smak, og derfor brukes den ved lave temperaturer.
ja, haha! som sagt, -jeg var en ung og uerfaren forumsbruker. men takk for tipset uansett, da! kommer alltid til nytte, jeg har blitt en nyfrelst smør-fantast:)
Så genialt at noen hadde startet denne tråden. Kom til dette forumet og tenkte at det sikkert ble vanskelig å finne oppskrifter for oss som ikke spiser kjøtt.
Et spørsmål: Jeg spiser egentlig ikke mye soyaprodukter, men unner meg i blandt Quorn eller Hälsans kök. Hvordan er disse produktene i forhold til et lavkarbokosthold?
Angående det som har blitt sagt om fisk. Jeg er på et litt vanskelig sted angående mitt vegetariske kosthold i forhold til fisk. Jeg ser at det er sunt og flott, og jeg har prøvd å spise fisk ved et par anledninger. Men jeg får veldig vondt i magen og blir ganske kvalm. Jeg tror det er noe med konsistensen, men først og fremst dårlig samvittighet. Og etter fire år som vegetarianer føles det rart og 'degradere' seg til det jeg føler er en kvasi-vegetarianer. Men helse kommer absolutt først og målet mitt er å finne et kosthold som jeg trives med, kan leve med og som gjør at jeg holder vekten nede. Må eller burde fisk være et kompromiss?
Og der var min første post på dette forumet straks publisert!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.