< Tilbake til oversikten

Vegetariske middager

#1

Marianne sa for siden:

Middag:

Linsepurè:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=95

Fisk:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=12

Laks i ovn:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=593
Suppe med reker:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=972

Bakte biff-tomater:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=973

Ratatouille:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=941

Fløtesaus med sopp:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=916

Suppe med lite karbohydrater:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=915

Pepper-saus:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=960

Breiflabb i rømmesaus:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=942

Sopp-saus:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=959

Sennepssaus:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=958

Hvitløk- og persillesmør:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=956

Tunfisk-gryte:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1828

Brokkoletti:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=975

Fløtegrønnsaker:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=952

Blomkålpanne med karri:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=974

Sopp:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1785

Blomkålstappe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1615

Gratinerte laksefileter:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=913

Eggesmør til fisk:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=951

Bakte cherrytomater:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=950

Gratinert torsk:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1994

Blomkålstappe med fetaost:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1619

Ostesaus:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1939

Avocado-suppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=965

Fiskeoppskrifter:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2115

Smørdampet brokkoli:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2621

Lettvint bernaisesaus:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=957

Hjemmelaget hollandaisesaus:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2692

Squash:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2117

Karri-reker med blomkål:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2009

Feta- og spinat-dipsaus:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2697

Pesto:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2783

Italiensk fiskesuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=966

Grønnsaker i rømmesaus:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=132

Nydelig fiskelinsesuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2029

Tomat-, chili- og koriandersalsa:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2269

Torskerogn-middager:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1895

Brokkoli:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2123

Grillet laks med rosmarin:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2139

Grillet laks med merian:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2140

Ørretfilet og grytegrønnsaker:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2141

Bakt fisk med bønner og salsa:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2142

Paprika-dekket laksefilet:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2143

Hurtiggrillet laks med dill og grønnsaker:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2144

Laks med balsamicoeddik:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2145

Torsk med hvitløkssalsa:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2147

Bønnestuing:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1912

Soyapølsegryte:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1891

Bønnemos med grønnsaker:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=239

Linsegryte med mye proteiner:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=313

Kikertpurè:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=758

Blomkål og brokkoli-suppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=760

Fiskesuppe-aktig:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1119

Omelett-wok:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1120

Tunfisksalat i wraps:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1151

Pekannøttdekket fisk med kreolske grønnsaker:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1150

Festfin rosenkål:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1241

Rømmegrøt med byggmel:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1245

Fin ertesalat:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1253


#2

bibba sa for siden:

:) hmm hvor mye godt.

[color=#0000ff][/color]
Tusen takk :D for mange fine oppskrifter. Trenger dem, da jeg ikke klarer å sette sammen noe middager selv som er lite karbohydrater i.
[color=#0000ff][/color]
men dette var kjempebra.
[color=#0000ff][/color]


#3

Iset sa for siden:

Jeg var veggis i 6 år, fra 1997 til 2003, og her er den beste middagen min, dette var faktisk julemiddagen vår, en skikkelig festmiddag som tilogmed KJØTTETERNE i familien spiste tilogmed på julaften fordi den er så utrolig god:

FALSK VILTGRYTE

1 pakke tinte mørke vegebiter ("biffstrimler" fra fryseren på helsekosten)
1 stor løk
1 stor boks skivet sopp
1 boks seterrømme
1 pk Snøfrisk (gjerne med sopp- eller einerbærsmak)
ca 5 dl h-melk
Maizenna
Sukkerkulør

Stek vegebitene og ha dem over i en stor gryte.
Stek løk og sopp og ha det i gryten med vegebitene.
Ha rømme i stekepannen og la det surre godt sammen med sjyen fra det andre i ca 3-4 minutter mens du rører hele tiden.
Ha rømmen over i gryten og ha melk i. La det koke opp og småkoke i ca 10 minutter før du har i sukkerkulør og maizenna til ønsket tykkelse. Spe evt med mer melk og maizenna for større mengde og ønsket tykkelse.

Server med tyttebær og rosenkål (og kokte poteter til de som ønsker det, eller feks blomkålstappe for lavkarbovariant).


#4

bubavon sa for siden:

Når sluttet fisk å være kjøtt? Har den blitt en grønnsak?
Neida, men man kan jo ikke kalle seg vegetarianer og samatidig spise fisk!
Det er jo som den derre vitsen: ''Jeg røyker ikke, jeg banner ikke, jeg drekker ikke... å nei faen i helvete, jeg glemte igjen røyken min i baren''
Hadde den ikke vært like morsom slik: ''jeg er vegetarianer...satan! denne biffen var tørr..''


#5

Photobscura sa for siden:

hei, jeg lurer på: hva steker du det i? olje, rapse- eller oliven? smør?
skal lage det i dag, gleder meg stort!


#6

Photobscura sa for siden:

legger ut denne til ære for aline:)
jeg trodde vitterlig den lå her inne fra før, men finner den ingen steder. den er veldig god på smak, den er lett å steke og faller ikke fra hverandre. man kan godt fryse den ned halvstekt, og steke opp senere, eller slenge på grillen:

FALAFFELBURGER

(relativt stor porjon)

2 dl kikerter
2 hvitløkfedd
1 vårløk
frisk koriander
frisk persille
1 ts knuste korianderfrø
1 egg
salt
pepper

Bløtlegg kikertene over natten. Kok dem etter anvisning, avkjøl og mos.
Finhakk hvitløk og vårløk og krydder og bland.
Falaffel skal vanligvis friteres. Disse burgerne stekes i smør i panne. Enjoy!


#7

bubavon sa for siden:

Jeg steker i smult jeg...men som hovedregel skal fett man steker i være mest mulig mettet, de er mye mer stabile enn umettede, så smør, kokos- eller palmeolje eller smult er de beste valgene.

Man kan steke i olivenolje, men det er først og fremst for å gi smak, og derfor brukes den ved lave temperaturer.


#8

Photobscura sa for siden:

oi... dette var noe jeg lurte på før jeg kjente til "quote"-funksjonen, og det handla om den falske viltgryta... hva svarte du på:confused:?


#9

bubavon sa for siden:

Jeg svarte vel egentlig bare på hva som er best å steke i ;).
Det så ut som du spurte om det.


#10

Photobscura sa for siden:

ja, haha! som sagt, -jeg var en ung og uerfaren forumsbruker. men takk for tipset uansett, da! kommer alltid til nytte, jeg har blitt en nyfrelst smør-fantast:)


#11

jonatan sa for siden:

Hallo!

Så genialt at noen hadde startet denne tråden. Kom til dette forumet og tenkte at det sikkert ble vanskelig å finne oppskrifter for oss som ikke spiser kjøtt.

Et spørsmål: Jeg spiser egentlig ikke mye soyaprodukter, men unner meg i blandt Quorn eller Hälsans kök. Hvordan er disse produktene i forhold til et lavkarbokosthold?

Angående det som har blitt sagt om fisk. Jeg er på et litt vanskelig sted angående mitt vegetariske kosthold i forhold til fisk. Jeg ser at det er sunt og flott, og jeg har prøvd å spise fisk ved et par anledninger. Men jeg får veldig vondt i magen og blir ganske kvalm. Jeg tror det er noe med konsistensen, men først og fremst dårlig samvittighet. Og etter fire år som vegetarianer føles det rart og 'degradere' seg til det jeg føler er en kvasi-vegetarianer. Men helse kommer absolutt først og målet mitt er å finne et kosthold som jeg trives med, kan leve med og som gjør at jeg holder vekten nede. Må eller burde fisk være et kompromiss?

Og der var min første post på dette forumet straks publisert!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.