Holder på å bake denne bløtkaken til mannen som har bursdag i dag.
Var i byen og skulle kjøpe Bakepro, men kom hjem med Pofiber i stedet :realmad::realmad::realmad: (meg være stooooor idiot).
Hva kan jeg erstatte Bakepro med ?? sånn i krisens stund. Mikseren går, ovnen er varm og jeg rekker ikke ny tur til byen, og jeg er SUR :mad:
Dette finnes i skapet:
Pofiber
Eggehvitteproteinpulver (fra NOW, Iherb)
Kokosmel
Mandelmel (avfettet, som brukes i oppskriften)
Glutenmel (brukes også i oppskriften)
Peanutmel
Hasselnøttmel
Noe gammelt soyaproteinpulverm nøytral smak (redd det vil smake soya av kaka)
Mandler
Hasselnøtter
Bakepro er vel proteinpulver, så for å etterligne egenskapene best mulig ville jeg kanskje prøvd med en blanding av eggehviteprotein og noe annet? (Jeg aner ikke hvordan smaken er på eggehviteprotein, så jeg bare gjetter at feks noe nøttemel kan være greit å blande med... Bakepro synes jeg lukter og smaker litt søtt.)
Takk for svar jenter :)
Utålmodig som jeg er (mikseren truet med å gå varm, og jeg har så dårlig tid i dag), så ble erstatningen Atkins bakemix.
Googlet til øyet ble sårt og vått, og på samme bloggen fant jeg en brødoppskrift med bakepro. Stod der at det kunne erstattes med bakemiks - og hva fant jeg ikke innerst i et skap gitt.
Det er i hvert fall protein (sikkert soya) i Atkins bakemiks, men jeg tok sjansen.
Ser bra ut i ovnen, så det blir spennende å smake da.
Hm... blir det helt katastrofe, får han få et ekstra nummer som plaster på såret ;)
Takk for gratulasjoner og morsomme kommentarer jenter :lol:
Kaka står ferdig pyntet i kjøleskapet - og ser ikke så ille ut. Blir spennede å smake etterhvert.
Skal nok gi tilbakemelding på både smak - og om gubben ble fornøyd (- med både det ene og det andre :p)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.