Mat for sjelen sa for siden:
Da var påskeferien over, og vi er tilbake til den vanlige "tralten", med skole og jobb.
Fiskesuppe er rask og sunn hverdagsmiddag som ungene elsker. Uansett hvor mye jeg lager bruker kjelen være tom...
Oppskrift
300 g torsk eller annen hvit fisk
100 g rensede reker
ca 5 dl vann
1/4 stor sellerirot
1/2 Brokkoli
1/2 Blomkål
1/2 purreløk
evt 1 liten gulrot
1/2 boks Creme Fraiche
2 dl kremfløte
salt og pepper
Start med å rense rekene (jeg kjøper gjerne frosne) og lag skalldyrkraft.
Ha rekeskallet i en stor kjele. Hell på litt olivenolje og fres rekeskallet noen minutter.
Hell på vann slik at rekeskallet er noenlunde dekket. La kraften stå og småkoke ca 30 min.
Mens kraften koker, renser du og skjærer opp alle grønnsakene i passe store biter.
Når skalldyrkraften er ferdig heller du den over i et litermål, og kaster rekeskallet.
Ha grønnsakene over i kjelen og hell på ca 2 dl av skalldyrkraften.
Kok grønnsakene til de er møre.
Tilsett Creme Fraiche og kremfløte.
Ha i fisk i terninger, og la den trekke i gryta i ca. 10 min.
Smak til med salt og pepper, og juster med litt mer kraft/fløte dersom det trengs.
Helt til slutt har du i rekene - de må ikke koke, da blir de seige- de skal bare bli varme.
Server med litt godt nybakt lavkarbobrød.