Suksessterte hører med til påskefeiringen.
Nydelig og holdbar kake, som er perfekt å ha på lur når det kommer uventede gjester innom på påskebesøk.
Den flotte gule smørkremen passer perfekt nå til påske :-)
Oppskrift Bunn
4 eggehviter
3 ss sukrin
150 g malte mandler
Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn sukrin og finmalte mandler.
Ha røren i en smurt form 22 - 24 cm i diameter.
Stek ved 160 grader i 15 - 18 minutter.
La bunnen avkjøles.
Oppskrift Smørkrem
4 eggeplommer
1/2 dl kremfløte
3 - 4 ss sukrin
1 ts vaniljeekstrakt
150 g smør
Rør sammen eggeplommer, sukrin, kremfløte og vaniljeekstrakt i en kjele.Varm opp blandingen på svak varme til den tykner. Rør hele tiden. Kremen skal kun varmes til kokepunktet, og ikke koke.
Avkjøl vaniljekremen noe og rør inn mykt smør.
Bre kremen over bunnen og sett kaken kaldt til servering.
Jeg bråbestemte meg og kokte i hop denne kaken nå i kveld. I skrivende stund står den ferdig i kjøleskapet og når huset blir stille etter at barna har kommet i seng, skal jeg nyte et lite stykke. Kjenner jeg gleder meg masse!
Laget denne helt etter oppskriften, bare erstattet ren sukrin med 2/3 tagatesse, og 1/3 sukrinmelis. Litt fordi jeg er var for kuldesmaken, og litt for å få den litt søtere etter min gane.
Den ble perfekt! Gode mål på ingrediensene, gode instruksjoner. Konsistensen satt som et skudd på både bunn og fyll, perfekt mengde av alt :)
I min ovn måtte jeg steke i 22 minutter.
Det er UMULIG å forstå at dette er en kake man kan spise, og samtidig gå ned i vekt, av :P
Bruk svak varme og rør hele tiden, så skal jeg love deg du får det til :)
Må være litt tålmodig, men det lønner seg når du kan kose deg med nydelig kake etterpå :D
For å lage smørkrem kan du også bruke vannbad istedet for å ha kjelen rett på plata, tar kanskje litt lengre tid, men da skiller den seg ihvertfall ikke. Skal prøve denne selv en dag!
Etter et par timer i kjøleskapet ble kremen min tjukk og god ihvertfall. Tok smøret i litt for fort slik at det smeltet helt og ble ikke så tjukt som det burde, så etter noen timer på kjølen ble det perfekt.
Kaken var suoergod, tuuuusen takk. Bunnen mi ble litt tørr, men jeg stekte den for lenge :(
Ja, men etter avkjøling skal resultatet i teorien bli det sammen om man smelter smøret eller ikke. Det er først ETTER avkjøling man ser om man har varmet eggene nok eller ikke, det handler ikke om smøret er hardt, mykt eller smeltet.Men å smelte smøret først er igrunn veldig unødvendig. Jeg skjærer opp kjøleksapskaldt smør i terninger før jeg begynner varme eggene.
Men et lite triks om kremen skulle være for flytende etter avkjøling, prøv å pisk den opp, smaken blir den samme, men kremen fastere.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.