< Tilbake til oversikten

Påskegul kake - Suksessterte (med bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Suksessterte hører med til påskefeiringen.
Nydelig og holdbar kake, som er perfekt å ha på lur når det kommer uventede gjester innom på påskebesøk.
Den flotte gule smørkremen passer perfekt nå til påske :-)

Oppskrift Bunn

4 eggehviter
3 ss sukrin
150 g malte mandler

Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn sukrin og finmalte mandler.
Ha røren i en smurt form 22 - 24 cm i diameter.
Stek ved 160 grader i 15 - 18 minutter.
La bunnen avkjøles.

Oppskrift Smørkrem

4 eggeplommer
1/2 dl kremfløte
3 - 4 ss sukrin
1 ts vaniljeekstrakt
150 g smør

Rør sammen eggeplommer, sukrin, kremfløte og vaniljeekstrakt i en kjele.Varm opp blandingen på svak varme til den tykner. Rør hele tiden. Kremen skal kun varmes til kokepunktet, og ikke koke.
Avkjøl vaniljekremen noe og rør inn mykt smør.

Bre kremen over bunnen og sett kaken kaldt til servering.

Kaken kan gjerne fryses.

Flere bilder finner du på Bloggen min :)


#2

Lindemor sa for siden:

Nam nam! Tusen takk for at du deler oppskriften! Dette er fristende! :blomster:


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Takk for det Lindemor :)


#4

Alynna sa for siden:

Hmm, mon tro om jeg har igjen 1/2 dl kremfløte :sikle:


#5

Lindemor sa for siden:

Jeg bråbestemte meg og kokte i hop denne kaken nå i kveld. I skrivende stund står den ferdig i kjøleskapet og når huset blir stille etter at barna har kommet i seng, skal jeg nyte et lite stykke. Kjenner jeg gleder meg masse!


#6

senka sa for siden:

Nydelig alltid:) Lagde før ,men nå blir det på lavkarbo:D


#7

Alynna sa for siden:

Laget denne helt etter oppskriften, bare erstattet ren sukrin med 2/3 tagatesse, og 1/3 sukrinmelis. Litt fordi jeg er var for kuldesmaken, og litt for å få den litt søtere etter min gane.

Den ble perfekt! Gode mål på ingrediensene, gode instruksjoner. Konsistensen satt som et skudd på både bunn og fyll, perfekt mengde av alt :)

I min ovn måtte jeg steke i 22 minutter.

Det er UMULIG å forstå at dette er en kake man kan spise, og samtidig gå ned i vekt, av :P


#8

Mat for sjelen sa for siden:

Så flott at den falt i smak Alynna!!
Tusen takk for koselig tilbakemelding :)


#9

Charlott sa for siden:

Brålagede denne i dag jeg også. Falt definitivt i smak hos de 2 som har vært her på kaffe.
Tusen takk for lekker oppskrift, mat for sjelen :D


#10

Marella77 sa for siden:

Ja, helt enig at det er UMULIG å forstå!

Flotte bilder, får vann i munn!!! :sikle:

Jeg har bakt denne slik som Alynna 2 ganger selv, og en slik du har den i oppskriften...

Elsker denne kaka!!


#11

Cookies sa for siden:

Nå har jeg forsøkt meg på smøreggekremen to ganger uten hell. Den bare skiller seg - hva gjør jeg feil? Hjelp! Har så lyst til å få til denne!


#12

Yonah sa for siden:

For høy varme, den må ikke koke, kun varmes til den blir tykk. Det kan ta 20 minutter.


#13

Hapzen sa for siden:

Ååååå elsker suksessterte. Skal lage denne til bursdagen min på lørdag :-)


#14

Mat for sjelen sa for siden:

Bruk svak varme og rør hele tiden, så skal jeg love deg du får det til :)
Må være litt tålmodig, men det lønner seg når du kan kose deg med nydelig kake etterpå :D

Lykke til!


#15

Mat for sjelen sa for siden:

Så koselig!
Håper den faller i smak :)

(Pssst. Se kommentaren min over ang smørkremen...;))


#16

shailene sa for siden:

For å lage smørkrem kan du også bruke vannbad istedet for å ha kjelen rett på plata, tar kanskje litt lengre tid, men da skiller den seg ihvertfall ikke. Skal prøve denne selv en dag!


#17

Mat for sjelen sa for siden:

Det var et smart tips :)
Ikke alltid like lett å regulere varmen med nymotens komfyrer synes jeg...


#18

rut311 sa for siden:

Smaken på denne var nydelig! Men kremen min stivner ikke.. Hva har jeg gjort feil? Fulgte oppskrifta til punkt og prikke..


#19

Hapzen sa for siden:

Etter et par timer i kjøleskapet ble kremen min tjukk og god ihvertfall. Tok smøret i litt for fort slik at det smeltet helt og ble ikke så tjukt som det burde, så etter noen timer på kjølen ble det perfekt.

Kaken var suoergod, tuuuusen takk. Bunnen mi ble litt tørr, men jeg stekte den for lenge :(

Skal lages igjen :-)


#20

rut311 sa for siden:

Ja, da er det utålmodigheten min som har slått til igjen:) Skal sette den kjølig før jeg har den på bunnen, neste gang:)


#21

Marella77 sa for siden:

Tips mot tørr bunn: 2 ss smeltet smør i deigen, helt til slutt før du tar det i kakeformen...


#22

Bik sa for siden:

Lurt, det gjør jeg neste gang.
Ellers ble kaka supergod, og alle likte den. Faktisk første gang jeg har fått til kremen uten at den har skilt seg. :)


#23

rut311 sa for siden:

Jeg synes bunnen min ble saftig og veldig god etter å ha stekt den i 18 min.


#24

rut311 sa for siden:

DA har jeg endelig skjønt det! Smøret skal ikke smeltes inn, men røres inn. Det er derfor veldig viktig med godt romtemperert smør!


#25

Yonah sa for siden:

Ja, men etter avkjøling skal resultatet i teorien bli det sammen om man smelter smøret eller ikke. Det er først ETTER avkjøling man ser om man har varmet eggene nok eller ikke, det handler ikke om smøret er hardt, mykt eller smeltet.Men å smelte smøret først er igrunn veldig unødvendig. Jeg skjærer opp kjøleksapskaldt smør i terninger før jeg begynner varme eggene.

Men et lite triks om kremen skulle være for flytende etter avkjøling, prøv å pisk den opp, smaken blir den samme, men kremen fastere.


#26

Yonah sa for siden:

Dytter opp. Ingen påske uten sukessterte!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.