< Tilbake til oversikten

Bountykake (med bilder)

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Det er litt juks å legge ut denne som en ny oppskrift, for det er en variasjon av favorittgodiset; bounty! Egentlig oppsto den grunnet latskap. Jeg skulle ha med meg kake på jobben, men hadde ikke lyst til å bruke siste feriedagen i påsken på å rulle kuler og dyppe hver i sjokolade, så da tenkte jeg rett og slett lagde èn stor bounty! :)

50g smeltet smør

1 ss kokosolje/Cocosa
2 dl kremfløte
250g kokos
0,7 dl sukrin melis
1 ss yacon sirup*
300g mørk sjokolade, minst 70%

*Yacon sirup kan droppes, men sjokoladen får kjempegod smak. Det koster litt, du kan kjøpe den på helsekost i norge, men også bestille den på iHerb. Den kan brukes på alle områder hvor du ville brukt honning eller lønnesirup.

Bland smeltet smør, kokosolje, kremfløte, yacon sirup og melis i en kjele. Kok noen minutter. Ta kjelen av platen og tilsett kokosen. Ta en liten kakeform og kle denne med bakepapir (for at sjokoladelokket ikke skal sette seg fast). Ha kokosblandingen i formen og spre den utover. Sett formen i fryseren. Den trenger ikke å stå mer enn en halvtimes tid, men kan godt stå mye lenger hvis du vil gjøre bunnen klar dagen før eller noe.

Smelt sjokoladen i vannbad. For at sjokoladelokket ikke skulle bli altfor hardt og sprekke når jeg skal i det etter at det hadde stivnet, blandet jeg inn 1 - 2 ss cocosa. Så heller du rett og slett hele blandingen over kokosbunnen og sprer denne utover. Vil du ha sjokolade i kantene så tar du selvfølgelig kokosbunnen ut av formen.

[url="http://4.bp.blogspot.com/-DV4i8QJ_nLU/T4XaLia9hBI/AAAAAAAABdo/0jHCaGbpdWk/s1600/IMG_8482.JPG"][/url]


#2

Tone-G sa for siden:

Gosj, så deilig! Fikk så lyst til å lage denne i helgen :sikle:

Men, er det masse karber i butikkkjøpt kokos? Har en pakke jeg kjøpte til jul, men som ikke jeg brukte :)


#3

senka sa for siden:

Woow:)Ser nydelig ut,nydelig..liker kokos.Kanskje blir det min favoritt:D


#4

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Den er veldig saftig og god :) Antall karber i butikkjøpt kokosmasse kan muligens variere, men tror nok at generelt sett så har de ikke mye karber. Matvaretabellen.no melder om 6,4 pr. 100g og det er jo ikke så verst :D


#5

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Kokos får du masse av her hvertfall :D Syns den er utrolig saftig og god. Håper det blir din nye favoritt ;)


#6

silje21 sa for siden:

tror dere jeg kan bruke noe annet enn kokosolje?? har ikke det og helsekosten er stengt :/ lyst på kaake^^


#7

Dietta sa for siden:

Delfiafett burde gjøre samme nytten kanskje ?


#8

silje21 sa for siden:

hmm ja kanskje det..


#9

dorthelie sa for siden:

Kokosbunnen står i fryseren nå, gleder meg til å smake når den er ferdig. Klarte ikke å dy meg så måtte smake på bunnen etter jeg hadde den i formen, nydelig bare den! Så blir godt å få toppet den med litt sjokolade til slutt ;) Mums..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.