Dangerous Nan McGrew sa for siden:
Det er litt juks å legge ut denne som en ny oppskrift, for det er en variasjon av favorittgodiset; bounty! Egentlig oppsto den grunnet latskap. Jeg skulle ha med meg kake på jobben, men hadde ikke lyst til å bruke siste feriedagen i påsken på å rulle kuler og dyppe hver i sjokolade, så da tenkte jeg rett og slett lagde èn stor bounty! :)
50g smeltet smør
1 ss kokosolje/Cocosa
2 dl kremfløte
250g kokos
0,7 dl sukrin melis
1 ss yacon sirup*
300g mørk sjokolade, minst 70%
*Yacon sirup kan droppes, men sjokoladen får kjempegod smak. Det koster litt, du kan kjøpe den på helsekost i norge, men også bestille den på iHerb. Den kan brukes på alle områder hvor du ville brukt honning eller lønnesirup.
Bland smeltet smør, kokosolje, kremfløte, yacon sirup og melis i en kjele. Kok noen minutter. Ta kjelen av platen og tilsett kokosen. Ta en liten kakeform og kle denne med bakepapir (for at sjokoladelokket ikke skal sette seg fast). Ha kokosblandingen i formen og spre den utover. Sett formen i fryseren. Den trenger ikke å stå mer enn en halvtimes tid, men kan godt stå mye lenger hvis du vil gjøre bunnen klar dagen før eller noe.
Smelt sjokoladen i vannbad. For at sjokoladelokket ikke skulle bli altfor hardt og sprekke når jeg skal i det etter at det hadde stivnet, blandet jeg inn 1 - 2 ss cocosa. Så heller du rett og slett hele blandingen over kokosbunnen og sprer denne utover. Vil du ha sjokolade i kantene så tar du selvfølgelig kokosbunnen ut av formen.
[url="http://4.bp.blogspot.com/-DV4i8QJ_nLU/T4XaLia9hBI/AAAAAAAABdo/0jHCaGbpdWk/s1600/IMG_8482.JPG"][/url]