< Tilbake til oversikten

Matintoleranse og lavkarbo

#1

Jenteoje93 sa for siden:

Går på lavkarbo og må holde meg unna melkeprodukter, egg, gjær, melprodukter og sukker. Ellers så tåler jeg kunstig søtning ganske dårlig.

Trenger tips til mat som jeg kan spise og som inneholder mye fett.
Er vanskelig å finne fettkilder som jeg kan ha til maten.
Vet at jeg kan ta en skje med cocosa til maten, men liker bedre å spise fett på kjøttet f.eks. Hvilke kjøtt har mye fett?

Trenger også tips til dessert som jeg kan spise, bruker å ta meg en liten pakke med baconsvor på lørdager og litt bær.

Spiser vanligvis:

Frokost: Kotelett og agurk.
Lunch: Laks med tomat og brokkoli.
Middag: Kyllinglår med skinn og blomkål.

Spiser det samme hver dag, vet det ikke er så lurt, men er så vanskelig å finne noe jeg kan spise. Så håper noen kan hjelpe meg litt her :)

Ligger på ca 15 g karbohydrater om dagen.


#2

TigerTove sa for siden:

Avokado og nøtter har mye godt fett :) Vet det er mange som bruker kokosmelk i stedet for melkeprodukter.


#3

Yonah sa for siden:

Kokosmelk er veldig godt, både i smoothie og i saus. Karrisaus og kylling er vel omtrent min livrett! Kjempegodt! Bruker kokosmelk, feks rød karripasta i sausen..

Ellers i smotthie, men der må du finne en proteinkild evt.. Jeg bruker jo egg, men jeg kommer ikke på akkurat nå hva du kan bruke i steden. Ellers er det veldig gdt med hurtigis som dessert, kokosmelk og frosne bringebær og kjøres i hurtigmikser, knallgodt!


#4

vimsen85 sa for siden:

Avocado er bra i smoothie. Nøtter og frø kan være gode fettkilder. Kylling med skinnet på, pinnekjøtt, svineribbe/grillskiver og bacon er kjøtt med mye fett. Kokosmelk er et godt alternativ til melk og dersom du ikke liker smaken av kokos kan man lett kamuflere den med mye krydder og eventuelt hakkede tomater. Jeg syns kanskje også at det kan være lurt å variere grønnsakene dine litt mer..


#5

Yrla sa for siden:

det er mye godt du kan bake med kokosmel og mandelmel. Kakao kan du kanskje bruke? se i oppskriftene. Du kan lage fudge med kokosfett,må ikke bruke fløte. Tåler du smør? hvis ikke kan du bruke ghee, klarnet smør, eller oljer selvsagt.Tofu (soya), kelpnoodles fra iherb, sopp, proteinpulver av rismel, ertemel, chiamel, hamp (iherb). lavkarbopølser, kjøttdeig, karbonadedeig, lammedeig, finnbiff, har du testa om du tåler geit?; balsfjord hvit geitost? soyamelk, soyafløte. lam har mye fett, enkelte, de billigste delene av svin og okse også. makrell. frø har mye fett.


#6

Jenteoje93 sa for siden:

Kokosmelk var et godt tips! Er veldig glad i kokos så det skal jeg prøve ut :)

Når det gjelder nøtter så syntes jeg det er vanskelig og begrense meg, klarer ikke bare ta et par. Er det paranøtter som er best og bruke på lavkarbo ?

Avokado er jeg ikke så glad i.

Skal prøve og variere mer med grønnsaker.
Er veldig glad i sopp, det er jo utrolig lite karbohydrater i sjampinjong, kan jeg spise mye av det?

Har både kokosmel og mandelmel i skapet, så skal se litt på oppskrifter som det brukes i.

Tusen takk for tips :D Blir mye prøving framover når det gjelder maten.
Skal prøve og variere mer med både kjøtt og grønnsaker.


#7

vimsen85 sa for siden:

Pecannøtter er også ganske bra. Mandler og valnøtter har jeg også spist en del av. Det spørs jo hvor mye karber du spiser. Macadamianøtter har høyt innhold av fett, men kanskje litt mer karbohydrater enn det noen foretrekker..


#8

Livsglede sa for siden:

Hei, fokuser på det du kan ha. Om du tåler soya så kan du erstatte mye av melkeproduktene med det, fløte, rømme, ost og melk.
Eggfri majones finnes også, så du kan lage deg dressinger av soyarømme, aller soya yoghurt og eggfri majones sammen med litt tomatpure, sambalolek,limesaft, salt, pepper og litt hakka sylteagurk har du en god salat dressing.
Sauser lager du enkelt av soya smøreost med urter og litt fløte som du moser sammen med stavmikser og varmer opp, smak til med det du måtte ønske av urter og krydder, alt etter hva du skal ha det til.

Du tåler nøtter og frø? Da kan du jo bake masse med dette.

Avocado er nydelig i smoothie, minner om litt søt banan og smaker ikke avocado i det hele tatt i smoothien.

Så ikke så vanskelig å leve lavkarbo om du har intoleranse.
Bare litt mer tenking for å finne løsninger, men alt går seg til.


#9

smgj sa for siden:

Fet fisk (sild, makrell, tunfisk, laks, ørret m.fl)
Fett kjøtt (stort sett svin eller lam - eller lær deg å lage oksehalesuppe. Det inneholder masse aminosyrer som er bra for mage/tarm og en del fett)
Tunge er et annet kjøttstykke med en god del fett.
Kylling og annet fjærkre MED skinn. (Nam - andebryst!)
Nøtter og frø (Masse snask her)
Avokado, oliven.
"Alt fra kokospalmen - fett, masse, melk, fløte"
Kan du spise smør eller klarnet smør? (Mange kan spise ghee/klarnet smør selv ved intoleranse.)
Kaldpresset olivenolje eller rapsolje til kalde dressinger

Er ellers enig med resten. Sett deg opp lister over alt du KAN spise råvaremessig. Det gjør det lettere enn å fokusere på "kan ikke".


#10

VSB sa for siden:

Lag deg salater med lovlig kjøtt, soyaost og dressing på kaldpresset oliven- eller rapsolje.


#11

smgj sa for siden:

Ja, og ser du etter oppskrifter så vil du finne at mange av Primeal Blueprint-oppskriftene vil kunne brukes. :)


#12

Hamster59 sa for siden:

Anbefaler også denne bloggen:
lilalife.no/wordpress/

Line Holdal bruker lite melkeprodukter kostholdet, og hun sier at det gjelder hele familien. Dette er ikke ketogent kosthold, men så absolutt lavkarbo likevel.


#13

Alynna sa for siden:

Yrla hadde så utrolig mye gode tips! :suss:

Indisk- og thai-curry om du liker sterk mat. Om du kan spise klarnet smør uten melkerestene, så er det en fordel med nordindisk mat, men du kan droppe det til fordel for mer sydindisk mat som bruker kokos som fettkilde.

Du kan spise så mye du vil av sopp! Det har masse smak, fiber, litt proteiner, og så og si ingen karber :D

Liker du aioli? Jeg ville anbefalt å kjøpe emulgator som virker som eggeplomme, hos Cacas (Panduro, Jernia, Ultra m.fler) og lage hjemmelaget aioli med emulgator, hvitløksbåter, vann, salt og en skvis sitronsaft.


#14

PrøveKanin sa for siden:

Er i samme situasjon som trådstarter, så vil takke for mange gode råd og for en meget hjelpsom tråd :)


#15

lillekri sa for siden:

Hei jenteoje93,
trodde jeg ikke tålte noe med melk, men fant ut at jeg tåler det blanke fettet i smeltet smør utrolig bra. Trikset jeg bruker er å steke i så mye smør at kjøttbitene bokstavelig talt svømmer i smør. Da synker 'melkegreiene' til bunnen. Mulig du kan kjøpe dette fettet ferdig separert i innvandrerbutikker. Tror det heter ghee eller lignende. Synes også spekemat er bra!

Hjelper også å spise færre måltider hvis mage/tarm er ømfientlig. Selv sluttet jeg med frokost og det hjalp ganske mye. Noe med at magen får en lengre hvileperiode.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.