Nordmørsloppa sa for siden:
Her er hvordan jeg lager tørket frukt.
4 epler
3bananer
5kiwi
6plommer
ca nok til to bakebrett...
Velg frukt som er ferske, særlig banan.
All frukten skrelles, fjernes kjerne og stener. Kuttes i skiver på 3-5mm.
All frukten dyppes i sitronsyre(C-vitamin) ..løs opp 15stk c-vitaminer( 200mg pr tablett) i 1liter vann. Dette bevarer smak, og holder bedre på fargen. Dessuten mister frukten noe av c-vitaminene under tørking, så her får den en ekstra dose:) ascobinsyre(c-vitamin) er en gammel måte og behandle frukt på :) og er helt naturlig. sil av frukten slik at mest mulig veske fjernes.
Eplene må forvelles før tørking. Putt eplebitene i kokende vann i 30 sekunder. sil av vannet.
Nå er frukten klar for stekebrettet!
Fordel bitene på to brett, de må ikke komme i kontakt med hverandre.
Sett varmluftsofnen på 50grader...og sett ett brett øverst og ett nederst. Ha døren på gløtt slik at fuktigheten kommer ut.
De ulike fruktene har noe ulik tørketid, men er som regel ferdige etter 8 timer. Evnt sjekk ved å klemme på en..det skal være litt som lær..ikke komme fukt ut når du klemmer. Kjennes slik som de tørkede aprikosene i butikken er å ta på:p
Fint å gjøre på kvelden før man legger seg, og ferdige når man vokner :D
Kjempe godt som snacks en lørdagskveld!:p og du sparer MANGE penger kontra å kjøpe ferdig :D
Annen frukt som egner seg til tørking er ananas., papaya og mango. det er NAM NAM!