< Tilbake til oversikten

HJELP! 100 kg. Trenger drahjelp

#1

anne85 sa for siden:

jaja så kom 100 tallet på vekta alikevel. :(:(:(
triet og umotiverende.. har prøvd en del men gir opp alt for lett, er glad i mat så derfor passer ikke disse pulverkurene vertfall.. :confused:
har tenkt mye på å gå på lavkarbo, men vet ganske lite om dette, hva skal kjøpes inn hva kan spises ikke spises. hvordan ser deres handleliste ut på ei uke ????
hva lager dere til frokost ? ??
middag??

har prøvd dette en gang før, men endte opp med å spise egg og bacon ost og kjøttdeig hver dag, så gikk lei.. vet liksom ikke hvor jeg skal starte, trenger litt dra hjelp.. :o:o.
har 2 barn da og en snill samboer som er mye borte i jobben sin, så d blir som regel bare middag til meg og barna..
takk for svar:D



#3

Charlott sa for siden:

... og å fortsette på Til alle nybegynnere på lavkarbo , hvor man finner det aller meste man kan lure på.

Start med disse linkene du, så er det bare å spørre i vei om du lurer på noe :)

Hjertelig velkommen og lykke til! :heia:


#4

Fettman sa for siden:

Egg og bacon spiser jeg ikke så ofte egentlig, ikke hver dag ihvertfall. Egg kanskje ett eller to en dag, så går det noen dager, og bacon mye sjeldnere.

Men ost spiser jeg gjerne, ridderost er gode greier. Kjøttdeig bruker jeg ikke på lavkarbo dog, bare ordentlig rent kjøtt som nakkekoteletter, biff, kylling med skinn, og fisk.

Fisk skal jeg prøve å få spist annenhver middag, i og med at det inneholder mye D vitamin som vi nordmenn kan få for lite av pga manglende sol.
Laks med rømme stekt i smør og smørstekte grønnsaker er godt å spise :)

Men enig at det kan bli litt kjedelig innimellom, cluet tror jeg er å spise når man er sulten, og ikke spise bare fordi det er "middagstid". Da er det bedre å vente til magen sier ifra (ikke søtsuget).

Bloggen til Lena Beatrice har jo mange forskjellige oppskrifter da, hun virker flink med det synes jeg:

lenabeatrice.net/



#6

Newstart sa for siden:

Haaaal i åååå draaaaaaaaaaaaaaa:D.
Er du glad i grønnsaker? Tenk rent hele tiden. Så fjerner du poteter, ris og pasta som er høykarbo mat. Kjøtt, svin, biff, skinke,kylling er jo godt, fisk, enkelte pølser og stek eller kok masse deilige grønnsaker. Du kan jo lage opp for to dager for eks. ikke glem fett.
Så varier med egg innimellom. Jeg spiser kokte egg og Serrano skinke om morgenen nå for jeg er lei alt annet. :pLitt cocosa i kaffen og i maten.

Lag deg noe lavkarbo snacks også slik at du ikke faller for høykarbo fristelser. Bocca spiser jeg mye av. Masse deilige oppskrifter her inne.

Lykke til :)


#7

anne85 sa for siden:

takk for svar :)
vanskeli å skrive en handle liste synes jeg..:cool:


#8

Charlott sa for siden:

Om du søker i Google-feltet litt høyere opp på siden her, får du kanskje noen tips?

Ellers kan det være greit å skrive feks ukesmeny og handle deretter :)
Om du leser innholdsfortegnelsen før du handler, er en grei tommelfigerregel max 5 gr karbohydrat pr 100 gr vare :)


#9

shailene sa for siden:

Et godt utgangspunkt hvis du syns overgangen er vanskelig, kan jo være å finne gode lavkarbo-oppskrifter på favorittmaten din. Jeg finner ihvertfall mye trøst i det, når jeg begynner å kjede meg med den vanlige lavkarbomaten min, og tenker at NÅ må jeg ha vafler, sjokoladekake, pizza, eller hva det nå skulle være.. Ofte har jeg vært overbevist om at dette kan umulig bli i nærheten av like godt som orginalen, og som regel blitt veldig positivt overrasket! Hva liker du til frokost, lunsj, middag, kvelds? Forhåpentligvis litt "ordentlig mat" som inkluderer grønnsaker, da blir jo overgangen enklere. Vet mange rynker på nesen av såkalt "erstatningsmat", og det er det nok gode grunner til også, men slike oppskrifter kan være gode støttehjul å ha når man holder på å tryne i kakefatet, so to speak... Du må jo såklart venne deg til nye matvaner og lære deg å like nye ting når du skal gjøre en så stor endring i kostholdet, men å finne flere retter man virkelig elsker og kan kose seg med med god samvittighet vil nok være til god hjelp for alle.. :)

Vanskelig å skrive handlelister for andre, men her er iallefall maten jeg alltid prøver å ha tilgjengelig. Husk at grønnsaker er viktig ;)

Smør (saltet og usaltet)
Kremfløte
Creme Fraiche
Cottage Cheese
Kavli smøreost
Fetaost
Diverse guloster
Egg
Paprika
Tomat
Agurk
Selleri
Løk
Rødløk
Hvitløk
Lollosalat
Spinat
Brokkoli
Blomkål
Mandler
Macadamia-nøtter
Fiberrik knekkebrød
Mye forskjellig krydder og friske urter
Flere gode teer

Mat jeg alltid har i kjøkkenskapet til baking:
Fiberhusk
Johannesbrødkjernemel
Kokosmel
Mandelmel
All slags frø
Kli
Diverse søtstoffer
70% og 86% sjokolade
God vaniljeekstrakt eller vaniljepulver


#10

Alynna sa for siden:

Man trenger ikke å ha en handleliste :P

Om jeg er matlei, bruker jeg impulsmetoden, og plukker opp alt jeg har lyst på i butikken, og sjekker næringsinnholdet bakpå :P Og så tar jeg med det jeg vil.

Jeg kikker selvsagt ikke på opplagte nei-varer, så klart.

I starten gikk det i en del fete salater, som tacosalat, salat med reker og egg, salat med skinke, ost, karrikylling osv, fete dressinger... Dette fordi det er lettvint, mettende, og man bare fyller på i pålegg/grønnsaksskuffen i kjøleskapet, etterhvert.

Det gikk også i store porsjoner med suppe og gryter der jeg fryste ned/satte bort i kjøleskapet, type 10 porsjoner av gangen.

Alltid ost, hardkokte egg, remulade i kjøleskapet, og mandler i skapet. Sånn i tilfelle man må få i seg noe der og da.

Da slipper man å være "inspirert" hver gang kroppen trenger næring.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.