Randy69 sa for siden:
Dette trenger du
Det med rødt er det jeg brukte i min kake pga allergikere!
Mandelbunn (ref.mat.no)
4/5 eggehviter
150 g melis/ 75g tagatesse
150 g mandler (ved allergi for mandler kan gresskarkjerner benyttes)
Suksesskrem: (ref mat.no)
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
alt. 1; Suksesskrem (uten melk)
5 stk Eggeplommer
100 g Melis/ 50 g tagatesse
1 dl Fløte ( evnt. soyafløte / havrefløte/Odense Erlet)
4 (2)ts Vaniljesukker
100 g melkefri margarin
alt. 2; Sitronkrem (uten melk)
6 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl sitronsaft
100 g melkefri margarin
Slik gjør du
Bland inn melis og malte mandler i stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en smurt form, 22-24 cm i diameter og stek kaken i stekeovn ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Rør alle ingrediensene unntatt smøret sammen i en kjele og varm opp på svak varme. Rør hele tiden. Når den første boblen kommer, trekker du kjelen av platen. Da skal kremen ha en fyldig konsistens. Skjær smøret i terninger og rør dem straks inn i kremen. Rør kremen glatt og jevn og sett den kaldt til den stivner. Legg bunnen på fat og bre over kremen. Pynt med hakkede pistasjenøtter.
Suksesskrem (uten melk)
Eggeplommer, melis, fløte og vaniljesukker kokes til det tykner. Avkjøles litt før margarinen has i. Rør mens margarinen smelter. Kremen smøres over kaken før den er helt avkjølt.
Sitronkrem (uten melk)
Ha eggeplommer, sitronsaft og sukker i en kjele på svak varme. Rør hele tiden til krmen blir tykk. Ta kjelen av platen og rør inn margarinen
Hentet fra: www.allergikokken.no/oppskriftsamling-/kaker/suksessterte2/#.T3rDl9zFa1c.facebook