< Tilbake til oversikten

Suksessterte kun 25 karb

#1

Randy69 sa for siden:

Dette trenger du
Det med rødt er det jeg brukte i min kake pga allergikere!

Mandelbunn (ref.mat.no)
4/5 eggehviter
150 g melis/ 75g tagatesse
150 g mandler (ved allergi for mandler kan gresskarkjerner benyttes)
Suksesskrem: (ref mat.no)
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
alt. 1; Suksesskrem (uten melk)
5 stk Eggeplommer
100 g Melis/ 50 g tagatesse
1 dl Fløte ( evnt. soyafløte / havrefløte/Odense Erlet)
4 (2)ts Vaniljesukker
100 g melkefri margarin
alt. 2; Sitronkrem (uten melk)
6 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl sitronsaft
100 g melkefri margarin

Slik gjør du

Bland inn melis og malte mandler i stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en smurt form, 22-24 cm i diameter og stek kaken i stekeovn ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Rør alle ingrediensene unntatt smøret sammen i en kjele og varm opp på svak varme. Rør hele tiden. Når den første boblen kommer, trekker du kjelen av platen. Da skal kremen ha en fyldig konsistens. Skjær smøret i terninger og rør dem straks inn i kremen. Rør kremen glatt og jevn og sett den kaldt til den stivner. Legg bunnen på fat og bre over kremen. Pynt med hakkede pistasjenøtter.
Suksesskrem (uten melk)
Eggeplommer, melis, fløte og vaniljesukker kokes til det tykner. Avkjøles litt før margarinen has i. Rør mens margarinen smelter. Kremen smøres over kaken før den er helt avkjølt.
Sitronkrem (uten melk)
Ha eggeplommer, sitronsaft og sukker i en kjele på svak varme. Rør hele tiden til krmen blir tykk. Ta kjelen av platen og rør inn margarinen
Hentet fra: www.allergikokken.no/oppskriftsamling-/kaker/suksessterte2/#.T3rDl9zFa1c.facebook


#2

Jaudå sa for siden:

Sukker, vaniljesukker, melis og ......25 KARBS????????:confused:
Datt helt av lasset jeg:p

Åssen går det an det da?????:eek:


#3

Randy69 sa for siden:

Jeg brukte tagatesse i steden for sukker og melis og vanilje stang. Når man bruker tagatesse så tar man halvparten av det man skulle brukt av sukker. Min oppskrift var slik:
(pga gjester med mandel og melkeallergi plus LCHF folk)

Mandelbunn (ref.mat.no)
5 eggehviter
75 g tagatesse
150 g gresskarkjerner, malt (mandler har mindre karbo!)
Suksesskrem (uten melk)
5 stk Eggeplommer
50 g tagatesse
1 dl soyafløte (aprosoya som har mindre karbo)
2 ts Vaniljesukker (eller vaniljestan lagt i tagatese over natten)
100 g melkefri margarin
Det går faktisk an å oppnå mindre karbo og mer fett hvis man bruker mandel og smør. For LCHF folk som ikke hadde melkeallergi pisket jeg kremfløte som de kunne ha på toppen av kaken. Plotter du inn alt dette inn i diett.no så kan du regne ut at det er faktisk ikke mer enn ca 25 karb
Jeg foretrekker tagatesse for den samker ikke som andre sukker erstatninger. Sambo som ikke noe kakemonster og ikke spiser lavkarbo elsket kaken min. Vi var 7 stk og kaka forsvant i en blunk


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.