Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ingredienser:
Bunn:
100 g mykt smør
1/4-1/2 dl sukrinmelis
1 eggeplomme
1 klype salt
1 ss fiberhusk
3 dl skåldede, finmalte mandler
Fyll:
1 gelatinblad
2 sitroner, saft og skall
100 g smør
150 g hvit sjokolade
1/2 dl hvitvin
2 eggeplommer
1 egg
1 1/2 ss sukrin
mørk sjokolade
kremfløte
Fremgangsmåte:
Rør smør og sukrinmelis mykt. Rør deretter inn eggeplomme og salt, og tilslutt fiberhusk og finmalte mandler. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile kaldt i ca en time.
Trykk deigen ut i en paiform og sett den kaldt i ca 15 minutter. Prikk bunnen med en gaffel og stek den ved 175 grader i ca 20 minutter.
Bløtlegg gelatinbladet. Rasp skallet av sitronene (kun det gule) og press ut saften.
Smelt smøret i en kjele over svak varme. Ta kjelen av varmen, brekk i den hvite sjokoladen og rør forsiktig til sjokoladen har smeltet. Rør inn sitronskall og hvitvin.
Visp sammen egg, eggeplommer og sukrin i en kjele. Tilsett sitronsaften. Varm opp på svak varme under kraftig visping. Ta kjelen vekk fra plata nå det tykner. Klem vannet ut av gelatinbladet og rør det ut i litt av den varme eggeblandingen. Bland det med resten av eggeblandingen og rør tilslutt alt ned i sjokolade- og smørblandingen.
Ha fyllet i paiskallet og avkjøl. La paien stå kaldt i noen timer.
Ta kaken ut en stund før den skal serveres og riv over mørk sjokolade. Pynt gjerne med litt pisket krem også, eller server det ved siden av.