< Tilbake til oversikten

Shailene's Drømmekake *med bilder*

#1

shailene sa for siden:

Min lavkarbo-versjon av Oreo Dream! Må ærlig si det er så lenge siden jeg har smakt Oreo-kake at jeg ikke kan påstå denne smaker likt - den er vel heller ganske løst inspirert av de deilige Oreo-kakene til Dolly og Peppes, selv om den ikke inneholder kjeks.

Browniebunnen:

120 g usaltet smør
1 dl kremfløte
3 egg
1 ts instantkaffe rørt ut i 1 ss vann
2 dl Natreenpulver
35 g bakekakao
40 g kokosmel
1.5 ts fiberhusk
1 ts bakepulver

Sjokoladefyllet:
65 g usaltet smør
50 g 70% sjokolade
65 g kremfløte
3 ss Natreenpulver

Vaniljekremen:
1,5 dl kremfløte
125 g Philadelphia + 3 ss fløte
3 ss Natreenpulver
0.5 ts vaniljepulver
30 g hakket sjokolade

Slik lager du bunnen:
Still ovnen på 175 grader. Smelt smøret i microen, og bland sammen med fløten, så eggene og kaffen. Bland sammen med det tørre til en jevn røre. Hell i en liten smurt springform, og stek i 20 minutter. Fjern kanten på formen og avkjøl i kjøleskapet.

Slik lager du sjokoladefyllet:
Smelt smøret i microen til det bobler skikkelig, brekk sjokoladen opp i små biter og smelt den i smøret. Rør til en jevn sjokoladesaus, og bland med fløten og Natreen. Når kaken er noenlunde avkjølt setter du kanten på formen på plass og smører på sjokoladefyllet. Sett i kjøleskapet til avkjøling igjen.

Slik lager du vaniljekremen:
Pisk Philadelphiaen sammen med 3 ss fløte, Natreen og vanilje til en myk krem. Stivpisk fløten og finhakk sjokoladen. Vend Philadelphiaen og sjokoladen forsiktig sammen med den piskede fløten. Smøres på kaka når sjokoladefyllet har stivnet. Kaken bør oppbevares i kjøleskapet og spises kald.

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=10189&amp;d=1333756388[/img]


#2

TigerTove sa for siden:

Så deilig med en sånn quick-fix-verson av en så deilig kake :D

Vet det har ligget en annen oppskrift her inne, men der lager man kjeksen selv først og det blir et prosjekt jeg ikke har orket å begitt meg ut på ennå..

Skal testes ut! :)


#3

Yonah sa for siden:

Nam, den så kjempegod ut! Må definitivt prøves ved en passende anledning.


#4

shailene sa for siden:

Så den oppskrifta selv, men det virket litt meningsløst å faktisk bake kjeks bare for å knuse dem igjen.. For mye styr for meg også :p


#5

nellie sa for siden:

Vann i munnen..


#6

shailene sa for siden:

Bare jeg som syns hver dag er en passende anledning til å spise kake..? :eek:

Jeg syns iallefall den ble supergod, håper den faller i smak hos deg også! :)


#7

Yonah sa for siden:

Hver dag helt sikkert;) Men jeg har så mye annet knask, og det er ikke helt ok å spise søtt hver dag( hverken kroppen, vektapet eller magen min takler det)..

Men nå får jeg middagsbesøk av søstra mi til mandag, så da lager jeg en da:D Bytter dog ut søtstoffet med halv mengde tagatesse.


#8

senka sa for siden:

Gratulerer at du lagde en nydelig versjon av din kake.Må prøves en dag.Nydelig:)


#9

shailene sa for siden:

Blir nok enda bedre med tagatesse ja, ville brukt det istedet hvis jeg var trygg på at magen min tålte det.. Hvis du ikke liker veldig søt bakst er det mulig du kan bruke enda mindre enn halv mengde, sikkert greit å smake underveis :)


#10

mysil sa for siden:

Nydelig kake :D Men er det noen som veit om denne kan fryses?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.