LaLa77 sa for siden:
Denne oppskriften er fritt rappet fra VG og Lise Finckenhagen og lavkarbofisert bare litte grann, og smaker fullstendig fantastisk ;)
Ingredienser
- 300 g mørk sjokolade
- 150 g meierismør
- 1 dl sterk kaffe
- 3 plater gelatin
- 5 egg
- 3 ss sukrin eller annen søtning
- Glasur:
- 150 g sjokolade
- 1 ½ dl fløte
Fremgangsmåte
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Skill eggene. Pass på at du ikke får eggeplomme i hvitene.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
Smelt smøret og hell det over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og blandingen er blank og jevn.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene, løs dem opp i den varme kaffen og rør kaffen inn i sjokoladen.
Tilsett eggeplommene og rør godt. Visp eggehviter og sukrin til myk marengs. Vend marengsen inn i sjokoladeblandingen.
Fyll sjokolademoussen over i en springform, 20 - 22 cm i diameter, kledd med bakepapir. Frys moussen i minst 6 timer, gjerne over natten.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør til glasurene blir jevn og glatt med konsistens som sjokoladesaus.
Ta sjokolademoussekaken ut av formen.
Hell over glasuren, glatt raskt over med en stor stekespade og la glasuren renne tilfeldig ned på sidene. Tin kaken i kjøleskap og pynt den før servering med det du har lyst til.
Jeg hadde ikke riktig kakeform her på hytta, så jeg brukte en stålbolle som form isteden. Det funket det også :D