2-3 ss sukrin (om du vil ha dem litt søte - kan sikkert skippes)
Du gjør:
Bruk en foodprocessor eller stavmikser med bolle!
Mos minimaisen (uten vannet) til bittesmå korn/guffe
Tilsett egg og søtning - miks godt
Tilsett malte mandler - miks godt
Tilsett bakepulver og xanthan/fiberhusk - miks igjen
Avslutt med å tilsette smeltet smør - pass på at det blandes godt inn i røra
Ta-da! Jeg fikk 10 store muffins ut av denne røra, stekt i ca 25 minutter midt i ovnen på 175 grader. Steketid vil nok avhenge av størrelse på form/former man bruker.
Jeg er superfornøyd - skal eksperimentere mer med minimais og "bakst". :)
(Om man får 10 muffins/rundstykker av denne røra, inneholder de ca 2g kh / 250 kcal per stykk. Et rundstykke delt i to med smør og ost på er et solid måltid for meg...)
Det så skikkelig spennende ut :) Har alt jeg trenger i skapet (t.o.m. xanthan gum, selv om den er helt uprøvd ennå).
Tenkte å lage suppe til middag, så kanskje jeg skal lage disse som tilbehør. Bytter ut det søte med litt salt og kanskje litt krydder :D
Har du forresten prøvd xanthan gum i saus ? Lurer på om det blir like "slimete" som JBK (det takler jeg ikke).
God ide å bruke minimais. Jeg må ta halv posjon, hvor mange gram mais skal jeg bruke da?(Hvor mange gram er det i en boks, og hvilket merke har minst karber?) Istedet for smør skal jeg bruke cc ellers blir det så mange kalorier.
Det er som regel ca 220g faktisk minimais i en 400g-boks. :cool: Jeg brukte Green Giant, som har noe sånt som 2,9 kh per 100 gram - fordi det er den de har på min nærmeste Rema - men jeg vet det finnes varianter som ligger lavere enn det også. (ICA sin minimais er merket veldig lavt, om jeg ikke husker feil.)
Jeg synes ikke det ble så innmari masse kalorier med smør, men jeg er jo i overkant småspist - oppskrifta kan nok justeres hit og dit for å passe den enkelte. :)
Da er vi to, har støvet ned en stund her også ;)
Skal bake etterpå :D Har bare små muffinsformer da, i silikon. Kan jeg putte i til toppen, eller hever de så mye at det flyter over alle kanter ?
Jeg har bakt :D
Byttet ut halvparten av mandlene med gresskarfrøkjerner, kuttet søtt og brukte 2 ts oregano, litt paprikapulver og 1 ts salt.
De ble veldig gode - og passet perfekt til suppe :)
Har tenkt litt. Disse ble jo veldig saftige, sikkert takket være maisen.
Synes ofte bakst basert på kokosmel blir litt for tørt. Kanskje det er en god ide å kombinere de 2 :)
Hm.... tenkte, tenke på hva jeg skal prøve det på...... :D
Oj, det hadde jeg ikke trodd. Tenkte det kunne vært godt om man hadde noen biter mais oppå også, så smaken av mais kom frem. Men da ikke bruke kokosmel:) for man smaker kokos av kokosmel, sant? Kanskje kombinasjonen peanøttmel og mais hadde vært godt? Det tror jeg. Mitt peanøttmel ble fort borte etter at jeg kjøpte det, men kanskje andre vil teste.
Har peanutmel, men foreløpig ubrukt. Foreløpig litt dårlig fantasi i forhold til hva jeg skal bruke det til ;)
Denne oppskriften kan sikkert varieres i det uendelige :) Jeg byttet ut endel mandler og søtt for å få noe som passet bedre til suppe. Ved å bruke mandler/kokosmel/nøtter/peanutmel etc sammen med søtt, blir det garantert et godt og saftig resultat. Men jeg må innrømme at jeg er spesielt interessert i å se om jeg greier å bake disse med kokosmel og få baksten litt mindre tørr i smaken.
:blomster: til Rin for den geniale idèen med å bruke minimais :)
En genial tanke! Skal se om jeg ikke får svingt meg litt på kjøkkenet etterpå, kanskje bare bytte ut mandelmel med kokosmel i en liten del av oppskrifta, bare for å sjekke konsistensen :D
Hi hi, veldig bra:) Det er gøy å forandre ihvertfall litt på andres oppskrifter så får man brukt litt av sin kreative sans og det føles herlig:) særlig når resultatet blir vellykket. La oss høre resultatene på eksperimentene da. Tenkte man kunne bytte ut mais med blomkål for å få mindre karbo, men det var ikke fristende nok til å teste ut:) hi hi. men vet noen har brukt squash til pizzabunn sammen med cc og annen gulost og egg.
Har kjøpt en stor pose for billing penge på Iherb :D
Dette er første gangen jeg bruker det, og det funket bra.
Ikke noe glad i det slimet som JBK produserer i saus, er derfor spent på om xanthan gir mindre slim der. JBK i bakst fungerer helt fint.
hm, jeg tok de nok ut litt for tidlig, syns de ble morke... litt småvåte. men smaken er det ikke noe å utsette på. skal nok også lage 10 istedenfor 9 neste gang
Laga disse i kveld. Det var ingenting å si på smaken (det lille hintet av mais var bare godt), men jeg verken smørte eller hadde papirformer i muffinsbrettet mitt, noe som resulterte i at de satt fast, og dermed ble litt amputerte i form og størrelse. Det brettet er kanskje det dummeste jeg noen gang har brukt 200 kroner på... Noen som veit hvor jeg får kjøpt stoore silikonformer? Har de små, men bruker de sjeldent, nettopp fordi de er så små.
jeg kjøpte mine jumbo silikonformer på amazon.com... men amazon sender ikke kjøkkenting utenlands, så om man ikke har kontakter i amerika blir det litt vanskelig... men formene er helt supre de.
Har dessverre bare en kjip bror i Canada som ikke gidder å ordne sånne ting for meg. Men skulle muligheten dukke opp en gang, så skal jeg huske på det i alle fall. :)
Så flott, de så bra ut. Flytter til Oslo om ikke så lenge, får stikke innom da og satse på at de fremdeles har dem. Takk for info! :)
Jeg har store trekantede silikon-former fra jernia, altså ikke sånne i brett. Har prøvd et par varianter av silikon-brett også, men det går alltid galt for meg. :rolleyes:
I dag har jeg gjort første forsøk på minimais-pitabrød, forøvrig. De henger sammen og er ganske ok på smak, men litt for tørre ennå - trenger nok i alle fall et forsøk til før jeg kommer med oppskrift. :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.