< Tilbake til oversikten

Frisk og god ostekake (med bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Denne friske gode ostekaken er perfekt Påskekos.
Super kake å ha stående på lur til gjester som stikker innom.

[CENTER][/CENTER]

Oppskrift Bunn

  • 100 g malte mandler
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ss sukrin
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen.
Ha over i en smurt form.
Stekes ved 180 grader i 10 - 15 minutter.
Avkjøl.

Oppskrift Ostekrem

  • 6 plater gelatin
  • ca 2 dl varmt vann
  • skall av 1 sitron
  • saften av 1 sitron
  • 2 - 3 ss sukrinmelis
  • 2 pk Tine kremost naturell
  • 1 boks seterrømme
  • 3 dl kremfløte
  • 5 - 6 ss sukrinmelis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
    Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter, til de er myke.
    Kok opp vannet.
    Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem ut i det varme vannet.

Rør inn sitronsaft, sitronskall og sukrinmelis.

Du har nå laget en sitrongele.

La geleen avkjøles, mens du lager ostemassen.

Rør sammen rømme, kremost, vaniljeekstrakt og sukrinmelis med en håndvisp eller blender, til du har en jevn og klumpefri masse.

Visp kremfløten i en egen bolle, og bland den inn i osteblandingen.

Hell den avkjølte sitrongeleen i osteblandingen i en tynn stråle, og bland den forsiktig, men godt inn.

Smak til massen med mer evt mer sukrin eller sitronsaft.

Hell ostemassen over bunnen.

La kaken stå avkjølt i ca 4 timer.

Pynt med revet appelsinskall før servering.


#2

Sivensvans sa for siden:

Ser aldeles nydelig ut! Takk for bilder og oppskrift!


#3

Tone-G sa for siden:

Så deilig :sikle:


#4

Tone-G sa for siden:

Nå står denne til avkjøling :) Har laget den kun med stevia, og syns jeg fikk den greit til.. Men, neste gang skal jeg bruke mandarin/appelsin osten istede for den naturelle :ja:

Tror denne blir god alikevel..


#5

Dietta sa for siden:

Den osten er bare nyyydelig :love:
(Bare synd det er så mye karber. Jeg kan spise den med skje rett fra boksen :rodme:)


#6

Tone-G sa for siden:

Fordelt på hele kaken, blir det jo ikke så mye ekstra karber ;)


#7

Vibeke-67 sa for siden:

Takk, ser aldeles nyedlig ut! Tror jeg må prøve denne ja :ja:


#8

senka sa for siden:

Tusen takk for oppskrift,må prøves snart:Dliker ostekake med sitron:)


#9

Dietta sa for siden:

Neida, absolutt ikke. Og kake står ikke på menyen så ofte, så det er ikke noe å bry seg om. Men - hadde det vært tilnærmet null karber, hadde den osten vært kveldskos hver dag tror jeg ;)


#10

synsegulla sa for siden:

Denne har jeg veldig lyst til å prøve, kanskje til min datters bursdag seinere denne mnd. :) Så veldig god ut.


#11

Rin sa for siden:

Jeg lagde denne i går. :) Veldig god - spesielt bunnen ble mye bedre enn de rene smør/nøtte-bunnene jeg har operert med tidligere. Mm!


#12

Mat for sjelen sa for siden:

Ja, denne bunnen er jeg også spesielt fornøyd med :)
Bruker den gjerne til andre kaker også ;)


#13

Lindemor sa for siden:

Jeg elsker ostekake. Tusen takk for bidrag til oppskriftssamlingen! Denne skal prøves!


#14

Mat for sjelen sa for siden:

Så koselig Lindemor :)


#15

Råååsa sa for siden:

Tenkte å lage denne på lørdag, er det noe forskjell på mengde av sukrin og sukrin melis? Jeg har bare melis sjø! :)


#16

Yonah sa for siden:

Da står denne til avkjøling. Laget med vanlig smøreost, ikke kremost. Røra smakte veldig godt da, så spent på ferdig kake! Veldig spent på bunnen, for vanligvis lager jeg slik med hakkede nøtter og smeltet smør.


#17

Jammo sa for siden:

Å gu den så god ut :)


#18

Mat for sjelen sa for siden:

Håper den falt i smak Imse :)


#19

Mat for sjelen sa for siden:

Takk takk Jammo :)


#20

Yonah sa for siden:

Laget den med vanlig smelteost. Faktisk så synes jeg den var bedre enn med philadelfia. Ny, spennende smak!


#21

Mat for sjelen sa for siden:

Spennende :D Bra den falt i smak!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.