< Tilbake til oversikten

Påskeutskeielse?

#1

Jaudaa sa for siden:

Jeg har nå holdt på i 6 uker eller noe på lavkarbo, og gått ned 4kg, men jeg er ganske sikker på at i påsken kommer det til å skjere seg. 1 uke hjemme med mor og far som ikke er på noe lavkarbo, og ellers mye snop.

Dersom det blir 1 uke med "normal" mat, tror dere jeg kommer til å legge på meg de 4kg igjen da?


#2

Ziltoidia sa for siden:

Jeg aner ikke, men jeg har som tommelfingerregel at det er lettere å legge på seg enn å gå ned i vekt.... så en skal ikke se bort i fra at fire kilo kan komme krypende tilbake på en uke. (Enkelte legger jo voldsomt mye på seg i jula f eks)

Men jeg kommer ikke for å være en ulykkesfugl. :D Tenkte jeg kunne foreslå noen enkle ting du ka lage til påske:

  • Kjøp mørk sjokolade! (gjerne 90% Lindt som de har på Meny), og om du ikke synes den er søt nok kan du smelte den med noe søtning (tagatesse, sukrin, splenda, stevia etc (Hvorfor begynner de alle på s? :p)) - Da kan du godt tilsette nøtter (gjerne salte) mens du er i gang.
  • Bland sammen finmalte mandler (180g), 2 eggehviter, 60-80g sukrinmelis: marsipan!
  • Rull kuler av mykt meierismør, kakao, søtning og kruskakli - Rull så disse i sukrin.
  • EGG!

#3

Newstart sa for siden:

Nei ingen utskeielser. Det er så fort gjort å suse opp igjen. Så forsvinner motivasjonen, du blir mer hekta på ting du har klart deg uten. Du får et enormt sug og det tar flere dager eller uker før du er inn på normalen igjen. Eller dvs jeg får det sånn. Så jeg holder en nokså stram linje selv om det er påske. Og da er også formen på topp. Slipper energiløshet osv av høykarbo kick. :D Ja dette var meg, men det jeg vil frem til er keep going!!!
Og JA jeg tror at du kommer til å gå opp igjen etter ei hel uke med snop og høykarbo mat.:)


#4

Jaudaa sa for siden:

Det blir så og si umulig for meg å klare det..helt seriøst. Og nå har jeg gått på lavkarbo i 6 uker, og har enda ikke fått denne energien alle snakker om..hadde mer energi før!
Og, jeg er EKSTREMT lei av denne planleggingen jeg må gjennom hver gang jeg skal lage mat, og alle ting jeg trenger som ingen butikker har :(


#5

Mariann S sa for siden:

Her blir det ingen utskeielser, har påskemarsipanen i boks :) Lett å lage og fantastisk god :)
Ellers bruker eg å be om at det blir laga ekstra med grønsaker, fordi eg ikkje spiser potetene... og det er heldigvis heilt greit.
Spiser litt creme fraiche med nøtter og bær innimellom om måltida som serveres blir litt for fettfattige.
Då klarer eg meg fint på besøk :) Sjå mulighetene foran begrensningane.


#6

Kari Marita sa for siden:

Forstår godt hva du mener. Det tar mere tid å planlegge lavkarbo enn høykarbo mat. Det er en vurdering man må ta hva slags kosthold en ønsker å leve med, og hva som er rett for deg. Utskeielser som ikke er lavkarbo er dumt, da vil du mest sikkert gå opp i vekt igjen. En må ta et valg. Lavkarbo eller høykarbo mener nå jeg, hvertfall hvis en skal holde en stabil vekt, eller gå ned. :)


#7

Jaudaa sa for siden:

Lavkarbo er ikke et kosthold jeg ØNSKER, men MÅ, dersom jeg skal holde meg frisk fra en kronisk sykdom. Og ikke noe vektrelatert egentlig, selv om det er et pluss å få strammere kropp.

Hadde jeg vært frisk, hadde jeg ikke spist lavkarbo :P


#8

senorita sa for siden:

en trenger ikke så veldig mye spesialmat?? kjøtt, fisk og grønnsaker har dem tross alt overalt ;)


#9

Jaudaa sa for siden:

spesialmat? Fortell..


#10

senorita sa for siden:

ja du skriver "Og, jeg er EKSTREMT lei av denne planleggingen jeg må gjennom hver gang jeg skal lage mat, og alle ting jeg trenger som ingen butikker har "

Hva er det du trenger som ingen butikker har?


#11

Kari Marita sa for siden:

Jeg føler meg mye bedre helsemessig når jeg spiser lavkarbo, har derfor valgt det. Men har negative erfaringer med at det er kjempe lett å legge på seg noen kilo ved utskjeielser. Men, det er ikke enkelt å holde seg unna alle fristelser alltid. Det skal være sikkert. :)


#12

Jaudaa sa for siden:

Når jeg leser oppskrifter, så er det alltid en ingrediens jeg ikke har hørt om, og så står det at man får kjøpt det hos den og den butikken


#13

senorita sa for siden:

Nå er du bare negativ! :p


#14

Jaudaa sa for siden:

Ja, skal slutte nå. Men er fyllasjuk, og lei av maten jeg har :P
Og vet at det BLIR vanskelig å holde seg hjemme, når de propper i seg sjokolade, chips, og smågodt! :P

Beklager! Nå er jeg blid igjen :)


#15

senorita sa for siden:

Det er bare vanskelig fordi du har skeiet ut og lyst på alt.. know the feeling.. Er du i ketose når du reiser har du ikke samme suget og ikke lyst på alt, da går det bedre :)

kosepå


#16

Jaudaa sa for siden:

Ja, det er mulig. Håper det går bra :)

tar imot kosen hehe ;)


#17

Åssi sa for siden:

Gjør som meg! Kjøp med deg litt mørk sjokolade og en pakke baconcrisp! Så har du noe å sette på bordet også. Det hyggelige er at de andre kommer til å kose seg med det også :)


#18

Yonah sa for siden:

Ja, men du trenger strengt tatt ikke alt dette. Det du trenger er jo slikt du får på butikken som: grønnsaker som vokser over jorden, kjøtt, fisk, fugl, egg, majones, rømme/fløte, smør, kokosmelk..

Man MÅ ikke bake masse rart på lavkarbo. Skal man lage knekkebrød med frø, så trenger man ikke engang fiberhusken, et par egg gjør samme nytta, og både de og frø får du på butikken.

Når man leser her inne så høres det jo ut som om man må ha dette og at alle bruker disse ingrediensene hele tiden, men det gjør vi jo ikke.

Jeg fant ut at det var kjekt å ha denne fieberhusken da, og et søtningsmiddel, men dett er dett. Eggene henter jeg i hønsehuset og resten får jeg på butikken.


#19

Jaudaa sa for siden:

Hvordan skal jeg kunne vite det, når det alltid står i oppskriftene? :P
Jeg er ikke så erfaren som mange andre her inne når det kommer til lavkarbo


#20

Yonah sa for siden:

Fordi du leser oppskrifter på erstatninger tenker jeg;) Lavkarbo handler om vanlig mat, uten stivelsen og sukkeret, ikke en masse erstatninger.
Jeg vet ikke hvilke bøker du har lest, men i de bøkene jeg leste i starten, var det oppskrifter på vanlig mat.

Selvsagt er vi alltid på jakt etter div. ting som kan erstatte brød, vafler, pannekaker, kaker osv. Men vi må jo ikke ha alt dette.

Pannekaker lager man av 2 egg og 3ss fløte, det blir gode, tynne pannekaker. Oppskriften jeg bruker på sjokolademuffins inneholder ikke noe hokus pokus, bare egg, sukkerfri sjokolade( og den finner jeg i alle dagligvarer i lille trysil, utenom sentrum også;) ), smør.. Ikke noe du må på helsekost etter.
Og det er mange slike oppskrifter her, det kommer bare an på hvilke oppskrifter man leser og hva man legger merke til. Slageren Fedons Franske sjokoladekake trenger man ikke noe mystisk for å lage..

Faktisk så tror jeg ganske sikkert at de aller fleste oppskriftene her inneholder vanlig mat.


#21

Livsglede sa for siden:

Hvorfor så vanskelig å holde seg til lavkarbo da?? Siden det er helserealtert tenker jeg. Da vet du jo at du blir dårligere er det verdt det?
Kan du ikke bake deg noen rundstykker ,brød,polarbrød etc.... å ta med? Pålegg, egg og grønnsaker har de fleste. Ta med deg noe lavkarbo digg enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt som du kan kose deg med.
Med litt planlegging går dette helt fint skal du se. Ikke verdt å bli dårligere bare fordi du skal bort.
Er enig med at lavkarbo krever mer planlegging enn fastfood, men så er det rener mat.
Jeg trodde også at lavkarbo var veldig krevende da jeg startet i 2007, men det er ingenting i forhold til nå som jeg intoleranse, det er krevende det:eek: på en helt annen måte.

Uansett hva du velger å gjøre, så ønsker jeg deg en riktig påske:D


#22

Jaudaa sa for siden:

Det er greit at det er rein mat som kjøtt og fisk osv man hovedsakelig spiser. Men jeg savner brødmaten nå i starten, og er ute etter alternativ, og vet ikke hva jeg bruker til hva. Men takk for de du skrev ned :) Jeg skal nok bli flinkere til alt.

Livsglede: Jeg blir veldig fort fristet av ting, matmons av de sjeldne, spiser alt, og får lyst på det andre spiser uansett om jeg nettopp har spist eller ikke. Har i 24 år spist det jeg har villet av mat, søtt og surt, og er da for meg ikke bare bare å holde seg til lavkarbo når ALT rundt meg den kommende uken kommer til å friste meg.

Men ok, jeg skal prøve så godt jeg kan å holde meg i skinnet :)

God påske til deg også!


#23

Jaudaa sa for siden:

Jeg har lest noen bøker av Thor Foseid "spis deg slank" og en bok "frisk med lavkarbo" av Sofie Hexeberg.


#24

siljesfremgang sa for siden:

Jeg skjønner veldig godt problemstillingen din. Det er absolutt ikke lett når man er så ny med dette og ikke falle tilbake til gamle vaner, eller å få familie og venner til å skjønne at det er slik man nå vil/må spise og at fristelser ikke er bra.
Jeg tenker litt slik, at om du velger å spise høykarb i påsken, så må du være klar over konsekvensene og de eventuelle kiloene som kommer på.
Spørre deg selv om det er verdt å bruke en uke på å ligge på seg igjen de 4 kiloene du har brukt 6 uker på å ta av.
For noen er det kanskje verdt det, for andre ikke. Det er nesten ett valg du selv må da.


#25

Hamster59 sa for siden:

Anbefaler å kjøpe inn et par blomkåler. Kok dem og mos dem, så har du både ingrediens til blomkålris (tilsett smør og evt grønnsaker som f.eks. paprika og purre) og blomkålmos (tilsett smør, rømme eller creme fraiche). Kan porsjoneres for flere dager.
Bak en porsjon knekkebrød og ta med, bruk istedenfor brød til div pålegg (eggerøre, kokt egg, røykalaks, spekemat).
Kjøp med deg en god smøreost og ekte smør (hvis foreldrene bare bruker margarin).
Kjøp noen poser med nøtteblanding og baconcrisp, samt mørk sjokolade (86% fins i mange butikker nå).
Lykke til, dette klarer du!


#26

silia sa for siden:

Jeg ser helt klart problemstillingen din, men har selv klart å finne en fin balansegang som kanskje kan funke for deg også?? Først av alt, så passer jeg på å ha Nannahs knekkebrød tilgjengelig til frokoster/lunch. De kan man fint bake og ta med, eller bake der man er. Da kan du blande en pose med frøene hjemme, og bare tilsette vann der du er og bake de utover og putte i ovnen. Alternativt kan du kjøpe et brød med mindre karber, og spise en tynn skive til frokost/lunch. Viss du deler den i fks fire biter og "dynger" på med lovlig pålegg blir du faktisk mett, sleng gjerne med et kokt egg eller en omelett også. Da er frokost/ lunch i boks:D
Til middag kan du, som flere foreslår, bare be om at det kokes ekstra grønnsaker som du spiser i stedetfor poteter. Skal det lages fløtepoteter erstatter du potetene i et hjørne av formen med stangselleri. Blir faktisk ganske godt... Om du tar litt saus eller annet "ulovlig" så går det oftest bra viss du bare tar litt. Kosemat som taco går fint, der spiser jeg bare salat, tacokjøttdeig(og ja, jeg bruker kjøpe- pulver uten å gå ut av ketose) ost og saus/dressing på. Veldig godt, og ingen tenker over at du dropper lefsa eller tacoskjella. Trenger du mellom-måltider, breser du pølse, bacon, omelett eller lignende.

Da står vi igjen med et viktig punkt, der mange av oss sliter litt: DIGG!! Selv løser jeg dette med å kjøpe lavkarbovennlig sjokolade på helsekost, kjempegod!! Og nøtteblandinger jeg kan kose meg med. De små grønne boksene fra den lille nøttefabrikken med makedamianøtter er helt fantastiske, og en neve eller to med disse er super erstatning for chips.

En helsprekk i påska tror jeg kan koste mer enn det smaker, prøv heller å kjøre lavkarbo i påska, så er det ikke så farlig om du ikke kjører beinhardt regime hele tiden. Om du ikke går ned i påska, er det ikke så farlig, bare du ikke fyker opp...

Håper du finner motivasjon til å komme gjennom hjemmebesøket uten helsprekk. Det er fullt mulig å spise sammen med familien uten å sprekke. Selv spiser jeg med familien min nesten hver dag med små justeringer, som de jeg har nevnt, og holder meg i ketose. Skal gjengen ha noe jeg ikke kan ha, passer jeg på å lage meg noe annet som jeg selv liker bedre enn det de skal ha, men det er vanligvis ikke så ofte...

Lykke til og god påske:)


#27

Jaudaa sa for siden:

Jeg setter pris på alle gode tips på denne tråden! :) MEEEN, dårlige nyheter.
Men se positivt på det!

Nå har det seg sånn at jeg dessverre har gått ut fra lavkarboen i påsken, men kommer veldig veldig mye sterkere tilbake når påsken er over! :D

Jeg tror faktisk jeg trengte denne sprekken...FORDI, da merker jeg hvor mye bedre det faktisk ER med lavkarbo, mtp på sultfølelse og matinntak. Jeg legger mye mer merke til hvor mye oftere jeg er sulten, og har lyst på mat, og hvordan man ganske lett tyr til godisen..

Såå, på denne måten vet jeg at når jeg starter igjen på lavkarbo, er det ENDA lenger til neste utskeielse :)

I det ufornuftige, høres det ikke fornuftig ut? :) ( jeg vet at 99,9% her inne har sprukket til tider) :)


#28

Yrla sa for siden:

det å se andre spise sukkerholdige ting må du lære deg å tåle for å spise lavkarbo. Det blir lettere om noen uker, når energien er sterkere, men slutt å klag, gjør noe for å trives med kostholdet. Nå må du ikke bake, du kan spise det du får i vanlige butikker, ost, egg, smør, kjøtt, fisk, grønnsaker, bær osv kan du fint leve på. Å begynne å bake er bedre å vente litt med til du er glad i vanlig mat (ikke erstatninger). Om du er søtsugen ville jeg om du må ha noe for å holde ut spist tagatosesjokolade du får på helsekost. Til nød atkins decadense hvis helsekostbutikken er for langt unna. Men ikke spis en hel av gangen, det er mye mulig du får mye tarmgass av det. Tips for å gjøre mat godt: kjøp tahini fra monki på helsekost og bre over stekt kylling eller finnbiff og ta masse salt på. Det er bedre enn sjokolade.

#29

Jaudaa sa for siden:

Du virker irritert på meg. Jeg skriver bare hvordan det føles, og hva som må til skal jeg klare dette. Når du la om kostholdet til lavkarbo, knipset du bare i fingrene og så deg aldri tilbake?

Men uansett, tar til meg tipsene.


#30

Yrla sa for siden:

ja jeg så meg ikke tilbake fordi jeg var kjempeglad for å ha kommet over kunnskapen om lavkarbo, the missing link, som skulle få meg ned de siste fem kiloene jeg har strevd med i årevis, og som jeg var nødt til å sulte for å bli kvitt. nå trenger jeg ikke det og kan være glad hver dag fordi jeg er tynn. i begynnelsen spiste jeg litt atkins decadense, men etterhvert ble behovet mindre og jeg fikk mer lyst på ost istedet. lykke til.

#31

Sara91 sa for siden:

Ja, jeg tror du kommer til å legge på deg de 4kg igjen. Kroppen suger til seg de karbohydratene den kan når det er lenge siden den har hatt tilgang på de. Om du er virkelig motivert og seriøs på det å holde deg til lavkarbo, vil jeg tro du burde klare å holde deg til det, selv om det er påske. Lavkarbo er ingen diett, dette er en livsstil... Er ikke vanskelig å droppe karbohydratene om man virkelig vil :) Lykke til !


#32

silje21 sa for siden:

unnskyld meg, men jo det kan det godt være! vi er alle forskjellige, det som er lett for noen er DRITvanskelig for andre, uansett å mye "man virkelig vil"!
Lavkarbo er ingen diett nei, det er en livsstil, og når man Forandrer livstil, dvs bla. vaner, så er det noe som de aller fleste tar TID. Og det er utfordrende, igjen for de fleste.
En planlagt "sprekk" er vitterlig mye bedre enn å bare slutte fordi man har sprukket, og føler seg håpløs. Da er det bedre å kunne bestemme seg for at i denne spesifike perioden spiser jeg høykarbo, for å gå tilbake på lavkarbo med godt mot, og ingen dårlig samvittighet :)


#33

Jaudaa sa for siden:

Er ikke "bare bare" å legge om etter 24år med høykarbomat, ikke for meg vertfall.
Men er tydligvis noen som synes dette er lett som en plett og ikke noe problem, men jeg får håpe jeg blir like flink som dem etterhvert. :)

Enig med deg :) Er jo bare vann uansett, og NULL problem å få bort igjen :)


#34

Yrla sa for siden:

tja? det spørs jo på hvor mange karbohydrater man inntar og hvor mange gram fett man inntar samtidig. Og det er mange her inne som har skrevet at de ikke går ned på en stund etterpå. Om det var null problem å få det bort kunne man jo levd på høykarbo og vært tynn da jo. Jeg ville prøvd å unngå en sprekk ,det kan hende det blir en vane. En gang må man begynne å holde seg til lavkarbo. Man går mye mer effektivt ned når man ikke stadig går inn og ut av ketose. Det er så mye lavkarbosnop, sjokolade og kaker å erstatte sukkerholdige ting med at jeg skjønner ikke helt problemet. Man må bare lage egne ting.

#35

Jaudaa sa for siden:

Men da er vi kanskje forskjellige da? Jeg vet at jeg går ned fort, for jeg gjør ting skikkelig når jeg gjør det. Og viss du har lest det jeg har skrevet før så er jeg ikke overvektig...

Du er kanskje flinkere enn meg å holde deg til lavkarbo og "bare lage egne ting", og jeg går kanskje ned raskere enn deg. Folk er forskjellige.

Moderator kan godt slette tråden


#36

Netti1985 sa for siden:

jeg ahr sprekkt litt i påska...torsdag spiste jeg eplekake med krem + sjokolade, i dag spiste jeg 3 kringle biter og sjokolade, og coscos til middag med kjøtte + risen grøt og potetgull.... ALDRI mer sprekk... 1) VONDT i magen (2 Oppblåst 3( Vondt i hodet.... men jeg har gått frem og til bake til jobb 40 min til sammen id ag, + trena 1 time og gått en lang tur med hunden min. så har jo fått trent..men nå merker jeg nok en gang at å sprekke er IKKE lurt på lavkarbo.. JA til lavkarbo NEI til høykarbo.... rett å slett... som di andre sier her bedre å lage lavkarbo snop osv å kjøpe inn nøtter osv


#37

nellie sa for siden:

Jeg føler jeg burde ha spist noe, men har ikke gjort det enda.. Hmm. Kanskje ikke noe vits?:p Har knaska hjemmelaget pistasjmarsipan da, så har ikke vært helt godtefri..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.