KarMa40 sa for siden:
Kom over denne på en blog og har trikset litt for å gi norske mål:
6 egg
1 dl kokosmel
1 dl kokosolje (flytende) originalen bruker også smør
1 dl honning (lite honning i hus så vi brukte mest lønnesirup)
1/3 ts natron
1/3 ts salt (bare grov havsalt i hus, den gikk i morteren)
1 ss valmuefrø
1-3 sitronsaft (best med fersk, tenker jeg) Obs! vi brukte 3 og min fem-åring er enig i at det kunne vært mer.
10 min på 180 grader ble bra i min ovn, røren ble til 25-30 stk.
Originalen sier bare bland alt sammen, men jeg fulgte tommelfingerregelen til skolekjøkkenet og blandet alt det flytende for seg først og alt det tørre sammen og så oppi bollen til slutt.
Når det kommer til stykket liker jeg dem best, guttungen liker nok selve bakingen mest.
Men jeg har ikke laget muffins selv siden ungdomsskolen og disse ble bra i sånne små former. Altså de som var vanlige muffinsformer før...
Jeg har også debutert på Diett.no for å sjekke oppskriften og selv om jeg måtte gjette på antall gram der jeg egentlig har brukt dl, ble fordelingen 72/15/13 fett/p/kh, som jeg synes er veldig lovende.
Noen bakeracere her vil sikkert bytte med sukrin eller stevia eller ingenting og det skulle gå fint, søtingen i oppskriften utgjør ikke særlig fyllstoff.