Det var første gangen jeg lagde disse, så oppskriften har sikkert mulighet for forbedringer, særlig med tanke på fremgangsmåte. Endte opp med å måtte dobbeldyppe disse i sjokolade for at det skulle bli tett.
Ingredienser:
ca 500 g avrent tyrkisk eller gresk yogurt
Sukrinmelis etter smak
1 ts vaniljepulver
Smak til.
Mørk sjokolade min. 70 % ca 200 g.
Har blitt tipset om å ha stevia med jordbærsmak i, og veldig finhakkede valnøtter, det høres kjempedigg ut :)
Her følger måten jeg kommer til å gjøre det på neste gang: (foreløpig uprøvd men bør gå bra):
Bre yoghurtmassen ut i en liten langpanne som er kledd med bakepapir. Sett i frysen. Del i biter når den er frossen og dypp i sjokolade.
Anbefaler denne, den ble kjempegod. Og grei å redusere oppskrifta hvis en vil også.
Jeg laget den som det anbefales her, med å fryse masse, skjære den i biter og dyppe i sukkerfri hjemmelaget sjokolade.
I tillegg hadde jeg litt jorbærstevia i yogurtmassen, så ble den litt fruktig frisk.
Når jeg prøver neste gang, tror jeg kanskje jeg skal prøve å karamellisert litt Tagatesse, evet. Rundt litt valnøtter som knuses i pittesmå biter å ha i yogurtmassen. Er det ikke sånne bittesmå biter i Soho sjokeladen da sånn originalt? ...mimre.
De ble veldig friske og gode disse. Takker for oppskrift. :)
nam nam, veldig gode tips :) Hvit sjokolade...aaah... Og takk for anbefaling ;)
De holder seg fint i kjøleskap også når de er dekket i sjokolade. Hadde noen som var delt i to, og fyllet rant ikke ut, men det er mykt, ikke veldig stivt...
ok, takk. Har du prøvd å lage konfekt/fudge med tofu? Sånn at man slipper så mye fett fra smør. Det blir nok stivere også. Mulig man kan tilsette yoghurten noe for å få det stivt også, men det er kanskje meningen her at det skal være kremkonsistens?
He he, meninga og meninga.. oppskriften er et resultat av at jeg ikke fikk til yoghurtnøtter... har ennå ikke fått prøvd ut dine, så det gleder jeg meg fortsatt til :) Har aldri prøvd å bruke tofu i konfekt nei, nå er jeg en stor smør tilhenger jeg da, men det høres spennende ut! Hvordan fikk du trekket til nøttene dine stive?
her har jeg forresten oversatt de amerikanske målene på en halv posjon:
170g udrenert tofu
1 ss olje
1 knivsodd salt
litt vanilje
250 g sukrinmelis (her vil jeg bytte ut noen gram med stevia og suketter)
64 g kakao
40 g kaffe(vann)
70g tørrvare, f.eks mandelmel, proteinpulver, kokosmel, peanøttmel, hasselnøttmel
steks på 170 grader i ca 25 min, avkjøles i pannen og settes så i kjøleskap.
Går nok an å bruke johannesbrødkjernemel, xanthan gummi eller guar gummi for å få yoghurtfyllet fastere. Xanthan og guar er vel det som oftes bruker i kommersielt godter o.l. så mulig det vil gi best resultat (hvis ikke det foretrekkes pga. pris).
Har yoghurten i frysen nå. Spent! Jeg hadde ikke jordbærstevia, men tok i to-tre dråper med vaniljestevia og en dråpe karamell-stevia. Søtet ellers med Tagatesse. Blandingen smakte i hvert fall veldig godt før den gikk i frysen. :p
Det ble tykkere, men seigt og gummiaktig... ekkelt.. og klissete, hadde ikke funka uten et trekk av noe slag rundt (som smeltet sjokolade) kanskje jeg hadde for mye.. eller for lite..?? Er muligens verd et forsøk til.. Har noe yoghurt stående.. Bør vel også sies at jeg ikke har brukt så mye av den boksen tidligere, så er kanskje ikke kjent nok med produktet..
Blir det ikke enda mer seigt av tragant? Er jo det man bruker i ting man vil skal være seige.. :confused:
Tror kanskje jeg vil prøve med xanthan gummi selv hvis jeg får somla meg til å prøve denne oppskrifta, hvis det blir seigt og gummiaktig har en nok brukt for mye ja.
Må bare si at den var veldig frisk og god uten noe som gjorde den stiv inni også altså ;) det ble liksom mere en litt anderledes sjokolade / godteri. At det smelter litt raskt i munnen etter at en har tygd over sjokoladetrekket var noe av det som var godt.
Men mulig jeg prøver med litt proteinpulver selv en gang. Nå er det en smalhansperiode for min del. Ble mye lavkarbogodis i påska.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.