Hvor lenge holder du deg mett når du spiser et par lavkarbo brødskiver?
Selv om jeg har mye pålegg på så blir jeg sulten etter et par timer, og må spise noe igjen.
Med annen mat holder jeg meg mett mange timer . Føler det da blir feil å spise brød? Er jo heller ikke bra for vektnedgang. Men når man er hos andre, er det ofte lettest å spise tilnærmet det de spiser
Det kjem vel ikkje an på skiva, men på mengde pålegg.
Eg lesser på med pålegg når eg spiser skive, feks fleire lag med ost eller ei boks makrell i tomat.
Før var det litt pålegg på skiva, no er det litt skive for å ha pålegget på :D
Jeg er stort sett enig med deg, jeg føler jeg blir fortere sulten.
Men, idag spiste jeg to skiver til lunsj i totiden, og middagen står i ovnen nå. Er ikke sulten egentlig. Det avhenger sikkert av mengden pålegg også :)
Tror det går mye på vaner også, hvis du fra høykarbo er vant til å gå og småspise brødskiver hele dagen (sånn var jeg, iallefall). Jeg har vært nødt til å stort sett kutte ut lavkarbobrød, fordi jeg ender med å spise alt for mye av det, slik at kostholdet mitt blir like kjedelig og lite variert som det var da jeg spiste høykarbo - hva er vitsen da? Syns heller ikke det er særlig mettende, og det tar opp plass i kostholdet som kunne vært brukt til annen mer næringsrik og variert mat.
Vel, når jeg spiser lavkarbobrød (hvilket betyr mitt hjemmebakte) så spiser jeg to eller tre tynne skiver med f.eks. en haug kyllingsalat, en haug rekesalat, skinke + 1 hardkokt egg og majones, en boks tomatfisk, etc. og jeg holder meg mett i mange timer på et slikt måltid.
Så lenge jeg spiser pålegg med brød attåt, så blir jeg mett. Spiser man brød med pålegg, så synes ikke jeg det blir bra nok med lavkarbobrød.
Det hender jeg har med frøknekkebrød, på feks felles kveldsmat i menigheten, og da spiser jeg meg ikke alltid mett. Jeg smører på et par knekkebrød med mye, men ikke kjempemye pålegg, og drikker kaffe og koser meg. Også tar jeg mere mat når jeg kommer hjem.
Iblandt har jeg med egen matpakke også, feks eggerøre, spekeskinke, majones og grønnsaker.
Jeg må innrømme at halve morroa med lavkarbo er kollegaers stønning over matlukt (fra mikroen når jeg spiser lunch) og misunnelige blikk over matboksen min (røkelaks og eggerøre + salat f.eks).
Og da er lavkarbobrød skikkelig kjedelig i sammenlikning. Så det blir det sjelden.
Jeg kjøpte et brød på coop, som heter fiber og frø (20 kh per 100 gr), og når jeg spiser en skive av det, med smør og litt pålegg, så holder det en stund... Jeg tror faktisk det har mye med magemålet å gjøre hvor lenge man holder seg mett. Det skal sies at jeg er alltid klar for mat, men spiser relativt små porsjoner nå sammenlignet med tidligere..
Om jeg lesser på med pålegg, smør, majo etc, holder jeg meg mett en stund.
Men det er viktig å skille på "full i magen" og "mett". Metthet er et signal fra hjernen om at kroppen har fått nok næring. Det går på cellenivå. For jevnt de fleste tar det 15-20 minutter.
Dette var et sånt fedon lindberg brød fra butikken.
Men det gjelder også vanlig brød, grovt, lyst, veldig grovt .... kan spise 6 brødskiver og like vel blir jeg sulten et par timer etterpå. Det metter ikke.
Nå på lavkarbo blir jeg heller ikke mett. Men bruker vanlig påleggsmengde, føler det blir helt feil og uhøffelig å spise en halv pakke skinke på en skive når man er gjest hos andre.
Så jeg bør vel spise andre ting enn brød.
Det kan ha med kh-innholdet å gjøre. Jeg ble også veldig fort sulten av vanlig brød tidligere, og kunne spise mange uten at det hjalp...
Bak deg heller lavkarbobrød selv, og test ut. Kjekt å ha i situasjoner der det er greit med brød og pålegg. Spiser ikke lavkarbobrød hver dag :)
Evt så har spisdegslank.no brødmixer med mye mye mindre kh i, og de er også helt uten gluten og gjær :) Bare bland i olje, egg og CC vanligvis. Litt mindre arbeid enn å lage selv fra bunn av om man har dårlig tid eller ikke orker :)
Etter å ha lest svarene i denne tråden ble jeg nødt til å teste igjen, og jeg blir virkelig ikke mett av brødmåltider.. Spiser jeg 3 fiberrik til kvelds med masse majones, ost og egg, våkner jeg skrubbsulten, og det skjer ca. aldri ellers. Det er jo ingenting "spesielt" med brødmåltider som tilsier at de ikke skulle mette, så det går kanskje mer på at det er vanskelig å få til en ideell sammensetning av fett, protein og karbo i et slikt måltid? (for min del metter ca. 70/15/15 best)
Om du ofte spiser ost på brødet så er det visstnok sånn at melkeprodukter gir en høyere blodsukkertopp enn karbohydratmengden tilsier. www.ajcn.org/content/74/1/96.abstract
Jeg vet dog ikke hvordan ost stiller seg i den sammenhengen.
En annen fundering er at jeg definitivt blir mettere av varm mat - og spesielt suppe - kontra mye annet.
Ost spiser jeg til de fleste måltider uansett, men oftest i kombinasjon med masse fett og grønt, så kan jo hende det gir lavere total-GI... Blir også mettere av varm mat! Det tenkte jeg ikke på før nå.
Kanutten, var slik jeg hadde det på høykarbo, men ikke nå lenger (bortsett fra når jeg spiser noe "galt").
Idag spiste jeg 2 skiver av Iduns karbolett kl 09.45. Hadde på et passelig lag med smør og godt med hjemmelaget tunfisksalat. kl 14.30 spiste jeg igjen, så idag holdt det nesten i fem timer. Jeg prøver å spise saaaakte når jeg spiser, tygge godt og ta "pauser". Jeg er en "hurtigspiser", så må øve på dette...
Tror det kommer an på hvilke type brød man spiser.
De ordentlige labkarbo brødene man baker selv, eller Dalens Lavkarbo brød m 4 % karbs per 100 gram blir jeg mett av frem til lunsj..
2 skiver metter ordentlig, og har ikke mer pålegg enn vanlig på.
Mandelmel,nøtter, gresskarkjerner og egg metter :) Har spist dette i rundt 1 år og fungerer bra..
Dalens lavkarbo brød selges på helsekost butikker på Østlandet så vidt jeg vet.
Praktisk når man ikke rekker å bake selv!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.