< Tilbake til oversikten

Rå eggeplomme - jakten på virkelig sunne fettkilder

#1

lillekri sa for siden:

God Påske ^^

Beklageligvis er det ikke mye fett i de ville dyrene jeg finner i butikken (fisk, skalldyr, reinsdyr, hval etc..)

Økologisk landbruk blir vel da det nest beste alternativet? Tenkte se etter økologisk ost, fløte, spekepølse.. Og egg.

(Egg har hatt dårlig rykte i det siste pga at de mangler omega3 som fins i 'ville' egg. Jeg har lest litt om reglene for økologisk eggproduksjon, og ser minimum 4 m2 uteareal pr høne. Det betyr at de får i seg noe innskter og meitemark, så eggkvaliteten burde være noe bedre..)

(Kommer bare til å spise rå eggeplomme. Proteiner får jeg mer enn nok av fra tingene jeg nevnte, og har hørt at eggehviten har uheldige effekter i fordøyelsessystemet.)

Kommentarer? Andre ideer til sunne fettkilder?


#2

smgj sa for siden:

Se om du kan finne villaks. (Men faktisk så er den norske oppdrettslaksen bedre enn mye annet. Antakelig får de fremdeles brukbart for.)
Norsk sau/lam er stort sett også nesten fullforet via beite og har dermed god omega3/6-ratio.
Se også etter www.grostadgris.no/generelt?p=1 og www.holtegard.no/. En helgetur etter avtale (i høysommerseesongen for å få utegått kylling) for å fylle fryseren er noe jeg kunne ønske meg...

Du kan også hente fett fra grønnsaker... avokado og nøtter.


#3

Yrla sa for siden:

At eggehvite ikke er bra for fordøyelsen har jeg aldri hørt før. Hvor har du det fra?/ Kan du si noe mer? Men er du rå eller uansett? redigert: jeg fant det visst selv, det var rå eggehvite som ikke er bra:Eggehvite
Eggehvitene bør varmebehandles, f.eks. ved å tilsette dem i et nøttebrød. Advarsler mot å spise rå eggehvite skyldes at det inneholder forbindelsen avidin, som kan binde seg til biotin og hemme opptaket av vitaminet. Rå eggehvite inneholder også trypsinhemmere som kan forstyrre fordøyelsen av protein. Disse stoffene blir brutt ned under koking og steking.


#4

lillekri sa for siden:

Heihei!
Var innom øko-butikken igår og plukket opp Rørosmeieriets rømme. Liker rømme fra før men denne var bare nyydelig. Skulle bare smake men spiste raskt opp hele med skje.

Stoler forøvrig ikke helt på det meieriet enda. Er Tine som står bak.. Smøret dis er superbt om sommeren men elendig om vinteren.. (kraftfor?)

Vurderer å ta pause fra svinekjøtt etter leste denne: www.westonaprice.org/food-features/how-does-pork-prepared-in-various-ways-affect-the-blood

(Får ofte 'prikking' i venstre kjinn og øre, etter mat. På en måte som minner om lav blodsirkulasjon! Har det akkurat nå faktisk, etter ca 200g salami. Skummelt!!)

Hørte at det er en del fett i krabbe hvis man spiser all innmaten..

Jeg er litt skeptisk i forhold til foring av lam.. Føler på meg at de lurer inn en del kraftfor like før slaktingen. Noen bønder her som kan bekrefte?

Jeg har levd utelukkende på nøtter i perioder, og har god erfaring med det - bortsett fra mye do-gåing. Sikkert genialt å spise litt nøtt på LC av den grunn. Pluss høyt selenium-innhold iirc.


#5

Yrla sa for siden:

Jeg spiser aldri svin, lam eller okse, det bare byr meg imot.
Ifølge blodtypedietten er det heller ikke bra for meg, så da er det bekreftet, fra seriøs kilde eller ikke:) jeg bruker mye nøtter i form av mel i bakst og sjokoladelaging. supre greier. idag har jeg endelig fått lyst på fisk og sei er så billig! 17 kr for 625 g!!på rema. Da blir det fiskekaker fire dager fremover a 200g (med løk og egg)! ahh! masse mettende mat, og lite kalorier.


#6

lillekri sa for siden:

Wow! Utrolig nok er First Price eneste fårepølsa uten tilsatt svin! Testes as we speak. Bra på smak.

Etter prat med folka bak Rosedale Diet, er jeg enda mer skeptisk til svin. Svin er det kjøttet som ligner mest på menneskekjøtt. Så mye at kroppen ikke ser forskjell, og det kan visstnok skape auto-immun trøbbel (Immunsystem anngriper kroppens egne celler.) De nevner også at egg er noe av det tryggeste man kan ete daglig, pga fravær av tilsetningsstoffer.

Ah husker fersk kokt sei med lever, fra min barndom i Lofoten. Yumyum.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.