Denne enkle sjokoladekaka laget jeg helt på slump i kveld, og den ble veldig god. Smaker veldig likt vanlig sjokoladeformkake. Den er ganske "gjestevennlig" og barnevennlig altså, ingen som kommer til å tenke at denne smaker rart eller "lavkarbo" :p
75 g smør
100 g 70% sjokolade
1 dl fløte 0.5 ts instantkaffe rørt ut i 1 ss vann 3 egg
40 g kokosmel
4 ss Natreen (eller annet søtt)
1,5 ts johannesbrødkjernemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ss bakekakao*
*Sløyfes dersom du bruker 86% sjokolade, eller liker mildere sjokoladesmak på kaka.
Still ovnen på 170 grader. Smelt smøret i microen til det bober. Brekk opp sjokoladen i små biter og la den smelte i smøret mens du pisker eggene til eggedosis. Bland fløten sammen med sjokoladeblandinga, eggene og kaffen. Bland de tørre ingrediensene i en bolle, bland så med det våte. Kle en liten avlang form med bakepapir, og stek i ca. 35-40 minutter. Server med pisket krem.
Mener liten brødform.. Min er ca. 22x12 cm. Har du større form går det nok fint å lage den som brownies, den ble nemlig litt småseig og brownie-aktig i konsistensen når den ble kald. Tror jeg skal prøve på det neste gang. Usikker på steketid da, men det er jo bare å sjekke underveis.
Veldig! Var særlig fornøyd med konsistensen, synes kaker med kokosmel har lett for å bli litt tørre.
Spiste med en blanding av CC/vispet krem/syltetøy til, knallgodt! :sikle:
Denne kaken var jo dritgod! Skikkelig brownie!!:)
Den ble tatt imot med jubel og full applaus av ikke lavkarboere her i huset hvertfall. NAM!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.