En høykarbokake jeg fikk oppskrift på av en god nabo er blitt til en perfekt lavkarbokake :p
Sjokoladekonfektkake
100 g 86 % sjokolade
100 g kokesjokolade fra sukkerfritt
250 g smør
Søtning:
Sukrin 40g, Splenda 3 ss, Flytende natreen 15 dr (smak deg frem)
7 medium egg
Sett ovnen på 175 grader. Smør en 24 form med smelta smør og strø med sukrinsukker
Smelt sjokolade, smør og søtning på svak varme under konstant røring. Avkjøl litt, rør inn eggeplommer.
Pisk eggehviter stive og bland de forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Ha 3/4 del av røra i forma. Stek på 175 grader i 30 min i nedre del av ovnen. Avkjøl minst 30 min. til den faller litt sammen. Hell resten av røra over som topping. Sett kaldt ca 12 timer og NYYYT
Jeg må spørre om noe jeg, så jeg ikke driter meg ut :o
Bruker du usalta smør eller vanlig meierismør ?
Har ikke kokesjokoladen fra sukkerfritt, men mener å huske at den er ganske lik 86 % på smak. Stemmer det ?
Jeg må finne et annet alternativ til den kokesjokoladen, tåler ikke maltitiol :o
Til sjokolade har jeg en fast regel, alltid salta smør, og gjerne en liten klype til med salt. Salt gjør at sjokoladen smaker enda mere i følge eksperter, og jeg synes det stemmer.
Jeg synes det er stor forskjell på freia sin 86% sjokolade og sukkerfritt sin, freia er ikke superduper kvalitet, men langt over sukkerfritt i smak.
Salt (og chili) + sjokolade = Yummi :D
Bruker bestanding vanlig meierismør når jeg baker, hvis oppskriften ikke sier usaltet, men av og til blir jeg usikker :confused:
Jepp, sjokolade har vi gjemt i skuffen, både 86 %, 70 % og mørk tagatosesjokolade, så da blir det konfektkake på gjestene på den laange fredagen :)
Jeg har oppskrift på en lignende kake og tagatesse fungerer veldig bra. Men man bør ikke steke den på for høy temperatur, ellers brenner den seg. Det står 160 g på esken med tagatesse, så jeg gjorde det her en dag, og kaka ble veldig bra.
Så Mariann hadde stekt muffins med tagatose på 180 grader, det gikk greit:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.