< Tilbake til oversikten

Tortillas/wraps (1 kh, soya- og glutenfri) *med bilder*

#1

shailene sa for siden:

Endelig fikk jeg det til! I jakten på noe lurt å bruke opp eggehvitene mine på, kom jeg fram til en enkel oppskrift på tortillas jeg har eksperimentert med de siste par dagene.. Som ikke inneholder gluten eller soya, som ikke smaker egg eller noe annet ulumskt, og som ikke sprekker når du har i fyllet. Med fyll, blir dette akkurat som å spise vanlige tortillas.

Denne oppskriften gir 4 små eller 3 store wraps, nok til et stekebrett.

4 eggehviter
15 g FiberHusk
15 g mandelmel (fettredusert)
60 g kremost eller creme fraiche
0.5 ts salt
Litt tacokrydder eller annet (valgfritt)
*

*Tilsett gjerne tacokrydder, revet hvitløk, chilikrydder, basilikum, etc. hvis du er redd at mandelmelet skal gi smak - jeg syns ikke det merkes overhode når du spiser dem med fyll, men med krydder blir de uansett enda bedre.

Bland alle ingrediensene med stavmikser, la svelle 15 min. På et stekebrett med bakepapir lager du 3-4 runde kuler av deigen, og legger 2 store fryseposer over deigkulene så hele brettet er dekket av plast. Press kulene ut til tynne tortillas, og dra plastposene forsiktig av. Stekes på 150 grader i ca. 20 minutter, til de er faste. Snu dem etter halve tida, og avkjøl på rist.

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=10130&amp;stc=1&amp;d=1333062657[/img]

Fett: 57% (15.8 g)
Protein: 37% (23.35 g)
Karbohydrat: 6% (3.66 g)


#2

Alynna sa for siden:

Bilde nr 2 gjorde det for meg, - dette skal jeg prøve!

Jeg har aldri giddet å prøve meg på wraps, fordi jeg har vært redd for å få omelettaktige svampepannekaker som brekker :/


#3

Dietta sa for siden:

Se der kom oppskriften ja :D Den gikk rett i oppskriftsmappa. Tusen takk :blomster:


#4

Jaudå sa for siden:

Denne gleder jeg meg til å prøve:)


#5

Yonah sa for siden:

Disse må jeg prøve en gang! Har prøvd det ene og det andre av "tortillas" og alle brekker.


#6

Charlott sa for siden:

Skal også teste disse :D


#7

shailene sa for siden:

Hehe, ja.. Oppdaga at jeg hadde litt lite egg, så den ble litt forsinka :D

Spent på om dere liker tortillaene! Det er litt knotete å trykke dem ut, men det er den beste metoden jeg har funnet så langt for å trykke klissete lavkarbodeig flat. Viktig å få dem tynne nok, og få jevn tykkelse på dem for at de skal bli skikkelig gode. Kan være lurt å ha i litt krydder eller noe hvis noen her er veldig var for mandelsmaken, selv merket jeg ingenting til det med unntak der deigen ble alt for tykk.


#8

shailene sa for siden:

Disse brekker absolutt IKKE, vil gå så langt som å påstå at de er mer solide og "brettbare" enn ekte tortillas så lenge du lar fiberhusken svelle nok :)


#9

Tiki sa for siden:

Disse skal jeg også teste. Kanskje de tåler å fryses også?


#10

Charlott sa for siden:

Ser for meg at det vil være ypperlig turmat, fylle en slik med snadder, pakke den inn i folie og legge på bålet :sikle:


#11

Dietta sa for siden:

Eller hva med hakket røkelaks, spekeskinke, rå løk, litt rogn/kaviar og cf (altså en laksetartar) :sikle:


#12

Yonah sa for siden:

Det var noe sånt jeg tenkte også, enten til å varme på bål, som lompe eller bare med kaldt fyll som tunfisksalat el.l.


#13

Charlott sa for siden:

Åh! Påskematen sin vel! Smøre noen slike og ta med ned til "sjøen" :D
(Mjøsa er sjø nok her på Toten ;) )


#14

shailene sa for siden:

Har jeg tenkt på selv, men har aldri fått noen til overs til å fryse. Tror jeg prøver det neste gang!


#15

Charlott sa for siden:

Må være helt ypperlig når man har med unger på tur! :D

Mine syntes slikt var helt knall da de var små :D


#16

Tone-Rose sa for siden:

Denne skal jeg lage idag og ha med på hyttetur... kommer med tilbakemelding når de er smakt på :)


#17

smgj sa for siden:

Ypperlig! Og digger å få noe som jeg kan bruke "til overs"-eggehviter på!


#18

anila sa for siden:

Det går sikkert an å bruke bakepapir over når du steker, da blir de ikke så klisete!


#19

shailene sa for siden:

Grunnen til at du må snu dem underveis er at det blir mye fukt mellom tortillaen og bakepapiret, så tror nok det er best å bare snu dem underveis for å hindre at de blir klissete :)


#20

Laelli sa for siden:

Disse ser jo helt perfekte ut! Skal prøves så kjapt som mulig :D Takk for oppskrift!


#21

Åssi sa for siden:

vi stekte dem et par minutter lenger, og snudde dem ikke. Ble ikke klissete :)


#22

Tulla1966 sa for siden:

Har akkurat laget disse.
Ser veldig bra ut!
Brukte egenmalte, skåldede mandler, og hadde bare 3 eggehviter.
Brukte plastfolie over når jeg trykte/kjevlet de ut.
Skal ha de til tacoen i kveld, oppdaterer hvordan de funker i praksis senere.


#23

shailene sa for siden:

Håper din versjon ble like vellykka! :)


#24

shailene sa for siden:

Det er bra! Endra litt på steketiden istad, hvor mange minutter måtte dere steke dem på? Kanskje det ikke er nødvendig å snu dem, men jeg syns de ble litt tørrere da.


#25

Tulla1966 sa for siden:

De ble kjempebra til tacoen! Gikk ikke i stykker ved bretting.
Skal lages flere ganger!:)


#26

shailene sa for siden:

Koselig å høre at de falt i smak :D


#27

Mariann S sa for siden:

Laga desse til tacoen i dag, kjempegode og rivna ikkje ved bretting :)
Og eg fyller lefsene smekkfulle, det beste med taco er munnen stapp full :D

Eg steikte dei med bakepapir over, snudde dei ikkje.


#28

shailene sa for siden:

Så bra at de funka for deg også! :)


#29

David sa for siden:

Har laget disse i dag, og skal prøve dem til kvelden. Smaken virker god, men det var litt av en jobb å kjevle dem ut :-) Og, i stedet for å lage runde, laget jeg en langpanne, og delte dem opp i biter.
Dersom dette blir vellykka, er det fint å ha et skikkelig tortilla-alternativ! Gir en skikkelig tilbakemelding på smak når tacoen er fortært :-)


#30

David sa for siden:

Joda, tortillaene var gode de, men veldig mektige, og jeg synes de ble litt vel dominerende i smak. Jeg tilsatte ikke noe krydder da jeg laget dem, og tror jeg vil forsøke å få litt tacosmak på dem neste gang. Tilsette litt spisskumil lmen, hvitløk, paprika kanskje.
Spiste en til lunsj i dag, med rømme, spekemat og salat, og det ble veldig godt.

Ser for meg at det vil være gunstig å smakssette tortillaene alt etter hvilket bruk de skal være til. Skal de være til taco, passer det med tacokrydring, skal de være til fisk, kanskje litt sitronpepper e.l.

Jeg kommer definitivt til å lage dem igjen! :-)


#31

shailene sa for siden:

Syns selv de er best og mest nøytrale på smak når de er kalde. Ellers kan man nok ha i nesten hva som helst av krydder, ja :)

Et tips som gjør det litt enklere å presse ut hjemmelagde tortillas er å gå til innkjøp av tortilla-presse.. Ligger på ebay til rundt 200 kr inkludert frakt. Bare å legge plast under og over deigen, så man får tortillaen over på stekebrettet etterpå.


#32

Alynna sa for siden:

Jeg planlegger å lage disse til jeg skal på tur, noen som vet noe om holdbarheten? Har noen forsøkt å oppbevare de over natten i plastpose eller håndkle, f.eks? Evt prøvd å fryse de?


#33

shailene sa for siden:

Har oppbevart dem mellom 2 tallerkener i kjøleskapet over natta. De hadde litt mer tendens til å sprekke enn når de var nystekte, men tror kanskje det var fordi de ble liggende ei stund på benken og ble litt småtørre før jeg fikk pakket dem inn. Ellers merket jeg ingen forskjell.


#34

Hapzen sa for siden:

Jess!!! Spiste taco forleden dag og tenkte at noen burde virkelig finne opp lavkarbotortillas og jaaaaaa her var de jo :-) skal testes!!! Tusen takk


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.