< Tilbake til oversikten

Påskegodis fra lilleu.blogg.no

#1

Yrla sa for siden:

Da de var nylagde klarte jeg rett og slett ikke å slutte å putte dem i munnen! Det var ikke mer igjen enn de få jeg måtte gjemme unna for å få tatt et illustrasjonsbilde ;)lilleu.blogg.no/1315864192_kuler.html

Kanelkrydrede vaniljenøtter

  • 1/2 eggehvite

  • 1 ss vann

  • 15 g vaniljeproteinpulver

  • 2 ss sukrin

  • 1/2 ts salt

  • 1/2-1 ts kanel

  • 1/4 ts ingefær

  • 1/8 ts nellik

  • 2.5 dl nøtter (jeg brukte valnøtter, cashewnøtter og hasselnøtter)

    Pisk eggehvite og vann lett, til det skummer. Bland inn det tørre, og til slutt nøttene. Spre nøttene utover et bakebrett, og stek ved 150ºC til de er gyllenbrune, ca 30 minutter. Rør rundt et par ganger underveis. Avkjøl og nyt .


Nougat/nugatti
  • 100 g hasselnøtter

  • 1 dl kokosmelk (ikke lett)

  • 20 g kokosolje

  • 50 g sukrin

  • 10 g kakao

  • 1/2 ts salt

  • Stevia english toffee etter smak

    Fordel nøttene utover et bakebrett, og rist dem i oven ved 175ºC til de er gyllenbrune (ca 15 minutter). Hold godt øye med dem - de må ikke brenne seg! Når nøttene er kalde, gnir du skallet av dem. Det skal være sprøtt og enkelt å få bort.
    Ha nøtter, kokosmelk, kokosolje, sukrin, kakao og salt i en blender. Kjør til massen er så jevn som du ønsker. Den kan være alt fra helt glatt til med mye tekstur. Sett kaldt noen timer til den stivner.
    Jeg lagde konfekt med mørk sjokolade og nougatfyll. Enda enklere er det å rulle den til kuler som dyppes i sjokolade. Hva med å deretter rulle kulene i kokos, kakaopulver eller hakkede nøtter? Det smaker sikkert himmelsk!
    Det aller enkleste er likevel å putte nougaten i en krukke og bruke som nugatti! Smaker etter min mening evig mye bedre enn det sukkerskvipet, og er i alle fall mye sunnere.
    --

På mandag eksperimenterte jeg litt med godiskuler. Jeg er fortsatt litt ny på den fronten, men det er da bare å blande masse godsaker og så mose dem med stavmikser eller blender ;) Det kan da ikke gå galt.
Jeg fylte noen i hjerteformer og rullet resten til kuler. Deretter puttet jeg dem i fryseren (eller det som var igjen av dem - på mystisk vis hadde halvparten forsvunnet før jeg kom så langt).
Rett fra fryseren har de ganske forskjellig konsistens: Mandelkulene er steinharde, og trenger noen minutter i romtemperatur før de er spiselige (det vil si spiselige for normale folk - jeg knasker dypfrossen snacks som bare det). Macadamia-valnøttballene er ganske myke, og bør spises iskalde. Lakriskaramellene har rett og slett perfekt konsistens: Så gode og seige.
Det skal eksperimenteres videre i kveld. Og, jeg bare advarer, dette er skummelt godt!

Macdamia-valnøttballer

  • 1/2dl valnøtter
  • 1/2 dl macadamianøtter (jeg brukte saltede)
  • 2 svisker
  • 2 dadler
  • litt salt (om du ikke bruker saltede nøtter)
  • 1 dl tranebær og rosiner (røres inn til slutt)

Mandelkuler

  • 1/2 dl mandler
  • 1/2 dl havregryn
  • 15 g sjokoladeprotein
  • 1 ts kakaopulver
  • 1 ss kokossmør
  • 1 ss sukkerfri karamellsaus
  • 2 ss kesam
  • litt salt

Lakriskarameller

  • 1/2 dl cashewnøtter
  • 3 dadler
  • 1 ts kakaopulver
  • 1/2 ts lakrisrotpulver
  • 1 ts anisekstrakt
  • 2 ss kokossmør
  • 1 ts kesam
  • litt salt (veldig viktig!)

#2

Tone-G sa for siden:

OMG :heia:

Sååååå deilig altså :love:

Disse nøttene skal jeg prøve, får håpe jeg får de til med stevia :ja: Noen som har prøvd?


#3

Alynna sa for siden:

Du er så flink til å bake med proteinpulver, Yrla :) Det er en av de tingene jeg ikke har turt å kjøpe enda, fordi jeg har hørt at det er så stor forskjell på smaken, og det er jo ganske dyre bokser.... er redd for å kjøpe en boks med innestengt svovellukt til 500 kr :P

Jeg har så lyst til å lage "atkinsbarer", cookies o.l., bare med tagatesse/sukrin, og jeg tror proteinpulver ville gjort susen... dessuten har jeg lyst å lage shakes med jordbærsmak, har alltid elsket jordbærmelk :)

Jeg leste den linken din til en annen person som anbefalte diverse pulvere, men hun hadde stort sett gode ting å si om alt :P

Hva anbefaler du til en som helst kjøper i butikk, og som er aller mest opptatt av smak, men dernest av karboinnhold? Jeg ser etter sjokolade, vanilje og jordbærpulver, ikke nøytralt protein. Har du en favorittt?

Jeg er opptatt av pris også, siden jeg er student :P Men hadde heller brukt dobbelt så mye på noe som smaker bra, enn noe som aldri blir brukt opp :P


#4

Yrla sa for siden:

jeg vil anbefale deg å lese bestselgernes omtale på iherb.com, jeg leser alltid også hva de som har gitt dårligst omtale har skrevet om et populært produkt,og kjøper kun det uten viktig negativ omtale og som er populært og godt omtalt. Jeg har slutta med eggehviteprotein fordi det gir luft i magen, det er tryggere med chiamel eller annet vegansk prottispulver. Jeg har ikke kjøpt så mange forskjellige at jeg kan anbefale noen. Jeg likte MRM eggehviteprotein med vanilje i bakst , men den er for søt for noen som bruker den, det merkes nok best i shake, den er med stevia, men i bakst er det iorden synes jeg. Jeg kjøpte den pga lavt karboinnhold og rimelig pris og fordi jeg ville ha eggehvite fremfor whey siden jeg spiser nok ost. Du kan bruke whey, alt unntatt casein egentlig, da det funker dårligst i bakst, men kanskje det funker i sjokolade?. Bare sjekke karbo-innholdet. Om du ikke vil handle på nettet ville jeg kjøpt proteinfabrikkens eggehviteprotein med vanilje, den har god omtale og er lav på karbo. Skal jammen sjekke om casein kan funke i sjokolade.

men den uten smak fra now med eggehviteprotein forsvinner fort, det kan jeg love deg, den funker kjempebra som eneste tørrvare i lefser, i sjokolade m.m. den er billig også.
jeg har sett mange bloggere skryte av dette merket www.iherb.com/HealthSmart-Foods-Inc-ChocoRite-Protein-Shake-Mix-Chocolate-Fudge-Brownie-14-7-oz-418-g/29972


#5

Alynna sa for siden:

Tusen takk Yrla, dette var gode råd, jeg skal lese meg litt opp på iherb :) Hadde ikke tenkt på det.


#6

Moogie sa for siden:

Her var det mange godbiter! Må prøves :) takk!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.