< Tilbake til oversikten

Påskegodis, yohurtnøtter, oppskrift fra Lillemy sin blogg

#1

Yrla sa for siden:

yoghurtnøtter

Noen ganger er jeg heldig og treffer spikeren midt på hodet (eller kanskje jeg heller skulle si treffer midt i munnen med yoghurtnøtten). Jeg har nemlig gjort som jeg lovet og dedusert meg fram til de perfekte, hjemmelagde, sunnifiserte yoghurtnøtter, og jeg lover dere: Dette er saker! Flere ganger har jeg lurt på om jeg burde ha et kvalitetsstempel som sier "kvalitetssikret av mr. M". Jeg kan nemlig med fullstendig sikkerhet se på ansiktet hans når jeg virkelig har fått det til.
Disse smaker akkurat som yoghurtnøtter, bare med kokos i tillegg. Det er ikke noe minus at de i tillegg er utrolig enkle å lage, sukkerfrie og kan tilpasses med de nøttene man liker best/tåler. You're welcome. Enjoy!

Yoghurtnøtter

  • 250 g (et halvt beger) yoghurt naturell, avrent (se under)
  • 30 g kokossmør
  • 10 g kokosolje
  • 15 g (2 ss) tørrmelk (Vikingmelk helmelkspulver)
  • 15 g (2 ss) sukrinmelis (sukrin malt med stavmikser)
  • 8 dråper stevia vanilje
  • en klype salt
  • en neve nøtter av ønsket slag, ristede eller rå

Legg et tykt lag (8-10 stk) servietter som ikke loer noe særlig (mine er fra ikea) på en tallerken og hell yoghurten oppå. Etter ti minutters tid vil mesteparten av vannet være trukket inn i serviettene, og du sitter igjen med en tykk, stiv yoghurt.
Smelt kokossmør og kokosolje forsiktig. La det avkjøle seg litt før du blander inn den avrente yoghurten, tørrmelk, sukrinmelis, stevia og salt. Bland inn nøtter til slutt, hele eller hakkede.
Om du har tålmodigheten jeg ikke hadde, kan du kle hver enkelt nøtt med yoghurttrekket. Jeg blandet inn hele cashewnøtter som jeg hadde ristet lett i ovnen, klemte det hele ut til en gedigen yoghurtnøttplate i en bit plastfolie og lot den stivne i kjøleskapet, før jeg delte den i passende biter med en skarp kniv.
Tips: Melkepulveret fant jeg på Rema på Elgeseter her i Trondheim. Det burde ikke være vanskelig å finne det i godt assorterte matbutikker. Kokossmøret kan muligens byttes ut med bare kokosolje (men jeg anbefaler å kjøpe det, for det er utrolig anvendelig og godt!), og kokosoljen kan sikkert byttes ut med mer kokossmør. Jeg har imidlertid ikke prøvd dette selv. Jeg er ikke helt sikker på antallet jeg fikk ut av oppskriften, men jeg tipper (uten å vite for sikkert) at yoghurtnøttplaten ble rundt 15 cm x 7 cm i størrelse.

lilleu.blogg.no/


#2

nonta sa for siden:

De ser kjempegode ut! Kult at du fikk det til! :) Har prøvd meg på yoghurtnøtter jeg også, men fikk ikke blandingen stiv nok, selv om smaken ble kanon. Brukte gresk avrent yoghurt og prøvde å få den stiv med å tilsette cocosa, (den uten smak) Men det ble bare kliss og skikkelig ekkelt :p
Gleder meg til å teste ut dine, må bare få kjøpt tørrmelk :)


#3

r.o sa for siden:

Lagde disse med cocosa og kakaosmør. Trodde de skulle bli "harde" men mine ble også klissete. Feilen ligger kansje i tyrkiske yugurth, den slapp ikke mye veske fra seg?
Nydelig på smak, derfor må jeg få tak kokossmør. Hvor?
Takk for fine oppskrifter:)



#5

Kanskje sa for siden:

såg skikkelig gode ut men er det ikke masse karber i disse??


#6

Yrla sa for siden:

tørrmelka har jo litt mer enn de andre tinga som også har litt, men kanskje noen vet hva man kan erstatte tørrmelk med? Proteinpulver av whey, kanskje? ellers kan man jo ta e'n bit om dagen max


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.