Hei! Jeg har nå gått til innkjøp av soyaprotein og tenkte jeg skulle begynne å bake litt ettersom mitt kosthold etterhvert har blitt litt ensformig på lavkarbo! Jeg lurte på om det var noen som hadde noen gode oppskrifter der man bruker soyaprotein isteden for mel? :) Har lett litt rundt på nettet og funnet oppskrift for vafler, pannekaker og pizzabunn. Er det noen som har andre oppskrifter de vil dele? Eller noen som har noen tips på hvordan man kan oversette vanlige oppskrifter til lavkarbo? Kan man bare bytte ut sukker med sukrin og mel med soyaprotein? :) Takk for alle bidrag!
Jeg vil advare litt mot å venne seg til MYE soya i kosten. Store mengder gir østrogenvirkning i kroppen og virker også nedsettende på stoffskiftet.
LITT innimellom er ikke noe særlig problem. (Bare noe å ha i bakhodet.)
Det beste er nok å erstatte "bakverk" (herunder også pizza og pasta) i størst mulig grad med kjøtt, fisk, skalldyr, grønnsaker av alle slag, i alle farger og litt frukt. I 10-prosenten med utskeielse kan du bruke mandelmel i mange oppskrifter (ikke alle).
bruk soyaprotein som mel og 25% mer sukrin enn sukker
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.