Okie sa for siden:
Jeg kan ikke spise chia frø med fløte og ymse gode ting i hver dag... Så jeg lurer om noen har flere oppskrifter så jeg får i meg frøene? Noe uten fløte...?
Okie sa for siden:
Jeg kan ikke spise chia frø med fløte og ymse gode ting i hver dag... Så jeg lurer om noen har flere oppskrifter så jeg får i meg frøene? Noe uten fløte...?
Dietta sa for siden:
Jeg erstatter linfrø (50 % eller mer) med chiafrø når jeg baker brød, rundstykker etc :)
bettylue sa for siden:
Hei!
Jeg bruker 1 dl vann til 3 ss frø og 1 ss creme fraiche samt litt vanilje ekstrakt. Topping med 1-2 hjemmelagd müsli ( oppskrift i boken Frokost og Lunsj, Hexenberg). Kan man tillate seg litt bær så er det helt nydelig. Favoritt frokost :)
kennygirl sa for siden:
Chiapudding kan lages med både kokosmelk, mandelmelk og soyamelk
Photobscura sa for siden:
Har laget chiapudding med kokosmelk og vaniljestevia med stor suksess. Spiser med masse kanel! Har også prøvd med kakao i, og det var også godt. Blander kokosmelk, chia og stevia og ev. kakao, og lar det stå i kjøleskapet over natta.
Har lest litt rundt på nettet, og det skal visst være veldig godt å bare varme det opp. Virker som om chiaen "tykner" fortere da, og selv om det meste jeg har funnet har vært med kakao, så fikk jeg nesten litt lyst til å teste varm chiapudding (eller grøt?!) med et smørøye og kanel. :D
Og så må jeg nesten teste dem i knekkebrødene mine, som jeg vanligvis lager med sesamfrø, linfrø og kanskje solsikkefrø/gresskarkjerner, vann, salt og fiberhusk. Har litt dilla! Chiafrø er, i hvert fall i denne puddingen, overraskende mettende! Mye mer mettende enn tilsvarende mengder kokosmelk i smoothie. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.