< Tilbake til oversikten

Påskemiddager?

#1

Elvira sa for siden:

Jeg er kanskje dårlig på søking, men jeg klarte ikke å finne en tråd om dette.

Hva spiser dere til middag i påsken?
Har dere noe fast eller er det vanlige middager som ellers i året?

Jeg skal nemlig feire "voksenpåske" i år, for første gang og er helt på egenhånd her. Så jeg er veldig ute etter tips. :D


#2

langaard sa for siden:

Helstekt, hvitløksspekka lammelår med fløtestua sellerirot, det har vi en eller to dager i påska:)


#3

Yonah sa for siden:

Jeg er ikke oppvokst med noe spesielt i påska. Dvs jo, grillpølser. Hvorfor? Fordi vi var på fjellet, gikk på ski, tente bål og grilla pølser.. Hadde vi middag utenom var det noe enkelt.

Og slik har det vel vært hjemme, god mat, men ikke noe helt spesielt. Så det var vle ikke mye hjelp i meg.


#4

Rin sa for siden:

Tror aldri vi har gjort noe spesielt matmessig i påska, bortsett fra (dekorerte) egg, såklart. Fokuset har nok alltid vært på påskegodteriet. :o


#5

akas sa for siden:

Dette blir min første "lavkarbo-påske", men hvitløks-spekket lammelår blir det definitivt! :D Tilbehøret har tidligere vært potetgrateng. Dette året blir det noe helt annet, men det er ikke bestemt enda.


#6

Mariann S sa for siden:

:ja: Det står på menyen hos meg og :)


#7

Charlott sa for siden:

Her blir det lammefilèt med rødvinssaus, potetterrin til han som spiser slikt, rødløkskompott, glasert persillerot/gulrot og grønne grønnsaker :sikle:

Og rødvin. Nevnte jeg rødvin?? :p


#8

Dietta sa for siden:

Akkurat det samme her :D Påske = helstekt lammelår med masse hvitløk


#9

langaard sa for siden:

:ja::sikle:


#10

snitzel68 sa for siden:

Kjøper bestandig inn litt ekstra ribbe til jul, så vi har en dag med det, så har vi en dag med kalkunbryst. Ellers er det tilfeldig hva vi har :) God lavkarbo-påske :)


#11

Alynna sa for siden:

Det er lammelår til under 60 kr/kg på Rimi nå, dersom man ikke må ha ferskt....

Jeg kikket i disken, de så fine ut, frysevarer som selges i store partier i kampanjer, har som regel ikke ligget i butikken lenge, bare på gode og skikkelig kalde fryserom hos produsenten:ja:


#12

Dietta sa for siden:

Innkjøpt allerede. Ligger i fryseren og gleder seg til påske ;)


#13

akas sa for siden:

Håper de har igjen til mandag. DA har jeg kommet til Norge for min påskefeiring! :D


#14

Dietta sa for siden:

Ok, da kjøper jeg bare et lår til - og sparer resten til deg ;)


#15

Alynna sa for siden:

Det blir ikke påske uten lammelår med hvitløk og fersk rosmarin, her :D

Det er noe av det beste jeg vet om, og det passer så godt med både sopp, løk, rotgrønnsaker og jordskokkgrateng... og så er det så lett å lage en fantastisk rødvinssaus på sjyen...:sikle:

Skal lage et stort et, så det blir masse restemat ...


#16

Festina lente sa for siden:

Påskeaften: pinnekjøtt. Gleeeeder meg:sikle:


#17

langaard sa for siden:

Ååå.... pinnekjøtt :D
Skal ha det i påska også:)


#18

senka sa for siden:

Enig med deg,det er så godt,men det må være røkt :D


#19

Dolsi sa for siden:

Det blir garantert hvitløksspekket lammelår :D


#20

Qlio sa for siden:

Jeg skal, for første gang, prøve meg på lammelår.... jeg hadde egentlig bestemt meg, jeg skulle være voksen og flink, og så endte jeg opp med en tittekonkurranse på lammelåret i frysedisken. Jeg vant, så jeg gikk videre... jeg er barnslig, utsatte beslutningen. Prøve igjen i dag?


#21

Yrla sa for siden:

Jeg har ennå ikke spist lam /kjøpt lam. Betaler man ikke for bena også, sånn at kjøttprisen egentlig ikke er så lav? sånn fryst lam dere snakker om på rimi, er det mange kg? er bare en og har ikke fryser. Er den full av ben? Hva skal jeg velge om jeg vil ha en mager variant uten ben? må det bli veldig dyrt?


#22

Dietta sa for siden:

Lammelåret jeg har i fryseren nå er på ca 3,5 kg. Jo, du betaler for benet også, men det er vel derfor kiloprisen ikke er så avskrekkende. Surret lammested koster veldig mye mer.
Synd du ikke har fryser Yrla, for et lammelår blir mye mat for dere som er en stor og en liten. Såfremt dere ikke har gjester da :)
Dere kan jo selvfølgelig spise lam flere dager på rad, men blir sikkert fort lei da.


#23

Yrla sa for siden:

Tusen takk; Dietta.


#24

Alynna sa for siden:

Yrla, lammesteken har relativt mye fett i forhold til andre steker, det er en del ben, og man må gjerne til med kniven for å skjære ut det såkalte isbenet. Det lander vel på rett under hundrelappen per kg ren mat, og alle hele lammesteker er som regel 2-3 kg. Ikke noe særlig for en 1-manns husholdning. Du får lammestek av villsau som er små og magre og møre, men veldig dyre.

Jeg hadde gjort det da, men...

  1. Jeg er ikke redd for å være litt "slakter" og er ganske god på å håndtere større stykker kjøtt

  2. Jeg er ganske god på å lage gryter, kebab og annen restemat, om jeg ikke vil spise stek tredje dag på rad (jeg har fryser, så fryser også ned skiver av stek i sausen sin)

  3. Jeg har ikke "fettangst" lenger :) Det er mest kjøtt, for all del da, det er ikke fett som fårikål. Steken er aldri det feteste stykket, og man kan skjære av fettet før servering.

Lam har en ganske markant smak om man ikke er vant til den, men du liker jo rein, det har jo en ikke så nøytral smak det heller... :) Det likner jo helt klart mer på rein, enn gris f.eks. Har servert lammestek til folk som utelukkende har spist storfe/kylling før.

Dersom en diger, benete stek er litt uhåndterlig i første omgang, så tror jeg det finnes lammeskav :) Man kan og være heldig å finne billig filet, eller utbenet stek.

Håper dette var til hjelp ;)


#25

Alynna sa for siden:

Jeg skal forresten se etter surret lammestek som går ut på dato i år, hender man får det satt ned fra 150 til 75 kr/kg, og for 3 år siden fant jeg en hel haug til 29,90 :eek: Niks å si på kvaliteten.

Da ble fryseren fylt til randen :D

Man må bare passe på at varen ikke har vært fryst før, jeg dobbeltsjekket med de i kjøttdisken ;)


#26

Yrla sa for siden:

Ja det var til hjelp. Takk, Alynna.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.