< Tilbake til oversikten

Nybegynner - Vekttap, sukrin og fiberhusk

#1

Citrus sa for siden:

Jeg har gått på atkins induksjon i snart 4 uker. Før det var det også 1 uke hvor jeg forholdt meg til lavkarbomat, men er usikker på om jeg i denne perioden har holdt meg innenfor 20 g karbohydrater til dagen. I løpet av de 4 siste ukene har jeg i hvertfall ligget langt under maks inntak.

Jeg har i løpet av disse 5 ukene tatt av ca 4,8 kilo. Jeg startet med en vekt på 81,4 kg og veier i dag 76,6 kg. Etter å ha lest mange suksesshistorier, hadde jeg håpet at vektnedgangen ville skje litt hurtigere og jeg er derfor nysgjerrig på om dette er et normalt vekttap på en atkins indusksjon? Jeg er en jente på 167 cm som i følge boka, gjør alt riktig. Dessverre mangler det på mosjonen.

Jeg kan også merke at jeg begynner å bli litt matlei og har den siste tiden vurdert å begynne å bruke sukrin og fiberhusk til å lage noe godt en gang i mellom. Dette har jeg allikevel ventet med, ettersom jeg er redd for at det vil påvirke mitt vekttap. I atkins boken er disse ikke nevnt som tillatte matvarer under induksjonen. Er det noen av dere som har kjennskap til dette? Er dette ingredienser som man kan spise med god samvittighet og fortsatt gå effektivt ned i vekt under en induksjonsfase?

Håper det er noen som kan gi meg noen råd på veien! :)


#2

Charlott sa for siden:

Grattis med flott vekttap! :heia:

De som raser ned i vekt, har gjerne en attskillig større overvekt en deg og er nok i mindretall, selv om det er slike historier "alle" hører om ;)

Å gå ned 05-1 kg i uka er ypperlig, da får både hud og hode tid til å følge med.

Om ting laget med sukrin hemmer vekttapet ditt er nok noe du bare må prøve deg frem på, noen er helt upåvirket andre ikke.

Fiberhusk har jeg aldri hørt stopper en vektnedgang :)

Lykke til videre! :D


#3

Citrus sa for siden:

Takk for svar, Charlott! Da får jeg bare smøre meg med tålmodighet, er jo selvfølgelig førnøyd med den framgangen jeg har hatt til nå også!:) Jeg får prøve meg litt fram med hensyn til matvarer og krysse fingrene for at det går greit :)


#4

Charlott sa for siden:

Gjør det du!

Hadde igrunn vært fryktelig greit om alle tåler alt, men nædda, sååå enkelt skal det ikke værra :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.