Yrla sa for siden:
jeg fant denne oppskriften her stinean.blogg.no/oppskrifter_snacks.html
og ville dele med dere. Jeg har ikke lagd dette selv ennå men tipper det smaker bra
Sunne tortillas
God morgen!
Det er endelig fredag, dere! Herlig!
Typisk meg, når jeg har dårlig tid eller har mye å gjøre, du verden så kreativ jeg blir da. I går kveld fikk jeg plutselig lyst til å lage hjemmelagde tortillalefser.
I pose og sekk- en oppskrift endte med to ulike resultat.
Her snakker vi diettlefser altså, eller LowCarbLowfatLowCaloriesGlutenFree-HighFibre Mais-torillas. Haha!
Når jeg stekte lefsene helt tørre/sprø så fikk jeg jammen torillachips også. Fantastisk!
..Så om du kunne tenke deg tortillachips som snacks denne fredagskvelden trenger du følgende:
-
1 boks minimais
Det er ikke feil å bruke vanlig mais heller, smaken blir antageligvis bedre og karbohydratnivået høyere. Bryr du deg ikke om karbohydratene, så kjør på. -
2-3ss fiberfin
-
1ss JBK mel
-
1ss fiberhusk
-
1 egg (lett pisket)
- Krydder: Kernels Nacho cheddar (Pocornkrydder) pepper, salt
Slik gjør du:
- Hell av alt vannet av maisen
- Bruk en stavmixer og lag mos av maisen
- Tilsett egg + det tørre og bland godt. Tilsett mer vann eller mel (om det trengs)
- Smør blandingen over på et stekebrett kledd med et bakepapir.
- Ha blandingen i ønsket størrelse på brettet.
- Ha på krydder.
- Stekes på 220 grader (varmluft) i ca 10 minutter.
- For lefser: stekes til de får lefse-konsistens, i ovnen eller i stekepanna.
9: For tortillachips: Ta ut av ovnen, klipp opp i biter- sett tilbake til steking til de blir sprø. Juster gradene ned til ca. 175. Avkjøles på rist.
Nam, nam. Denne porsjonen har ca. dette næringsinnholdet:
God helg kjære bloggvenner <3