< Tilbake til oversikten

Müsli-Scones med Gojibær og Chiafrø... (med bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Lettvinte, sunne og gode lavkarbo Scones.
Perfekte til frokost sammen med en god kopp nytrukket kaffe eller en kopp rykende varm te...

Oppskrift
ca. 7 - 10 stk

  • 1 dl Solsikkerfrø - finmalt
  • 1 dl Sesamfrø - finmalt
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukrin eller annet søtt
  • 4 egg
  • 75 g Cottage Cheese
  • 1 dl hakkede nøtter (mandler, valnøtter, hasselnøtter...)
  • 2 ss Gresskarkjerner
  • 1 ss Chiafrø
  • 1 ss Gojibær

Bland sammen alt det tørre.
Bland sammen egg og Cottage Cheese i en blender eller med stavmixer.
Rør sammen alle ingrediensene og la røren stå og svelle i ca. 10 min.

Sett Sconesene på en bakepapirkledd plate med en spiseskje fuktet med litt vann.

Stek ved 180 grader i 15 - 20 minutter.

Sconesene kan gjerne fryses, og er også supre som turmat, lunsj og skolemat.

Se bloggen min for flere bilder :)


#2

Jaudå sa for siden:

Hva er Gojibær og hvor essensielle er de??? Kunne man brukt blåbær????
De så deilige ut:D


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Klart du kan bruke blåbær :)
Blir sikkert kjempegodt!
Chiafrøene kan du erstatte med linfrø f. eks. :)


#4

Yrla sa for siden:

takk, akkurat hva jeg trengte, det kan gjøres til knekkebrød uten å forandre oppskriften, ikke sant?


#5

Mat for sjelen sa for siden:

Det har jeg ikke forsøkt...:confused:


#6

Jaudå sa for siden:

Har chiafrø:). Bruker de blandt annet i knekkebrøene mine...
Og skal prøve sjokoladepuddingen din:D


#7

Yrla sa for siden:

tenkte du hadde mer peil enn meg, derfor spurte jeg. kanskje bedre med annen ost enn cc til knekkebrød, hvis cc'n ikke blander seg veldig godt med det andre,da? sammen med egg skulle det gå, vil jeg tro.

#8

Yrla sa for siden:

skal teste en kombinasjon av denne og hexebergs briks til knekkebrød:
50 g cc
2 egg
1 dl solsikkefrø
!/2 dl knuste linfrø
1 dl sesamfrø, hvite
1 dl hakka mandler
15g chiamel eller mer for å få riktig konsistens
3 g sukrin og salt


#9

Mat for sjelen sa for siden:

Dersom du kjører cc or egg i blender blir det godt blandet, så det skulle gå bra vil jeg tro :)

Har et par oppskrifter på knekkebrød på bloggen min her:
sjelemat.blogspot.com/search/label/Knekkebr%C3%B8d

Ellers har jeg laget linfrøkjeks med Parmesan, men du kan like gjerne bruke vanlig gulost. Link til oppskrift her:
sjelemat.blogspot.com/2012/03/linfrkjeks-med-parmesan-og-rosmarin.html
Disse kan gjerne brukes som knekkebrød :)

Cc har jeg for det meste brukt i brød og annen myk bakst. Linfrøbriks f. eks.
sjelemat.blogspot.com/2012/03/linfrbriks.html

Lykke til med baksten Yrla! Spent på å høre resultatet.
Skal bake et par brett med knekkebrød selv i ettermiddag. Spiste siste linfrøkjeksene til lunsj i formiddag :D


#10

Yrla sa for siden:

takk, jeg baker om en uke, bakte en ladning igår, ble ferdig på 15 min, i motsetning til da jeg bakte knekkebrød på jobben idag med mel, timesvis i ovnen! lavkarbo er jammen greit:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.