< Tilbake til oversikten

Pringles chips lagd av linfrø!

#1

Yrla sa for siden:

Dette er så oppfinnsomt at jeg måtte vise dere hva denne vidunderdama har klart å lage: mjuuugly.blogg.no/1330589470_raw_pringles_chips.html

Til 2 fulle brett "pringles" trenger du:
♦ 1 dl kverna, gule linfrø
♦ 3 dl vann
♦ 2 gulrøtter
♦ 3-4 ss næringsgjær
♦ 1 liten løk
♦ Saft fra 1/4 sitron
♦ Salt, pepper og annet krydder hvis du har noen favoritter!

Slik gjør du:

  • Kvern linfrøene. Jeg bruker Magic Bullet'en min til dette, men hvis du ikke har en miniblender/hakker så kverner du linfrøene i foodprosessor så godt det lar seg gjøre.
  • Blend alle ingrediensene i en foodprosessor.
  • Det er viktig at blandingen får stå å svelle i ca 30 minutter!
  • Lag små chips ved hjelp av ei teskje. En teskje per chips.
  • Snu chipsene etter noen timer og tørk videre i ca 12 timer. Tørkes på 41 grader i dehydrator eller i ovn på 50 grader med døren på gløtt til chipsen er knasende sprø!
  • Chipsen holder seg sprø i en kakeboks, men bør ikke oppbevares lenger en en uke.


#2

Wonder woman sa for siden:

Wow, det har jeg lyst å prøve å lage!


#3

Mat for sjelen sa for siden:

OMG!!:stortsmil Dette så godt ut...
Men tørking i over 12 timer...??
Den som venter på noe godt og så videre, men hva med strømregninga :wacko:


#4

Bravo sa for siden:

Hvor får man evt tak i gule linfrø? Helsekost? Og hva er næringsgjær?


#5

Yonah sa for siden:

Regner med at de gule linfrøene fås på helsekost. Næringsgjær fås på helsekost. De skal visstnok gi ostesmak..


#6

kamp sa for siden:

Det heter nutritional yeast - www.iherb.com/KAL-Nutritional-Yeast-Flakes-22-oz-624-g/19095?at=0

Brukes ofte av vegeterianere eller folk som ikke tålre melk til å lage noe som gir ostesmak. (jeg lager blant annet ostesaus av den)



#8

Dietta sa for siden:

Hvis jeg forstår det riktig, så er næringsjæren tilsatt for å gi ostesmak.
Vil det funke å bruke finrevet ost i stedet ?


#9

Lillemy71 sa for siden:

Tja det spørs, da må du i såfall steke chipsene. Disse skal bare tørkes siden det er raw food.


#10

Bravo sa for siden:

Ikke meningen å kuppe tråden her, men har et spørsmål til: Har gule linfrø en annen smak enn de mørke, evt andre egenskaper i bakst f.eks, eller er det kun fargen som er forskjellen på dem?


#11

Lillemy71 sa for siden:

Her er det dama som har lagt ut denne oppskriften på bloggen sin skriver:


#12

Dietta sa for siden:

Det har du selvfølgelig rett i, tenkte ikke så langt jeg :eek: (Kan det være alderen kanskje......)
Har aldri hørt om nutritional yeast før, men ser jo at det er et produkt som kan brukes til mye forskjellig. Hm..... Mulig ny Iherb pakke på gang snart :D


#13

Lillemy71 sa for siden:

Driver å bestiller her jeg :D Helt avhengig av Iherb jo:rolleyes:


#14

Dietta sa for siden:

Ha, ha. Da er vi to som bestiller ;) Anhengige her også. Lurer bare på hva jeg skal "fylle" opp kvota med :D Nå starter jo hyttesesongen, så det blir vel noe som er greit å ha stående på 2 steder.
Lurer også på hva jeg kan erstatte gulrot med - paprika kanskje ?





#18

Yrla sa for siden:

et øyekast var visst ikke særlig brukbart,:)


#19

Timona sa for siden:

Er det noen av dere som har forsøkt å lage disse? Er det mulig å erstatte gulrøttene med noe annet?
Ser spennende ut :)


#20

shailene sa for siden:

Må jo gå an å bruke minimais istedet. Da blir det kanskje mer som tortillachips?


#21

Yrla sa for siden:

det blir sikkert godt


#22

Timona sa for siden:

Det var lurt! Det skal jeg prøve. Om det er flere som har forsøkt å lage disse, kom gjerne med tips. Jeg må steke disse i ovn, og er spent på hvor lang steketid jeg må bruke.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.