< Tilbake til oversikten

Skriver du ned hva du spiser og hvor mye karber?

#1

Kanskje sa for siden:

Hvor mange skriver opp hva de spiser hver dag, og regner ut karbohydrater?

Har du gjort det hele tiden, eller aldri? Eller i perioder? Noen tips til hva du skriver ned, og evt oppsett?


#2

Yrla sa for siden:

ja alltid på diett.no etter hvert måltid


#3

Kitsu sa for siden:

Jeg bruker Diett.no. Til å begynne med var jeg kjempekonsekvent og skrev ned alt. Så har jeg hatt en periode der jeg sklei litt på det - resultat? Et par kg opp. Nå sjekker jeg igjen, bare for å få en noenlunde oversikt over hva jeg spiser. Men skal sies, etter 2 år så er jeg noe lei av det. Gidder ikke alltid.


#4

senka sa for siden:

Du er så flink Yrla :)Jeg skrev det en liten stund,nå gjør jeg det ca.
Det er sikkert best,men masse jobb :p


#5

kamp sa for siden:

En gang innimellom..

Kjenner det på kroppen om jeg spiser lite/mye karbohydrater/fett


#6

Festina lente sa for siden:

Jeg var nøye med å veie og skrive ned den første perioden, til jeg fikk det "inn i fingrene". Etter en stund så visste jeg hvor mye agurk som var 50 gram, 20 gram mandler etc. Jeg skrev bare ned karbene, ikke hele måltidet, og brukte en liten notisbok som var lett å stikke i lommen. Jeg hadde stor nytte av å veie og skrive, og jeg vurderer å satse på det igjen siden det blir litt mye slurv nå:o

I tillegg skrev jeg ned trim og fargen på ketostixen slik at jeg skulle se om det var en sammenheng der. Det var ikke spesielt nyttig, så det kutta jeg ganske kjapt :)

Men anbefaler absolutt å være litt striks de første 2-3 ukene, det tror jeg er nyttig i oppstartsfasen. Lykke til!:)


#7

Yrla sa for siden:

jeg er mer opptatt av kalorier enn karbo egentlig, vil se hvor mye jeg kan spise uten å gå opp i vekt, begynte nemlig lavt og bare øker og øker. er nå oppe i 1800 kcal og det er fint at jeg kan spise så mye fordi jeg da ikke sulter;)


#8

scpif sa for siden:

Skrev ned ting i perioder, sist i en kort periode for ca 1 år siden. Men er for mye arbeid om man skal gjøre det ordentlig.

Jeg er av den oppfatningen at det skal være så enkelt som mulig å gjøre de rette ting - man må finne den minst/lavest mulige "dosen" som er effektiv. Prøver derfor å ikke overbelaste meg med loggføring/dokumentasjon som ikke direkte gagner prosessen.

Fant etter hvert ut kroppen ikke har noen hemmelige planer om å ødelegge for meg, tvert i mot var den ganske så villig til å gi slipp på overvekten så lenge den får ordentlig mat.


#9

ToreH sa for siden:

Gjort det to ganger....aldri mer. Er du ikke matfiksert og kaloriblablabla fiksert fra før så blir du jo sykelig opptatt av det om du skal føre opp alt på diett.no

Dette er jo like ille som å veie seg hver dag...ingen av delene er bra når det går så langt at man føler seg uvel de dagene man ikke får brukt diett.no eller får veid seg. Men å si det til en som har det sånn er jo umulig.

Bruk diett.no for å skaffe deg overblikk og slutt for guds skyld når du vet nok. Og det går fort.


#10

shailene sa for siden:

Har gått ned 10 kilo uten å loggføre noe som helst. Eller, jeg har vel gjort det i perioder.. Dvs., par-tre dager i slengen før jeg går lei. Jeg tar det heller litt sånn ca., har i hodet hva som er i maten jeg spiser oftest - og karbo fra ja-grønnsaker teller jeg ikke, syns ikke det skal føles negativt å ha spist for mye grønnsaker!

Nå har vekta stoppet opp, så jeg har bestemt meg for å skrive dagsmenyer på diett.no i en periode. Der kan man jo lagre hele dagsmenyer og velge og vrake hva som frister mest i dag, og slippe å taste inn alt du har spist på slutten av dagen - ALDRI om jeg orker det i lengden. Bestemmer du på forhånd hva du skal spise hver dag, er det jo lettere å spise riktig også. Og du slipper å tenke så mye på mat og hva du vil/bør/skal spise osv.. Lett at det blir en litt negativ greie.


#11

BenteR sa for siden:

Jeg lever lavkarbo i første omgang på grunn av diabetes.
I starten reknet jeg alt ut hele tiden, i tillegg til at jeg målte blodsukker for og se hvordan de forskjellige tingene påvirket meg.
Nå tar jeg sånn av og til og legger det inn på diett.no for og sjekke at jeg ikke sklir ut (sjekker selvsagt blodsukkeret jevnlig), og også når jeg skal spise ny mat eller nye kombinasjoner.


#12

VSB sa for siden:

Brukte diett.no en periode, men man blir litt hekta. Nå er matmengde. Større problem enn karber, de vet jeg og er ikke altfor streng. Pga mett/sultfølelse på tur av ulike årsaker, noterer jeg ca hva jeg spiser. Veier kun iblant, anslår litt grovt ut fra totalen. Sjekker med diett.no når jeg er veldig usikker på calorier, men vil ikke bli altfor opphengt. Håper det kan være en bevisstgjøringsprosess jeg blir ferdig med.


#13

Sugarpill sa for siden:

Jeg registrerer all inntatt mat (og kalorier forbrent gjennom trening) religiøst- bruker software-versjonen av Fitday. Har gjort det i så mange år at det går like automatisk som tannpuss for meg- litt tragisk, egentlig. :D

Siden jeg skal ha alt helt nøyaktig (39 gram roastbiff, ikke 40 gram), er jeg nå panisk fordi kjøkkenvekta mi klappet sammen i morges og jeg ikke får kjøpt ny før til helgen...

Det må sies at jeg har et langt over gjennomsnittlig nevrotisk forhold til mat og vekt, da.;)


#14

Yonah sa for siden:

Jeg har gjort det i perioder, for å få en viss oversikt, men jeg har ingen grunn til å veie alt hele tiden og føre opp og regne ut. Etter hvert fikk jeg ting i fingrene. Jeg har vel egentlig ikke veid og skrevet ned noe siden 2009 eller så.


#15

Klara sa for siden:

Jeg gjorde det i starten, for å skjønne hva jeg kunne spise og hvor mye. Syntes det var en veldig god hjelp i den forvirrende, første tiden.

Legger inn noen dager hvis jeg merker at det glipper litt for meg. For ikke så lenge siden strevde jeg med mye slapphet, og etter å ha lagt dagens måltider inn på diett.no fant jeg ut at jeg rett og slett spiste for lite. Så det er fremdeles nyttig!

Noen ganger legger jeg også inn matretter for å få en bedre oversikt over det ernæringsmessige innholdet.

Har aldri hatt noe problemer med avhengighet eller oppheng, tror rett og slett jeg er for lat. Det er jo kjedelig i lengden :p


#16

LaLa77 sa for siden:

Jeg registrerte i begynnelsen, så går det veldig på følelsen.
Jeg sjekker innimellom, bare for å vite at jeg ikke har sklidd ut, hvis vekten har stått stille en stund osv.
Jeg hadde blitt gal i hodet mitt, og for fokusert på mat og inntak hvis jeg skulle ha gjort det hver dag....


#17

Kanskje sa for siden:

Det er vel kanskje slik da at det er i begynnelsen , og i den store "vekt nedgangs fasen" det er viktigst å holde rede på inntak.


#18

Mariann S sa for siden:

Nope.
Eg spiser ikkje pasta, ris, poteter, korn/kornprodukt, frukt (sjelden) og sukker.
Karbene eg spiser kommer hovedsaklig frå grønsaker og feite meierivarer og det har eg ikkje tenkt å telle.
Eg skal ikkje gå ned i vekt og skal trives med dette kostholdet 'for ever', so då kan eg ikkje drive å telle.
Eg har lest masse og veit omtrent kva dei enkelte tinga innholder av karber.... so eg veit sånn cirka kva eg får i meg på en dag :)


#19

Yrla sa for siden:

sånn er jeg også, på en prikk lik. Skriver 49 og ikke 50, ikke nok med det, jeg kan skrive 4, 9 også:) da jeg fikk ødelagt vekta mi løp jeg og kjøpte en selv om jeg ikke hadde råd, det var første prioritet:) skriver inn hver tyggis jeg putter i munnen, hver halve dl med soyamelk jeg bruker i teen, hver dæsj med kanel.

#20

Rin sa for siden:

Jeg tar kanskje et par kontrolldager på diett.no omtrent hver 3.måned, eller noe. I starten veide og telte jeg ivrig, men det var jo også for å lære hvor mye som var i hvilke ting - etter 2,5 år synes jeg vel jeg kan stole på øyemål og magefølelse. :cool:


#21

nellie sa for siden:

Teller og styrer hver eneste dag. And I like it!
Men tar det på ca mål da..Veier ikke så mye.


#22

Tone-Rose sa for siden:

jeg skriver ikke opp og regner ikke ut... Foreløbig går det greit, MEN om vekta kommer til å stoppe opp, så må jeg nok ta fram kalkulatoren, men enn så lenge så gidder jeg ikke...


#23

Tone-Rose sa for siden:

Hvordan veier du opp maten for eksempel på kafe eller hvis du spiser middag hos venner/familie?? Har du med deg en matvekt i veska da eller?? Var det jeg stussa på når jeg skulle veie å måle, alt blei bare aaaalt for komplisert for meg..... for eksempel om du har laget en hel gryterett til hele familien, hvordan får du målt og veid opp nøyaktig det du får i deg av gryteretten???


#24

Kanskje sa for siden:

Når man lager gryterett, så kan man legge den inn som en oppskrift, og skrive hvor mange porsjner det er. Da kan man hente den frem, og skrive hvor mange porsjoner man har spist, så regner diett.no ut for deg :)

Spiser jeg med andre, så må jeg ta det litt på øyemål tror jeg. Det er jo veldig greit om man har veid opp ulike matvarer, og vet hvor mye en høvlet skrive ost veier, eller en ferdigskrivet, eller en ts med ketshup, eller tre buketter blomkål, hvor mye er en halv dl fløte, og hva inneholder det av karbohydrater osv ... Kjenner at JEG må veie nå, og få det "inn i fingrene" eller i øyet alt etter som hehe. F.eks i går så hadde jeg litt ketshup på en hjemmelaget hamburger. Men ante ikke hvor mye. Så i dag så veiet jeg opp litt på et papir, og vet nå omtrent hvor mye 5 gr er.


#25

Photobscura sa for siden:

Da jeg la om til Atkins var jeg ganske nøye med det. Som andre sier her, for å lære i starten og ha den nødvendige oversikten. Og i perioder hvor jeg har slitt med matlysten bare for å kontrollere at jeg har fått i meg nok mat generelt og nok fett. Nå gidder jeg stort sett ikke. Skriver i perioder ned hva jeg spiser i bloggen min, men ingen nøyaktige mål, bare sånn ca, mest for å kunne gå tilbake og se hvordan matinntaket var i perioder i forhold til vekttap, og for å få litt tilbakemeldinger. Men det er bare fordi jeg fortsatt vil enda litt ned i vekt. Synes veiing og måling av mat er utroooooolig kjedelig.
Men jeg veier meg omtrent hver dag, da. Synes det er like så nyttig i forhold til å se hva maten gjør med kroppen i forbindelse med vannsamlinger og sånn, samt tendenser på sikt, men også dette går på innfallsmetoden. Det er på ingen måte noen krise å glemme det en dag eller ti.


#26

Yrla sa for siden:

jeg måler opp hver ting jeg tar opp i gryta, men jeg spiser alt selv, lager til meg for seg, og til andre annen mat. jeg måler opp på forhånd om jeg spiser andre steder, tar mat med meg hjemmefra.


#27

Elisajojo sa for siden:

Jeg skriver opp karber og kalorier til alle måltid hver dag, men jeg gjør det etter jeg har laget måltidet vel og merke. Jeg planlegger ikke hvor mye det skal være i et måltid, eller på en dag, jeg gjør det for å ha oversikt og fordi jeg synes det interessant å følge med på :) jeg skriver også opp vekta en gang i uka. Jeg stresser ikke med slankingen nå, men jeg har lyst til ha det som skjer med kroppen dokumentert, så jeg kan se om det har forbindelse med karbo eller kalorier :)

Men så har jeg en stor interesse for helse, kosthold osv da, så jeg synes det er spennende og faktisk ganske gøy å forske litt.. :D


#28

Elisajojo sa for siden:

Regneer du ut innhold i kanelen også? :eek: Eller skriver du bare ned at du har spist kanel?
Er det noe særlig kalorier og karbo og slikt i kanel? Krydder og slikt bruker ikke jeg forske så mye på, men jeg bruker STORE mengder av forskjellige krydder i maten min, så vet egentlig ikke om jeg vil vite det om innholdet har noe å si :p:p


#29

Yrla sa for siden:

når jeg baker noe med kanel oppgir jeg gram,ja. Jeg gidder ikke oppgi urter og karri, men sennep skriver jeg opp. Så, jeg er ikke helt nazi:) det er karbo i kanel, urter og karri og sånn

#30

VSB sa for siden:

Ang. Å spise ute, så finnes det noen generelle regler du kan følge. Bl.a. På Jillian Michaels side men sikkert andre steder også.

Eks. 3 ounces of meat is the sice of a deck of cards.

Vet jeg har lest slike tips andre steder og.


#31

Elisajojo sa for siden:

Jeg sjekka det opp, og til min store forskrekkelse fant jeg ut at det er jo 80 GRAM KARBO I KANEL :eek::eek::eek: Dette var jeg ikke klar over! Brukte veldig mye kanel for ikke lenge siden i det hele tatt! Men har fått lavt blodtrykk, og kanel er dermed ikke bra, så heeldigvis skrenka inn på den nå :p
Men fikk meg virkelig en overraskelse nå, er det muulig....!


#32

Yrla sa for siden:

de fleste krydder og urter innholder mest karbo:)


#33

Bønna200 sa for siden:

Jeg ble helt psyko av å skrive ned hva jeg spiste. Jeg gjorde det en periode etter råd fra legen min. ALT, t.o.m vann.
Men jeg ble helt besatt om at det skulle stå mindre dag for dag, så var nede i 300 kcalorier om dagen og sånn.
Så, nei. Jeg skriver ikke ned hva jeg spiser. :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.