< Tilbake til oversikten

Supersunn Chia sjokoladepudding ... (med bilder)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Nydelig dessert som i tillegg er kjempesunn!
1 ss chiafrø inneholder faktisk mer Omega 3 enn en hel laksefilet.
Denne desserten blir nærmest helsekost :D

Oppskrift

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts kakaopulver
  • 2 - 3 ts sukrin
  • 3 ss chiafrø
  • friske bær

Bland sammen fløte, kakaopulver, sukrin og vaniljeekstrakt i en blender, eller med stavmikser.
Rør inn chiafrø, og la desserten stå og svelle i kjøleskap i ca 1 time.

Server med friske bær.

Nydelig dessert med verdens beste samvittighet!

Se bloggen min for flere bilder...


#2

Festina lente sa for siden:

Sjokoladepudding er det beste jeg vet, så denne kan jeg tenke meg å prøve!:) men hva er chiafrø og hvor kjøper du det:confused:


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Chiafrø er veldig næringsrike og fulle av sunne fettsyrer som omega 3 og omega 6. Jeg kjøper mine på iHerb, men de selges også på alle helsekost butikker.
Chiafrø kommer inn under det som kalles Supermat :)
Du kan lese mer om det her: sjelemat.blogspot.com/2012/02/supermat.html

Chiafrøene i seg selv smaker egentlig ingenting... :)
Denne sjokoladepuddingen kan vel egentlig best sammenlignes i konsistens med sagogrynspudding dersom du har smakt det :)

Chiafrøene suger til seg fuktighet og svulmer opp når de blir bløtlagt.

I og med at chiafrøene er så nøytrale i smak kan puddingen tilsettes uendelig mange smaker, ikke bare sjokolade :D

At de er så sunne er jo bare en ekstrabonus! Laks er godt det også, men sjokoladepudding er ikke dumt det heller for å få i seg Omega 3 :D

Dersom du skal bestille noe fra iHerb må du gjerne bruke koden min TOV581 og få 5 $ i rabatt :) (dekker frakt)


#4

Mat for sjelen sa for siden:

Klarte endelig å få lagt inn bilde :)


#5

Festina lente sa for siden:

Takk for grundig svar - jeg hadde allerede vært inne på bloggen din og smugtittet på bildet ;)


#6

Yrla sa for siden:

det sveller vel ikke med chiamel? genial oppskrift


#7

Mat for sjelen sa for siden:

Har ikke prøvd chiamel :) Er det oppmalte chiafrø??
Vet ikke om det vil oppføre seg likedan, men det går jo an å forsøke :)


#8

Yrla sa for siden:

jepp, oppmalte frø, gleder meg til det kommer i posten, kan brukes i bakst.


#9

Dietta sa for siden:

Bakte Malice's deilige brød til mannen i dag, og byttet ut halvparten av linfrøene med chiafrø. Spent på konsistensen, de ligger til avkjøling nå.


#10

Mat for sjelen sa for siden:

Spennende :) Kan du ikke prøve å lage sjokopuddingen av det, og gi meg en lyd :D Hørtes interessant ut :)

Hvor har du bestilt det fra?


#11

Dietta sa for siden:

I følge en annen tråd her inne, så har hun bestilt det fra Iherb :)


#12

Yrla sa for siden:

Takk, ja, stemmer det. Det kosta ikke mye, se her:www.iherb.com/Healthy-Origins-White-Chia-Flour-12-oz-340-g/11103?at=0 11 dollar. Dette kalles flour. Det finnes noe som kalles chia meal også, men jeg vet ikke om det gir samme bakeegenskaper. Jeg tror du lager det fortere enn meg om du kjøper det selv:) Jeg skal teste det i andre ting først, som i sjokolade og lapper.


#14

Chamomilla sa for siden:

Har en boks chiafrø i skapet som støver litt ned.. chiafraøene altså.. :p takk for tips. Dumt jeg føler for å være forsiktig med melkeprodukter...


#15

Mat for sjelen sa for siden:

Du kan jo prøve med kokosmelk :) Tror det vil fungere kjempefint :)



#17

Kitsu sa for siden:

Har prøvd denne nå, virkelig godt. Men min ble litt gloopy, lurer på om jeg hadde i litt lite frø. Lurer og på om jeg skal prøve den med mandelfløte i stedet for kremfløte en gang.


#18

Mat for sjelen sa for siden:

Høres ut som om du har hatt i litt lite chiafrø ja :) men regner med den ble ganske ok på smak allikevel?
Mandelfløte kan selvsagt også brukes :) Supert dersom en ikke tåler melkeprodukter!



#20

Mat for sjelen sa for siden:

Mener jeg har sett mandelfløte på helsekost butikken... :)


#21

Kitsu sa for siden:

Det er vel mandelmelk som er tyknet litt med f.eks. xanthan gum. Min hadde visst bittelitt søtning i seg og, den lå på type 1.7g kh/100g. Var egentlig ikke så mye mer enn den rene mandelmelken.

Men du MFS; pisker du fløten eller blander du bare sammen ingrediensene?


#22

Festina lente sa for siden:

Jeg har ikke vaniljeekstrakt og vil lage Sjokoladepudding nåååååååå! Kan jeg bruke vaniljesukker i stedet, og evt hvor mye? Alternativt vaniljeessens?


#23

Dietta sa for siden:

Bruk essens og ikke vaniljesukker :)


#24

Festina lente sa for siden:

Takk! Nå ble jeg litt sen - men kanskje i morgen?:)


#25

Mat for sjelen sa for siden:

Jeg ville brukt frøene fra ca 1/2 vaniljestang :)
Ekte vanilje er definitivt best :D

Den tomme vaniljestangen (+ 1 - 2 til) kan du putte i en liten flaske/glass og tømme på brennevin - voila så har du laget vaniljeekstrakt :D
Oppskrift på hjemmelaget vaniljeekstrakt finner du her:
sjelemat.blogspot.com/2012/03/lag-din-egen-vaniljeekstrakt.html

Eller du kan putte den i en boks sammen med sukrin/sukrinmelis - vips så har du laget vaniljesukker :D

Easy peasy :) og fantastisk godt!


#26

Festina lente sa for siden:

Det kan jeg prøve! :)

Oppskriften din på vaniljeekstrakt er bokmerket for lenge siden, men det er jo en måned til den blir ferdig :p


#27

Mat for sjelen sa for siden:

Den som venter på noe godt... :D

Tenkte bare å tipse deg om at du ikke måtte kaste vaniljestangen etter at du hadde skrapt ut frøene :)

Har du musli stående kan du putte den oppi den også :D

Aldri kast vaniljestangen!! ;)


#28

Okie sa for siden:

Ok, nå må jeg bare si at dette er farlig godt...


#29

Janeymaleney sa for siden:

Er vel ikke lov å ha iHerb kode her inne? (ref forrige side)


#30

SuperHelse.no sa for siden:

Fantastisk oppskrift! Jeg pleier å bytte ut fløten med mandelmelk.

Jeg elsker desserter med supermat. Råkakao er så utrolig godt produkt og på bloggen vår finnes det mange oppskrifter på raw food og sunne desserter uten gluten og sukker.


#31

Kanutten sa for siden:

Jeg har fundert litt på rawfood. Hva slags rawfood er mest alkalisk? Jeg liker IKKE søtsaker. Ei heller sushi så det må jo bli tørket fisk eller kjøtt.
Kan du anbefale noe som samtidig er lavkarbo?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.