Nydelig dessert som i tillegg er kjempesunn!
1 ss chiafrø inneholder faktisk mer Omega 3 enn en hel laksefilet.
Denne desserten blir nærmest helsekost :D
Oppskrift
2 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts kakaopulver
2 - 3 ts sukrin
3 ss chiafrø
friske bær
Bland sammen fløte, kakaopulver, sukrin og vaniljeekstrakt i en blender, eller med stavmikser.
Rør inn chiafrø, og la desserten stå og svelle i kjøleskap i ca 1 time.
Chiafrø er veldig næringsrike og fulle av sunne fettsyrer som omega 3 og omega 6. Jeg kjøper mine på iHerb, men de selges også på alle helsekost butikker.
Chiafrø kommer inn under det som kalles Supermat :)
Du kan lese mer om det her: sjelemat.blogspot.com/2012/02/supermat.html
Chiafrøene i seg selv smaker egentlig ingenting... :)
Denne sjokoladepuddingen kan vel egentlig best sammenlignes i konsistens med sagogrynspudding dersom du har smakt det :)
Chiafrøene suger til seg fuktighet og svulmer opp når de blir bløtlagt.
I og med at chiafrøene er så nøytrale i smak kan puddingen tilsettes uendelig mange smaker, ikke bare sjokolade :D
At de er så sunne er jo bare en ekstrabonus! Laks er godt det også, men sjokoladepudding er ikke dumt det heller for å få i seg Omega 3 :D
Dersom du skal bestille noe fra iHerb må du gjerne bruke koden min TOV581 og få 5 $ i rabatt :) (dekker frakt)
Takk, ja, stemmer det. Det kosta ikke mye, se her:www.iherb.com/Healthy-Origins-White-Chia-Flour-12-oz-340-g/11103?at=0
11 dollar. Dette kalles flour. Det finnes noe som kalles chia meal også, men jeg vet ikke om det gir samme bakeegenskaper. Jeg tror du lager det fortere enn meg om du kjøper det selv:) Jeg skal teste det i andre ting først, som i sjokolade og lapper.
Har prøvd denne nå, virkelig godt. Men min ble litt gloopy, lurer på om jeg hadde i litt lite frø. Lurer og på om jeg skal prøve den med mandelfløte i stedet for kremfløte en gang.
Høres ut som om du har hatt i litt lite chiafrø ja :) men regner med den ble ganske ok på smak allikevel?
Mandelfløte kan selvsagt også brukes :) Supert dersom en ikke tåler melkeprodukter!
Det er vel mandelmelk som er tyknet litt med f.eks. xanthan gum. Min hadde visst bittelitt søtning i seg og, den lå på type 1.7g kh/100g. Var egentlig ikke så mye mer enn den rene mandelmelken.
Men du MFS; pisker du fløten eller blander du bare sammen ingrediensene?
Jeg ville brukt frøene fra ca 1/2 vaniljestang :)
Ekte vanilje er definitivt best :D
Den tomme vaniljestangen (+ 1 - 2 til) kan du putte i en liten flaske/glass og tømme på brennevin - voila så har du laget vaniljeekstrakt :D
Oppskrift på hjemmelaget vaniljeekstrakt finner du her: sjelemat.blogspot.com/2012/03/lag-din-egen-vaniljeekstrakt.html
Eller du kan putte den i en boks sammen med sukrin/sukrinmelis - vips så har du laget vaniljesukker :D
Fantastisk oppskrift! Jeg pleier å bytte ut fløten med mandelmelk.
Jeg elsker desserter med supermat. Råkakao er så utrolig godt produkt og på bloggen vår finnes det mange oppskrifter på raw food og sunne desserter uten gluten og sukker.
Jeg har fundert litt på rawfood. Hva slags rawfood er mest alkalisk? Jeg liker IKKE søtsaker. Ei heller sushi så det må jo bli tørket fisk eller kjøtt.
Kan du anbefale noe som samtidig er lavkarbo?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.