< Tilbake til oversikten

Deilige bærmuffins *med bilder*

#1

shailene sa for siden:

2 ss (40-50 gram) smør
1 dl fløte
2 store/3 små egg
1 ts vaniljepulver
4 ss Natreen eller annet søtt
1 dl (50 gram) kokosmel
1 ts johannesbrødkjernemel
1,5 ts bakepulver
Ca. 70g ferske eller frosne bær

Smelt smøret og bland sammen med fløte, så egg. Ha det tørre i en bolle og blad sammen med det våte, se an konsistensen på røra og spe på med litt fløte/vann hvis den virker veldig tørr (kommer litt an på hvilket mel du bruker). Den skal være tykkere enn vanlig muffinsrøre - bærene gir fra seg væske under steking, så muffinsene blir for bløte inni hvis røra er for tynn. Bland i bærene og ha røra i muffinsformer - anbefaler å bruke silikon! Stek i 15-20 minutter på 190 grader. Blir 10-12 muffins :)

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=10101&amp;stc=1&amp;d=1332597392[/img]


#2

Brokkoli sa for siden:

Jeg satt akkurat og tenkte at disse må jeg prøve en dag... Så innser jeg at jeg har alle ingrediensene, så jeg prøver NÅ!


#3

shailene sa for siden:

Gøy at du ville prøve oppskrifta da! Ble du fornøyd med resultatet?


#4

Brokkoli sa for siden:

Jeg ble veldig fornøyd med oppskrifta! Mine ble bittelitt tørre, så jeg tror jeg skal ha i litt mer bær neste gang - men det var veldig fin konsistens på disse. Nesten som vanlige muffins, bare uten magesmerter etterpå :D


#5

shailene sa for siden:

Så bra de falt i smak :)

Litt vanskelig å få væskemengden perfekt med kokosmel, merker jeg. Men det er som regel bedre med bittelitt for mye enn litt for lite.. Selv om de virker litt bløte når de er nystekt, blir de litt tørrere og fastere i konsistensen når de får "satt seg" over natta.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.