< Tilbake til oversikten

Nedgang i vekt har stoppet, noen forslag?

#1

sadmax sa for siden:

Hei!
Jeg har nå gått på lavkarbo i 8 - 9 mnder ca. Men har kommet til et punkt da alt har stoppet opp de siste 2 mnder. Jeg har ikke fått tenkt meg ut egen filosofi å gå etter. Jeg legger ved det som jeg spiser til vanlig under her, så håper jeg noen har tid å se over det , evnt gi meg råd på hva som kan stoppe dette opp. Noen vil sikkert synes at jeg spiser kjedelig, men dette var de rettene jeg måtte lage for å klare å holde ut denne måten å gå ned i vekt på. ;)

rett 1:

Nakkekotelett stekt i margarin.
Salat: 5 cm agurk, 1/4 paprika, 2-3 cm purreløk, 5 sherrytomater ( eller 1 hel vanlig tomat ) Alt kuttes i biter, litt olje over, litt salatkrydder og 1/3 boks seter rømme.

rett 2:

1/2 Kjøttdeig stekt i margarin, 1/2 boks hakkede tomater, og salat kuttes opp og hives i stekepanna på slutten.
Salat: 5 cm agurk, 1/4 paprika, 2-3 cm purreløk, 5 sherrytomater ( eller 1 hel vanlig tomat ) Alt kuttes i biter, litt olje over, litt salatkrydder. Deretter oppi stekepanna. Serveres med 1/2 boks seter rømme oppå. Krydder: chiliexplotion

rett 3:

omelett: 3 egg, 3 spiseskjeer melk oppi, 2-3 cm purreløk, 4 sherrytomater, 1/4 paprika, 2 cm agurk, og en ferdigstekt burger som man kutter i småbiter og har oppi omeletten. Litt ost på toppen på slutten av steking. Krydder: chiliexplotion

Dette er stort sett mine måltider. Salaten pleier å utgjøre nesten halvparten av måltidene hvis man ser vekk fra omeletten. Det skal sies, jeg har gått på noen få sprekker, ikke mange. Der jeg har spist absolutt det jeg ville, gjerne på en lørdag. Men så har jeg kjørt på med lavkarbo dagen rett etterpå. Jeg prøver å få dama mi med på å spise på denne måten. Rettene jeg har satt sammen er DIGG, men kan det være jeg gjør noen feil i mine oppskrifter? Jeg har aldri likt å lage mat, men føler liksom jeg får litt dreisen når jeg måtte lage mine egne retter. Håper på svar ifra dere!

PS! Jeg er 174 cm høy, veide 112 kg i juni 2011, nå veier jeg av og på 92 - 94 kg, og det har rett og slett stoppet opp. Mitt ønske er 80-85 kg ;) Siden jeg er mann


#2

Nerthus sa for siden:

Det kan være flere grunner til at det har "stoppet opp" - men et par ting er greit å vite:

  1. Det er helt vanlig med vektstans over lengre tid når man har gått ned en del kilo. Vær tålmodig og ikke stress, la kroppen bruke den tiden den trenger. Muligens ved dette vekttapet (-20 kilo) bør du vurdere litt mindre porsjoner da en lettere kropp ikke har samme energikropp som en større kropp :) Test ut hvor mye eller lite du kan spise og fremdeles føle deg mett og med god energi.

  2. For lite variasjon i matveien. Kroppen ønsker å opprettholde status quo og venner seg raskt til faste matrutiner. Du spiser ekstremt lite variert...

  3. Altfor lite grønnsaker. Du spiser noe grønt, men det er stort sett matvarer med svært lite næring. Kroppen din har behov for den næringen et variert grønnsaksinntak gir, du vil ikke få det fra kun proteiner og fett. Sjekk ut [url]www.friskogfunksjonell.no[/url], Vegard Lysne har god informasjon om de forskjellige næringsstoffene kroppen trenger og ikke minst i hvilke matvarer du finner de :)

  4. For lite fett. Du spiser svært mye rømme, og "litt olje og margarin". Veksle mellom andre fettkilder ikke bare rømme. Noen får vektstans av melkefett. Bytt uansett margarinen med meierismør eller bremykt, og varier fettinntaket ditt. Fet fisk er glimrende, avokado, kvalitetsoljer som ikke er prosesserte likeså. Kokosfett skal hjelpe på med fettforbrenningen. Bland det i kaffen, en smoothie, eller rett og slett bruk den uten smak til å steke i. Smaker ingenting.

Lær deg en eller to nye retter hver uke, og ikke stress med det. Begynn med eksperimentering med grønnsaker. Kok de, wok de, gratiner de eller mos de. Blomkål, brokkoli og sellerirot er knallgodt most med litt smør og fløte. Asparges, sopp, rosenkål er også gode grønnsaker man kan variere. Kok raskt asparges i et par minutter før du hiver den i stekepanne den siste tiden sammen med feks biff eller entrecote. Rasp over litt parmesan og server til kjøttet. Ha en skvett fløte i stekesjyen og du har god saus. Steker du sopp også, og lettkoker noen grønnsaker har du et fullferdig lavkarbomåltid :)

Kjøp deg ei lavkarbokokebok!!! :)


#3

Lavkarbohøyfett sa for siden:

Sliter med at vektap stopper. Gått ca 10 mnd på lavkarbo høy fett.
Spiser mellom 20 og 30 gram KH daglig. Ca 80% energi fra fett, og ca 20 fra protein.
Spiser relativt variert, endel fisk. Har kutta ned litt på smør og bruker noe mer planteoljer/majones. Går ca 3 mil pr uke.
Sjekket ketose. har ikke ketoseånde, men får svak utslag på stick. Jeg er 188 og veier 80 kg. muligens har jeg kommet såpass ned i vekt at kroppen bremser? Kunne evt kjørt noe mer fett ?(smør eller kokosa?

Kosthold baconm kjøttm kål, brokolli gulerøtter(lite) løk masse fisk endel egg
Tipper kalori intak daglig ligger rundt 1800- 1900 ?


#4

Yonah sa for siden:

Lavkarbo er vektregulerende. Og du er normalvektig. Så mulig kroppen din har innsett det og holder den på en sunn vekt? Må du virkelig mere ned?


#5

Yrla sa for siden:

sofie hexeberg har en kjempe-enkel oppskriftsbok for de som ikke vil at det skal være vanskelig å lage mat og ikke ønsker masse rare ingredienser, som tar for seg alt man trenger:
frisk med lavkarbo: 100 oppskrifter


#6

Lavkarbohøyfett sa for siden:

Strengt tatt må jeg ikke mer ned, men hadde vært ønskelig å kvitta seg med litt mage, ikke mye. Forøvrig er lavkarbo bra trives med det. Men har vel moderert meireifett noe, byttet ut med litt plantefett i frykt for kollestor. Skal sjekke kolestrol om noen mnd bare for å sjekke hvor jeg ligger


#7

Nordmørsloppa sa for siden:

prøv å kutt ut ALT av melkeprodukter et par uker..det hjalp meg:)
'Har i ettertid funnet ut at melkeprodukter er roten til mye ondt med meg så valgt å holde meg unna...er kvitt:
kviser
psoriasis
dårlig søvn
humørsvigninger
migrene

..visste ikke en gang at det var årsaken til alle småproblemene mine.

Bruk andre fettkilder:
avokado
sesamfrø
solsikkefrø
mandler
hasselnøtter
udos choice
rapsolje
linfrøolje
bacon
kjøtt(ikke magert)


#8

Yrla sa for siden:

kanskje unødig mye fett i den kjøttdeigretten? kjøttdeig er fetere enn karbonadedeig og da trenger du ikke tilsette så mye fett akkurat. jeg ville ikke økt med fett! det kanhende du trenger å trappe ned på mat/fett-inntaket, ikke motsatt siden du har mindre kropp å fore nå:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.